Reklama

Reklama

Noc Oscarov

(relácia)
  • Česko Oscar 2019 (viac)
Publicistický
USA, 2019, 239 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Scenár:

Jon Macks, Mike Reiss

Účinkujú:

Alfonso Cuarón, Regina King, Mahershala Ali, Bradley Cooper, Lady Gaga, Ludwig Göransson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Tina Fey, Helen Mirren, Jason Momoa (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na začiatku každého roka sa pozornosť celého zábavného priemyslu a všetkých filmových fanúšikov uprie na nadchádzajúce udeľovanie Oscarov. Všeobecné očakávania vrcholia priamym prenosom zo slávnostného galavečera, kde sa ceny americkej Akadémie filmových umení a vied (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) udeľujú. Milióny milovníkov filmu netrpezlivo sledujú očarujúci ceremoniál, pri ktorom sa rozdeľujú najprestížnejšie ocenenia vo svete kinematografie. Každoročné odovzdávanie Oscarov sa stalo najslávnejšou aktivitou Akadémie filmových umení a vied. Oscary sa udeľujú pravidelne od roku 1929, v roku 2019 budú teda vyhlásené výsledky 91. ročníka. V priamom prenose z divadla Dolby Theatre v Hollywoode sa aj diváci televízie Doma dozvedia, ktoré snímky a tvorivé osobnosti si v 24 kategóriách odnesú legendárnu zlatú sošku. Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa aj tentokrát bude prihovárať moderátor Roman Juraško, ktorý v štúdiu privíta módnu stylistku Zuzanu Kanisovú a filmového kritika Petra Konečného. (TV Doma)

(viac)

Recenzie (54)

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Totalny odpad. Nemyslim to, kto ziskal ocenenia. To mi je viacmenej jedno a s vysledkami som spokojny fifty-fifty. Mam na mysli samotny galavecer. Oscary sledujem pravidelne v priamom prenose tak od roku 1998 a vzdy ma bavili. Tentoraz to ale bola taka nuda, ze som ich po pol hodine vypol a s pretacanim ich prebehol az na druhy den. V snahe byt absolutne politicky korektny a nikoho neurazit sa z galavecera stala totalne sterilita. Je to smutna ukazka toho, co nas caka aj v ostatnych sferach, ked nadobro zvitazi politicka korektnost. Snad skôr znicime planetu ako sa dozit takej vyprazdnenosti emocii a nazorov. 0/10. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Byl to parádní ročník. Živej přenos na velkým plátně, spolu s filmovejma fanouškama, dobrým pitím, pěknou holkou po boku a v rozumnej vysílací čas. Navíc jako zázrakem se mi letos nekřiví huba při pohledu na výsledky. No jo, jenže tady se nehodnotí Pepincův zážitek, nýbrž oscarovej večer. Nečetl jsem komentáře kolegů, ale předpokládám, že bych se jenom opakoval. Smutně vzpomínám na pompézní večery z před deseti let, se kterejma má tahle šaškárna společnou leda znělku. Mně nevaděj kecy o politice, feminismu nebo rasismu, pokud se koukám třeba na Otázky Vency Moravce. Když jsou tohle ovšem jediný témata, který spojujou poslední čtyři ročníky předávání největších filmovejch cen, začínám si říkat, jestli není pomalu na čase poslat jim tam Chocholouška. P.S. Snad si taky všimli, že bez moderátora se špatně uvádí večer. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ak sa pozriem na tento ročník, je jedno či by to bolo z hosťom, alebo bez neho. Ide o technické a produkčné fiasko, ktoré malo viac trápnych momentov, ako tých svižných a strhujúcich ( vďaka akurát tak za odovzdané ďakovné reči Alfonsa Cuaróna, Olivie Colman a aj takého Spika Lee ). Ináč veľké nezábavné faux pas. Ak je toto progres ku navráteniu diváka k obrazovkám, tak by sa Akadémia mala radšej uchýliť k rádiu, ako vo svojich začiatkoch a nezaťažovať nás s takýmito zaspatými prenosmi. Alebo, pretože dnes je to v Hollywoode v móde, zrebootovať niektorý zo starších ročníkov ( 2009 a nižšie ). ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Green Book má hlavního oscara! A to je pro mě vrcholem celého ceremoniálu, protože to byl prostě top film z celé té, tentokráte diváčtější, nabídky. Ano, moderátor chyběl (ten Kevin Hart by asi mnoha lidem nesedl, ale já bych si ty jeho přisprostlé vtípky klidně hezky po ránu dal), reklamy tradičně meeega otravné, ale jinak to nebylo lautr vůbec nic jiného než předchozí roky, co na oscary koukám. Bez průseru a bohužel taky nějakého popíchnutí směrem k Hollywoodu (viz ignor Briana Singera atd). PS : Velice mě potěšila roztomilá děkovná řeč Olivie Colman, Favoritce jsem to sice zamák nepřál, ale jí osobně po tom výstupu ano.. ()

Marceloo odpad!

všetky recenzie používateľa

A Quiet Place samozrejme nevyhralo, ale na to sme si už u hororov zvykli, pretože najdesivejším prvkom je pre Hollywood muž na čele USA. Som rád, že aspoň Lady Gaga zúžitkovala svoje skúsenosti z American Horror Story. Jediné, čo tomuto Orange Man Bad cringefestu chýbalo, bola minúta ticha za chudáčika Jussieho Smolletta. #MAGA #Trump2020 #BuildtheWall ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama