Reklama

Reklama

Justice League

  • Česko Liga spravedlnosti (viac)
Trailer 4
USA, 2017, 120 min

Bruce Wayne, inšpirovaný Supermanovou obetou a motivovaný novou vierou v dobro ľudí, si povolá na pomoc novú spojenkyňu Dianu Princovú, aby spoločne čelili ešte nebezpečnejšiemu nepriateľovi. Batman a Wonder Woman musia čo najskôr zostaviť tím metaľudí, ktorý sa postaví proti novej hrozbe. Takúto ligu superhrdinov svet ešte nevidel – Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a Cyborg. No možno je už aj tak príliš neskoro, aby ochránili Zem pred obrovským útokom.. (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (57)

  • Gal Gadot (Wonder Woman) počas nakrúcania čakala svoje druhé dieťa a bojovala s tehotenskými nevoľnosťami. Boli také vytrvalé, že jej museli prideliť asistenta, ktorý za ňou vždy behal s vedrom. (krasomama)
  • Film sa natáčal od 11. apríla do 14. októbra 2016 v Monaku, Litve, Grécku, Škótsku, Londýne, Los Angeles, Illinois a na Islande. (Paulo)
  • Film bol uvedený v Pekingu už 26. októbra 2017. (LuiCJ)
  • S minutážou 120 minút ide o doposiaľ najkratší film DC Extended Universe. (zajo91)
  • Pôvodný režisér Zack Snyder sa počas premiérového víkendu na sociálnej sieti Vero priznal fanúšičke, že hotový film sám ešte nevidel. Zároveň vyjadril ľútosť, že ho nemohol dokončiť. (Paldiny)
  • Na prípravu kostýmov pre film bola pôvodne najatá známa kostymérka Marit Allen, ktorá však v novembri 2007 zomrela. (ScooobyDooo)
  • Keď sa herečky Gal Gadot pýtal reportér, prečo Wonder Woman nemá prsia z komiksu, odpovedala: "Wonder Woman je Amazonka a historicky presná amazonská žena má v skutočnosti len jeden prsník. Takže, ak by som naozaj chcela byť verná predlohe, bolo by to problematické." (ScooobyDooo)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 300 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • S celosvětovými tržbami 657 milionů amerických dolarů se snímek ve své době stal „nejvýdělečnějším prodělečným filmem". Analytici odhadují, že způsobil studiu ztrátu okolo 60 milionů. Aby se zaplatil, musel by totiž vydělat kolem 750 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Film mohla původně režírovat Patty Jenkins, ale nakonec odmítla. (ČSFD)
  • Coververzi písně Leonarda Cohena „Everybody Knows“, kterou slyšíme během úvodních titulků, nazpívala norská zpěvačka Sigrid. (J.F.B.)
  • Ve filmu původně měla být scéna, ve které Victor Stone (Ray Fisher) prodělá autonehodu a jeho otec jej pak pomocí Mother Box zachrání. (tyzmrde)
  • Ve filmu měla být scéna ze druhé světové války, ale nakonec nebyla použita. (tyzmrde)
  • Ve filmu lze najít řadu rozdílů oproti komiksové předloze. Např. v komiksech Cyborg (Ray Fisher) nelétá, ve filmu ano. Flash (Ezra Miller) v komikech při běhu vyvolává blesky žluté barvy, kdežto ve filmu jsou modré. Dále třeba Stepenwolf je v předloze strýc Darkseida, ultimátního protivníka Ligy Spravedlnosti a arcipadoucha celého světa DC comics. Ve filmu je Steppenwolf vyslán na Zemi, aby mu připravil cestu na planetu. (Ratemus)
  • Když se Flash (Ezra Miller) při setkání s Brucem (Ben Affleck) snaží - nepříliš přesvědčivě - lhát o svých schopnostech, zmíní mimo jiné i gorilí znakovou řeč a krasobruslení. Jde o odkaz na jeho dva nepřátele z komiksů: Gorilla Grodd a Captain Cold. (TwoFace)

Súvisiace novinky

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (viac)

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

Nové detaily z Affleckova sólového Batmana

06.08.2023

Novinky ze světa filmové branže jsou poslední dobou trochu pomalejší, což je zapříčiněno především stávkou hned dvou odborů. Nastalá situace ale dává prostor jiným příběhům, a ten následující se točí… (viac)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (viac)

Reklama

Reklama