Reklama

Reklama

Skupina policajtov sa rozhodne pomstiť smrť svojho kolegu. Banda zločincov, ktorá ho má na svedomí, sa ukrýva vo výškovej budove na predmestí Paríža. Tam sa po zuby ozbrojení policajti vydajú. Trestná výprava sa nepodarí, no všetkých  začnú ohrozovať zombíkovia, ktorí sa znenazdajky odkiaľsi vyroja. Ak chcú policajti, aj ich protivníci prežiť, musia spojiť svoje sily. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (194)

Curlyman 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najbrutálnejších, najkrvavejších a nahnusnejších zombie filmov za poslednú dobu, čo z neho robí nadpriemer. Miestami je to fakt ultrabrutálne, platí staré známe pravidlo, zabije ich strela do hlavy alebo v tomto prípade aj jej ručné rozmlátenie o stenu. Príbeh tu vôbec nie je potrebný, dokonca sa ani nedozviete, čo nákazu spôsobilo. Je to iba samé strieľanie a mlátenie sa prakticky od začiatku do konca. Je to fakt zábava, ale nič pre slabé žalúdky. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Prehnitý proti hnijúcim! Drsný policajti na súkromnom záťahu proti drogovým dílerom narazia na hromadu zombíkov, takže samozrejme musia spojiť sily v boji proti plesnivým hordám nemŕtvych obyvatelov paneláku. Prvé stretnutie so zombíkom čo má sáčok na hlave je podarené a krvavé, ukončené rozstrelením hlavy brokovnicou. Ďalšie stretnutia už sú podstatne fádnejšie, bez nejakých tých gore efektov a všetci tý drsňáci si furt vzájomne mávajú búchačkami pred ksichtom, takže zombíkov ani netreba, oni sa tí kreténi pozabíjajú aj sami. Napokon sa predsa len rozbehne hromadné zabíjanie plné digitálnej krvi. Najvýraznejšou postavičkou je šialený vojnový veterán čo hádže hlášky a pobehuje s guľometom. V pamäti mi utkvela scéna v ktorej jeden z magorov rozmláti zombíkovi hlavu o stĺp a reve pri tom "som skurvený Nigérijčan"! Záver je potom depresívny ale aj pomerne blbý. Takže priemer. ()

Reklama

Vyrida 

všetky recenzie používateľa

Krásná vizuální záležitost, která se nemaže nějakou cenzůrou a pro ostřejší slovník nechodí příliš daleko. Trochu mě možná mrzí, že se celý děj odehrává pouze na jednom místě a nebylo využito potenciálu venkovních lokací, které mají ve Francii určitě své kouzlo. Scenář je strašně nepředvidatelný, protože už od záčatku je nastaveno takové tempo zabíjení, že se mi špatně odhadovalo, kdo by to nakonec mohl přežít. Zombíci jsou po vizuální strance prakticky bez nějaké větší chybičky perfektní a souboje s nimi jen ukazují, jaký potenciál tento druh nepřítele skrývá. Opravdu z nich šel strach a mráz po zádech, což o jiných mu podobných filmech určitě napsat nemůžu. Štvalo mě však neústale hadrkování přeživších mezi sebou, které bylo opravdu otravné a jen oddalovalo čas do další akce. Scéna v garážích byla líbivá a vyvrcholení v závěru mi ani nevadilo. La Horde proto můžu s klídným srdcem doporučit všem fandům toho to žánrů, pač za zhlednutí určitě stojí. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

La Horde nejdříve předcházela pověst napjatě očekávaného zombie masakru ve znamení francouzské nové hororové vlny, to znamená nekompromisní nářez se spoustou krve a povedeným gore. Potom ale přišly trailery a moje očekávání razantně kleslo - z ukázky se mi film nezdál příliš sympatickým. Nyní se konečně naskytla příležitost film vidět... a pravda je tak někde mezi. Masakr se opravdu koná, La Horde si neláme hlavu s žádným povinným úvodem, zabíjí se prakticky od samého začátku. Gore je vyvedené, masky nemrtvých ničím vyjímečné, ale dostatečně realistické, film celkově špinavý, ponurý, drsný, krvavý. Hlavní hrdinové mi ale nedovolili, abych se do filmu skutečně ponořil a vychutnal si jej. Otravovali mě takovým způsobem, že jsem se celou dobu modlil, aby je zombíci už konečně povraždili a děj se přesunul jinam, pokud možno hodně daleko. Je to ryze osobní výtka, ale myslím, že s ní nebudu sám. Já prostě radši budu pozorovat jakoukoli vystrašenou rodinku, která se před zombíky hodinu kdesi skrývá a pak se během půl hodiny nechá sežrat, než tuhle nesympatickou bandu namakanejch týpků, kteří kosí zombíka za zombíkem (a sebe navzájem). Technicky je La Horde nezávadná podívaná, žádná zvlášť zapamatování hodná scéna se zde ale nenajde. Hodnocení na pomezí tří a čtyř hvězd, konečný verdikt si ještě promyslím. Edit: Tak za tři, už teď to vyprchalo... ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Francúzske horory tkzv. novej vlny ma doteraz zväčša nesklamali a sklamaním pre mňa určite nie ja ani La Horde, ktorej sa v našich končinách dostalo pokryteckého distribučného názvu Zombie Apokalypsa. Tvorcovia filmu si príliš nelámu hlavu s nejakým scenárom alebo dejovou zápletkou a hneď od začiatku idú priamočiaro na vec - ošarpaný panelák v drsnej časti Paríža, nebezpečný nigérijsko-cigánsko-tatársky gang vs. partička neortodoxne postupujúcich policajtov a neúnavne útočiace hordy zombíkov, dôvod výskytu ktorých sa ani nepokúšajú vysvetľovať. Je to celé proste iba o akcii, gore a nemŕtvych kamarádičkoch, ktorí tu sú nezvyčajne rýchli, húževnatí a odolní. La Horde je celkom príjemným osviežením momentálne trochu strnulo pôsobiacej hororovej scény, ktoré kvalitatívne o čosi málo predčilo minuloročný francúzsky zombie flák Mutants. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama