Reklama

Reklama

Oscar 2020

(relácia)
  • USA The 92nd Annual Academy Awards (viac)
Publicistický
USA, 2020, 230 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Účinkujú:

Steve Martin, Chris Rock, Regina King, Tom Hanks, Al Pacino, Brad Pitt, Beanie Feldstein, Mindy Kaling, Josh Gad, Idina Menzel, Kelly Marie Tran (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 92. výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Komentují P. Sladký a Š. Gmiterková. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 92. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako The Irishman režiséra Martina Scorseseho, Jojo Rabbit režiséra Taika Waititiho, za který získala nominaci v kategorii výprava také česká tvůrkyně Nora Sopková, nebo Little Women režisérky Grety Gerwig. Šanci na ocenění mužského hereckého výkonu v hlavní roli mají také Antonio Banderas za roli ve filmu Pain and Glory, Leonardo DiCaprio za roli ve snímku Once Upon a Time in Hollywood, či Adam Driver za roli ve filmu Marriage Story. Ve stejném snímku excelovala také Scarlett Johansson nominovaná za ženský herecký výkon, další nominace pak získaly například Charlize Theron za roli ve snímku Bombshell nebo Renée Zellweger za titulní roli ve filmu Judy. Příjemným překvapením pro české fanoušky je také nominace českého krátkého animovaného snímku Dcera režisérky Darji Kaščejevové. Slavnostním ceremoniálem nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Pavel Sladký a Šárka Gmiterková. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (48)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Odkedy sa prijali opatrenia na šetrenie času, vrátane zrušenia moderátora večera, tak už to nie je zábavná show, ale len odovzdávanie s pár vtípkami odovzdávajúcich a pár pesničkami. Takže ťažko sa tu nájde moment, ktorý by ste si zapamätali, čo je škoda. Pár vtipných momentov to malo, pár dojemných rečí ocenených tiež, nechýbali typické politické narážky týkajúce sa rovnoprávnosti, proste klasika. Čo sa týka výsledkov, bol som o niečo spokojnejší, než posledné roky, aj keď s pár kategóriami som sa s akademikmi nezhodol. Oceňujem, že sa odhodlali k takému prelomovému kroku a ocenili cudzojazyčný film v hlavnej kategórii, to som pri ich konzervatívnosti nečakal. Možno príde doba, keď sa zruší kategória cudzojazyčný film a bežne sa päť takýchto filmov ocitne medzi nominovanými za najlepší film. Nechajme sa prekvapiť. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Letos opět bez moderátora. Nebudu lhát, trochu mi to chybí. Škoda, že nevrátí zpátky Ellen, byla úžasná a její ročník považuji za nejlepší show vůbec. Steve a Chris toho moc neudělali. Úplná škoda peněz. Dokázala bych si představit lepší představování nominovaných písní, než, že se jen tak z ničeho nic objeví na jevišti a začnou zpívat bez předešlého představení. Jinak kromě Parazita a vystoupení Eminema se žádné překvápko nekonalo, i tak se mi to ale líbilo. ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Zdaleka ne tak rozsypané jako minulý rok, ani ne tak jednostranné v takřka nepřetržitém monologu o zásluhách té či oné skupiny. Absence moderátora (a tím pádem i pevnější kostry) na nejsledovanější akci v oboru ale přesto dává pocit, že zodpovědným lidem záleží jen a pouze na výsledném obrázku a na zábavě pak až někde ve třetím plánu. Ze smířené letargie mě nejzásadněji vytrhlo sehrané duo Maya Rudolph-Kristen Wiig a samozřejmě Phoenixův proslov, ten nejupřímnější chlapský doják. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Dalsiu noc Oscarov som prebdela, aby som to videla nazivo, ale kladiem si otazku, ci to stalo zato...Zase bez moderatora, zase malo az skoro vobec vtipne a miestami skor trapne, ale aspon zoznam nominovanych hercov a filmov bol tento rok celkom slusny. Vitazi Phoenix, Zellweger, Pitt, Dern boli takmer isti a naozaj si Oscarov zasluzili. Uhadla som aj kameru a zopar dalsich kategorii. Prekvapilo ma tolko sosiek za Parazita. Necakala som, ze vyhra aj v kategorii najlepsi film a rezia!!! Asi to necakali ani oni sami. A vlastne nechapem, preco rovnako ako minuly rok Roma, tak aj tento rok sa cudzojazycny film objavil vo dvoch kategoriach za najlepsi film a najlepsi cudzojazycny film. Nepacilo sa mi, ze vynechali Luka Perryho z In Memoriam. Viem, ze patril prevazne k televiznym hviezdam, ale predsa len sa objavil v nominovanom filme Once Upon A Time in Hollywood. Z hudobnych cisel sa mi ani jedno az tak velmi nepacilo. Oblubene osoby: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Saoirse Ronan, Brad Pitt, Laura Dern a dalsi. Tento rok mi tam chybala Meryl Streep a Nicole Kidman. Oblubeny film Little Women. Este som chcela dodat, ze za poslednych par rokov boli najlepsie Oscary 2014, kedy ich moderovala komicka Ellen, bolo to skutocne vtipne, napadite a originalne, napr. urobit si selfie alebo objednat pizzu. Tento rok len priemer. 60%. ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Bez moderátora a politických proklamací to byla balada. Samozřejmě, že byl přenos i nadále k uzoufání dlouhý, ale některé "výplňové" momenty stály za vidění - neuvěřitelný Eminem, ústřední píseň z nového "Frozen" v několika jazykových mutacích, Elton (škoda, že bez Tarona) a konečně také nakažlivá radost týmu kolem "Parazita". Příští rok se ráda podívám znovu. ()

Galéria (504)

Reklama

Reklama