Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Krátkometrážny

Posledné recenzie (1 465)

plagát

Blood of Dracula's Castle (1969) 

Absolútne brakový šesťdesiatkový rádoby horor s pár sranda prvkami ktoré tomu dávajú nejaké body k dobru. Rozhodne ma bavil ten absurdne snobský párik upírov vychutnávajúcich delikátne "vínko" a ich suchoprdný komorník. K tomu ešte vlkolak recidivista na úteku z väzenia a dementný hrbatý hromotĺk Mango. Vlkolak Johnny sa sťažuje že za úplnku sa mu zatemňuje mozog a núti ho to robiť zlé veci, ale keďže nemá žiadny problém s vraždením ani v ľudskej podobe, až taký problém to asi nebude. Hlavný problém filmu je rozťahanosť scén, keď trebárs vlkolak naháňa dievčinu po lese, tak to trvá dlhé minúty a nie a nie skončiť.  Vtipné bolo keď prikované ženy v pivnici zbesilo vrešťali keď sa objavilo niečo horšie než upíri a monštrá... potkany! Aj keď tie si ženštiny moc nevšímali a skôr sa sami vydesene tlačili do rohu. A keď hrdinovia nájdu majiteľov zámku spať v rakvách, chlapík poznamená - "toto má určite nejaké racionálne vysvetlenie... vážne aké?... sú to upíri"! Už ste niekedy v nejakom filme videli aby sa upíri posrali pred revolverom, nechali sa spútať a vyjednávali o život až kým ich slnko neupraží?! Plus často nepasujúci soundtrack, keď pri hororovej scéne hrá klávesová hudba ako z pornofilmu a pri vystupovaní z auta pred domom zasa burácajúci orchester. Celková nemtavosť zaisťuje ľahký úsmev, takže sa tá sračka dá v pohode prežiť.

plagát

The Last Voyage of the Demeter (2023) 

Príbeh ktorý vieme ako skončí, záhada ktorá nie je záhadou a ten zbytok je iba Votrelec na mori s pár solídne krvavými vraždami. Dracula v podobe humanoidného netopiera je tu ( až na ten úplný záver ) len blbé zviera, ktoré v pár premyslenejších okamihoch dokáže byť aj strašidelné ( "please, no" ), ale potom je to zase iba hnusná digitálna poletucha aké máme tak radi. Plus scéna s horiacim chlapcom, síce s nie moc podareným digiohňom, ale čokoľvek zaujímavé sa cení. Takže vo výsledku má film tu a tam niečo fajn, ale celkovo je to dosť zbytočná záležitosť. Renfield bol lepší.

plagát

Opičí král (2023) 

Takže ďalší opičiak, tentoraz tridé animovaný. Ako to už býva, narodený z kamenného vajca a vybavený galakticky nadupaným super egom Trumpa, Orbána a Fica dohromady sa vydáva za nesmrteľnosťou. Čórne vodnému drakovi magickú palicu aby mohol poraziť 100 démonov a nebesá si ho všimli. Oni o ňom tak-nejak vedia, už len kvôli všetkým sťažnostiam čo na neho chodia, ale nafrnení nesmrteľní nejakého zablšeného všiváka rozhodne medzi sebou nechcú. No a tak treba pritvrdiť, čo v prípade opičiaka znamená samozrejme stále väčší chaos. Animácia pekná, tempo diabolské, humory fajn, klasický príbeh zostrihaný a prispôsobený potrebám, metal pumpuje a tvorcovia si dokonca dokázali obhájiť aj pridanie postavy Lin, ktorá za opičiakom dolieza. Niektorí sa sťažujú že opičiak začne byť rýchlo neznesiteľný, ale pointa celého príbehu je predsa v tom že to má byť sebestredný kokot čo prekročí všetky hranice a preto na neho hodia celú horu a musí si to odpykať. Za mňa teda celkovo super, teda až na jednu jedinú vec... opičiak nemá meno a za celý čas ho nedostane!!! Ide si do podsvetia vymazať svoje meno zo zoznamu smrti, ale ako keď žiadne nemá?! Nemal snáď Netflix právo ho použiť?

Posledné hodnotenia (1 731)

Blood of Dracula's Castle (1969)

17.03.2024

The Last Voyage of the Demeter (2023)

27.02.2024

Opičí král (2023)

23.01.2024

Vládce prokletých přání (1997)

07.01.2024

Nikto ťa nezachráni (2023)

24.12.2023

Ninja z New Yorku (2021)

28.11.2023

Bojovník a čarodějnice (1984)

15.11.2023

V/H/S/99 (2022)

22.10.2023

V/H/S/94 (2021)

15.10.2023

Reklama

Posledný denníček (2)

Reject of Death

Jeden z mojich obľúbených kraťasov, nabúchaný až po okraj. Nishimura vie!