Reklama

Reklama

Čo sa z nás stalo

(festivalový názov)
  • Česko Co se z nás stalo (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Do leta vstúpili Johanssonovci dobre: opekačky pri jazere, letné flirty... Idylickú pohodu však naruší vypuknutie epidémie smrteľnej chrípky. Štvrť, v ktorej žijú, je uzavretá, neskôr však úrady spanikária a uvalia na obyvateľov karanténu. Dospievajúci Gustav pozoruje, čo sa deje, a začína si uvedomovať, že situácia sa vymyká spod kontroly. Vojaci v ochranných oblekoch bez milosti odnášajú každého, kto vykazuje príznaky chrípky, do provizórnej nemocnice. Gustav sa stane svedkom násilnej liečby pacientov a rozhodne sa ich oslobodiť. Lenže pacienti Gustava sledujú až domov a jeho rodina sa tak ocitne v obkľúčení krvilačným davom. V snahe prežiť musia siahnuť k extrémnym riešeniam. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (39)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V malom dánskom mestečku znenazdajky vypukne neznáma infekcia. Ludia sú nútení zostať v domovoch, až pokial sa situácia nevyrieši. Keď však prichádza armáda a mestečko sa ocitne v karanténe, je jasné, že ide o viac ako len infekciu. Obyvatelia mestečka sa tak dostávajú do neistoty, keďže nikto nemôže veriť ostatným. Neustále čakanie bez odpovedí však prinúti ludí k zúfalým činom. - Horory zo severských krajín sú velmi ojedinelé a mám ich velmi rád, takže som sa na Sorgenfri velmi tešil. Momentálne si nevybavujem žiadny Zombie horor z tejto oblasti, samozrejme okrem dvoch častí Dead Snow, ktoré však nie sú ani trochu seriózne, takže sa so Sorgenfri nedajú porovnať. Zombie tématiku však tvorcovia z tejto oblasti nezobrali až tak klasicky severne. Objavilo sa tu väčšie množstvo krvi a bolo to celkovo trochu akčnejšie. Herecké výkony boli dobré, takže pomohli uveritelnosti tohto hororu, pretože obyvatelia reagovali prirodzene. Prostredie malomesta v karanténe a využitie policajných a vojenských zložiek bolo zobrazené velmi kvalitne a použitá technika ma naozaj zaujala, pretože sa tam tvorcovia snažili vybudovať pocit ozajstného nebezpečenstva. Vyvrcholilo to velmi kvalitne a som spokojný aj s tým, že sa tvorcovia nesnažili pracovať prehnane s dramatickou stránkou tohto hororu, pretože u niektorých hororov zo severu to často preháňajú. Už som to písal v niekolkých komentároch, ale pozeranie hororov zo severu a hororov so Zombie tématikou ma neustále núti myslieť na prichádzajúci švédsky horor Zon 261, ktorý je pre mňa momentálne jedným z najočakávanejších hororov vôbec. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Obyčejná rodina má dvě nevychované děti. Šestnáctiletý Gustav si dělá, co chce, a tak není divu, že přes zákaz opustí dům, vypustí pochytané zombíky z armádních vozů, do domu vpustí svoji Sonju (s kterou se před nedávnem seznámil) a její nakaženou matku. Když se spustí peklo, jeho jedinou starostí je sex, a pak se Sonjou zdrhnou. Malá Maj si také dělá, co chce, a proto rodiče za svoji nevýchovu zaplatí. Komorní dramata mám rád, ale slibný začátek tohohle snímku se začal jaksi rozplizávat a skončil velmi očekávaně. Původní mrazení se rychle vytratilo a já na Sorgenfri asi co nevidět zapomenu... ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

The Walking Dead na dánský způsob. A k mému překvapení výborně zpracovaný, technicky brilantní a dost napínavý flm. Atmosféra v prvních dvou třetinách je budována velmi umně a realisticky - rodina je uzavřena uvnitř domu a nemá tušení, co se vlastně děje. Jenže těch 80 minut je fakt málo, očekávané inferno trvá jen pár minut a závěr působí velmi useknutě. Celkovým dojmem Sogenfri působí opravdu spíše jako jen epizoda z výše zmíněného seriálu, což je trochu škoda. Mělo to rozhodně na víc. Nicméně za zombie děcko palec nahoru, na tohle by amíci koule neměli. ()

Xeelee 

všetky recenzie používateľa

[FOD 2016] (Nevím, jakej film viděl POMO, ale takovou karanténu jsem ještě v žádném zombie filmu neviděl.) Co se z nás stalo je civilně pojatej film o klaustrofobní karanténě v části města, kde tvůrci (skoro) všechno ošklivé jen naznačují nebo je to slyšeno přes roh. Místo gore efektů a akce se tu poctivě buduje atmosféra a já byl nadšen. Nečekejte žádnou záchranu přeživších, ale spíš kulku, když se pokusíte opustit dům a zjistit co se to sakra vlastně děje. Navíc, koukat na film v roušce a sledovat, jak kolem vás během projekce chodí ozbrojený stráže, který pak před první řadou natáhly mlíko, to je k nezaplacení :) Jednoho diváka dokonce odtáhli ze sálu a někdo v druhý polovině filmu bušil na dveře kina. Scénář (jen) na pár místech drhnul a zaváněl klasickými klišé, ale od Dánů to je slušnej příspěvek tomuhle zahnívajícímu žánru. Jsem fakt rád, že jsem prošel vstupní zdravotní prohlídkou a mohl tyhle zombíky vidět na velkém plátně. ()

Lanark 

všetky recenzie používateľa

Jestli je něco opravdu zbytečné, tak číst Pomovi komentáře. :) Co se týče Sorgenfri tak je to klasický severský triller, takže čekejte spíš klaustrofobickou atmosféru a psychologický rozbor lidských vztahů tváří v tvář neznámému zlu, než americké komediální vyvražďovačky. Mikkelsen si nejvíce notuje asi s Balaguerem. A co dále Bo? ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama