Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • V roku 2019 vydali soundtrack k filmu na CD a vinyle po prvýkrát po 38 rokoch. CD verzia obsahuje skladby, ktoré neboli vo filme nikdy použité. Vydanie bolo obmedzené na 500 kópií na CD, 400 na štandardnom vinyle a 100 na farebnom vinyle. (Raccoon.city)
  • 5. marca 2013 vydala spoločnosť RetroVision Entertainment film na DVD, čo znamenalo vôbec jeho prvé oficiálne domáce vydanie v Spojených štátoch. Film obsahoval zreštaurovaný obraz a k bonusom DVD patril krátky dokument Great White: The Legacy – 30 Years Later a vzácne kino trailery. Z DVD bolo vyrobených iba 500 kópií a dalo sa kúpiť iba online. (Raccoon.city)
  • Film sa tešil dobrému ohlasu aj v Taliansku, kde sa stal 72. najlepšie zarábajúcim filmom sezóny 1980–1981. (Raccoon.city)
  • Filmu za prvý mesiac v Spojených štátoch zarobil vyše 18 miliónov dolárov. Universal Pictures sa pokúsil zablokovať distribúciu Film Ventures pred jeho premiérou v USA 5. marca 1982, ale žiadosť bola zamietnutá na americkom okresnom súde. Avšak asi mesiac po vydaní federálny sudca rozhodol, že je príliš podobný filmu Čeľuste (1975) a Posledný žralok bol následne stiahnutý z kín a filmári boli obvinení z plagiátorstva. (Raccoon.city)
  • Vzhledem k vysokým tržbám bylo v plánu natočit i pokračování, jelikož se ovšem mechanický žralok při natáčení tohoto filmu porouchal, tak tvůrci filmování dvojky nakonec neuskutečnili. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl v Japonsku uveden na video pod názvem Jaws Returns, přičemž font písma byl totožný s tím, jaké se objevilo v sérii Jaws. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama