Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najviac nedocenených filmov vôbec a pre väčšinu divákov aj takmer neznáma gangsterka ktorá je ale v mojich očiach malý krôčik od prvej ligy. Scenár (aj keď obsahoval aj klišé) vie diváka držať v napätí a často prekvapiť. Penn a Harris uhrali čo sa od nich očakáva ale Gary Oldman bol jednoznačne najlepšia postava a už len preto sa čudujem prečo tento film nie je viac známy. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborný mafiánsky film, ktorý dokázal, že dobrý mafiánsky film môže byť aj bez častého popravovania a strieľania. Najlepší herecký výkon určite Gary Oldman ktorý všetkých zatienil. Z Eda Harrisa ide strach a z mladučkej Robin Wright sexepíl ako sviňa. Príbeh je kvalitný, plottwist prekvapí. Neznámy Phil Joanou odviedol v réžií prekvapujúco skvelú robotu a ešte viac je prekvapivé, že film nezískal žiadne ocenenia. Snímka je sprevádzaná veľmi slušivým hudobným sprievodom od Ennioa Morriconeho. Ľutujem, že sa ku mne film nedostal skôr v mojom detstve, keď som si často požičiaval VHS kazety. ()

Reklama

zlabus 

všetky recenzie používateľa

Momentálních zdejších 75% přesně odráží moje pocity, a to trošku odhlížím od otřesné poslední patnáctiminutovky. Jinak jde o solidní krimi z přelomu osmdesátek a devadesátek, která OPRAVDU nezapře inspiraci peckama Briana DePalmy, což mi vlastně nevadí, protože se na to fakt dobře kouká. Další velká pozitiva jsou Morriconeho hudba a skvělá Robin Wright. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Mám rád gangsterský film, ale tenhle si bohužel hraje na co není. Hlášky jak kdyby vypadly z oka Dona Corleonovi a milionkrát ohranej námět o napraveném mafiánovi, který volí mezi dobrem a zlem. Posunout to o padesát let zpáky, mohla to být dobrá prohibiční gangsterka. Sean Penn neumí hárt špatně, má to v kostech a já mu fandím, stejně tak Oldmanovi, kterej se pro tyhle pošahaný role narodil. Ed Harris trošku mimo. I plechovka od tuňáka by působila věrohodněji. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (9)

  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama