Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
  • Slovensko Gotham: Vojna gangov (viac)
Trailer
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvorcovia:

Bruno Heller

Predloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrajú:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(100)

V Gotham City sa stane zločin, pri ktorom sú Martha a Thomas Wayneovci zavraždení pred očami ich malého syna Brucea. Do vyšetrovania sa púšťa detektív gothamskej policajnej jednotky James Gordon a jeho cynický partner, Harvey Bullock. Lenže vyšetrovanie je komplikované a neprináša očakávané výsledky. James Gordon, poháňaný Bruceovým traumatizujúcim zážitkom, sa púšťa do osamelého pátrania, počas ktorého sa bude musieť postaviť proti vlastným spolubojovníkom, korupcii a podsvetiu. V nadchádzajúcej vojne za spravodlivosť bude stratená nevinnosť, niektorí zločinci budú chytení a z niektorých sa stanú ešte ťažší súperi. Celú túto dobu pozoruje mladý Bruce s rastúcou posadnutosťou, ktorá ho jedného dňa privedie k vlastnej pomste ako Batmana. Okrem Brucea Wayna seriál rozpráva príbehy rôznych slávnych zločincov, napríklad Catwoman, Tučniaka alebo Riddlera. (TV Dajto)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (9)

Gotham (2014) 

Napriek tomu že občas návraty jednotlivých postáv iritovali možno celý seriál hodnotiť pozitívne, aj keď občas naivita Alfreda s Bruceom a to, ako si k nim chodi každý zloduch ako na bežiacom páse bolo vcelku stereotypné. Ťahúňmi boli nepochybne Oswald a Ed Nygma, zaujímavý bol aj vzťah Brucea a Seliny a nepochybne aj Harvey. Pri celkovom počte 100 epizód je pochopiteľné že sa našli aj slabšie epizódy ale celkovo sa jedná o jeden z najvydarenejších seriálov poslednej dekády. ()

Co mu ptáček zaštěbetal (2015) (S01E12) 

K 5* chýbalo veľmi málo...iba to aby tučniak udrel rybku po tvári. V čase točenia seriálu už vo veľkom vládla vo filmovom svete politika SJW a ako by to vyzeralo ak by biely muž udrel mladú sebavedomú afroamerickú alfasamicu. Podobne ako pred dvomi epizódami mladá sebavedomá afroamerická alfasamica pri pokuse chytiť Cat nemala problém zložiť podstatne silnejších bielych mužov. Inak je dej seriálu vynikajúci ale tieto korektné drobnosti pokazili dojem z inak skvelých posledných epizód. ()

Vítej zpět, Jime Gordone (2015) (S01E13) 

Biely muž trpiaci zdravotným postihnutím potom ako preberie podnik rybke ju neprinúti pokľaknúť si na zem a pobozkať jej topánky, ale keď sa karta nachvíľu obráti musí biely postihnutý muž pobozkať topánočky mladej sebavedomej afroamerickej alfasamici...njn, ak sa na "korektnosť" človek pozrie takto už to tak korektné nevyzerá. Inak opäť vydarená epizóda a jim Gordon sa so svojou snahou v boji proti korupcii zamotáva stále viac. ()

Děsivý dr. Crane (2015) (S01E14) 

Mladej sebavedomej afroamerickej alfasamici ktorá prišla o všetok majetok zasalutuje biely kapitán lode...inak je to ok. ()

Strašák (2015) (S01E15) 

Mladá sebavdomá afroamerická alfasamica dominuje ešte aj tam kde by ju dvaja statní chlapi neprestali trtkať hádam aj 2 hodiny nonstop, Bruce sa opäť o čosi viac zblíži s Alfredom a na scénu prichádza ďalší dôležitý hráč... ()

Season 2 (2015) (S02) 

Aj druhá séria bola veľmi dobrá, avšak z môjho pohľadu svoj vrchol nepochybne dosiahla už v 17 epizóde s názvom Into the Woods, návrat Azraela sa ešte celkom dal ale záverečná naivita či už Jima Gordona, Brucea alebo Alfreda vadila hádam ešte viac ako návrat Fish Mooneyovej na scénu. Spôsob akým sa z Arkhamu dostali ďalšie "monštrá" mohol byť zvládnutý podstatne lepšie, napriek tomu so seriálom prevláda spokojnosť. ()

Ti s maskami (2017) (S04E03) 

Bruce na aukcii bol top, konečne mohol arogantný tínedžer ktorý ho stvárnil zahrať sám seba, Gordonove ľúbostné excesy sú síce tiež zaujímavým spestrením príbehu ale zároveň aj najviac otravujú. Nygma a Tučniak predstavujú naďalej to najlepšie čo seriál ponúka. ()

Přestaň se mlátit (2017) (S04E08) 

Popis Netflixu nemá chybu, na Bullocka čeká velké povýšení...v kontexte deja tento popis vyzerá neuveriteľne úboho aj keď chápem že nechceli dávať veľa spoilerov tak toto nevyšlo...tak nejako nevedia čo s Bruceom, celkovo už trochu slabšie elizódy. ()

Soud s Jimem Gordonem (2019) (S05E09) 

Pravdepodobne najslabšia epizóda z celého seriálu, Ivy neskutočne otravná postava a to ako ju Lee nechala újsť aby sa ešte prípadne mohla vrátiť na scénu bolo hádam ešte trápnejšie ako zamilovaný Viktor Zsasz... ()

Súvisiace novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (viac)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (viac)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (viac)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (viac)

Reklama

Reklama