Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin, bežný chlapec z ulice, sa spojí s bystrou a sebavedomou princeznou Jazmínou, aby stáli proti zlému černokňažníkovi Jafarovi a prekazili jeho plány na ovládnutie kráľovstva. Počas ich misie sa Aladin naučí veriť v sám seba s pomocou smiešneho Džina, ktorý vie meniť podoby a ktorého tri želania môžu všetko zmeniť. (Disney+)

(viac)

Zaujímavosti (33)

Profil (2018)

  • Amy si ako profilový obrázok na Skype vyberie kresbu Snehulienky v hidžábe. Anna Erelle, novinárka zo skutočného života, si pre svoju profilovú fotku vybrala kreslený obrázok princeznej Jazmíny z Disneyho filmu Aladin (1992). (Arsenal83)

Pocahontas (1995)

  • Po tom, čo sa film Kráska a zviera (1991) stal prvým animovaným filmom, ktorý bol nominovaný na cenu za najlepší film, Disney mal veľké nádeje vytvoriť film, ktorý by túto cenu získal. Svoj dôraz položili na tento film, pretože vtedy boli filmy Aladdin (1992) a Leví kráľ (1994) už príliš dlho v produkcii. Hoci tento film získal mnoho ocenení, bohužiaľ sa mu nepodarilo získať ani nomináciu na cenu za najlepší film. (Pat.Ko)

Aladin (2019)

  • Rovnako ako pri animovanej predlohe, aj tu v českom dabingu Jasmínu nahovorili a naspievali dve rozdielne herečky. V prvom filme rozprávala hlasom Jasmíny Sabina Laurinová a spievala Jana Mařasová, v hranej adaptácii princeznú nahovorila Nina Horáková a naspievala Martina Placrová. Paradoxné je, že v skutočnosti by Laurinová aj Horáková dokázali svoje party aj odspievať, keďže herečky za sebou majú niekoľko úloh v muzikáloch a spev im rozhodne nerobí problém. (matthew.17)

Aladin (2019)

  • Když Jasmína (Naomi Scott) začne hrát na Sitaru v Aladinově příbytku, Aladin (Mena Massoud) píseň hned pozná a řekne jí, že tuhle píseň mu hrála jeho zesnulá matka, když byl ještě kluk. To samé řekne Jasmína Aladdinovi. V původním filmu Aladin (1992) zachrání Jasmínu před useknutí ruky tím, že obchodníkovi řekne, že je to jeho sestra a je trochu bláznivá. Tím vznikla spekulace, že mohou být sourozenci. (LaserJet)

Aladin (2019)

  • Na začátku písně „Friend Like Me“ dostane Abu cymbály, což je odkaz na původní film Aladin (1992), kde byl na chvíli proměněn v hračku – opici s cymbály. (LaserJet)

Jack (1996)

  • Robin Williams souhlasil s tím, že bude hrát Jacka až poté, co se mu Disney omluvilo za to, že porušilo slib o tom, že jeho jméno nepoužijí při marketingu filmu Aladin (1992). (Chevees)

Vaiana: Legenda o oceáne (2016)

  • Mauiho tetování, kterému neřeknou filmaři jinak než Mini Maui, je namalováno klasickou ruční metodou. Tu měl na starosti tým vedený Ericem Goldbergem, dohlížejícím nad animací džina z filmu Aladin (1992). Zajímavostí navíc je, že toto oživlé tetování slouží jako Mauiho svědomí. (CrypzzXD)

Kráska a zviera (2017)

  • Během písně „Be Our Guest“ lze spatřit model orientálního paláce, který je narážkou na Disneyho snímek Aladin (1992), kde palác obývá princezna Jasmína. (Kiisaki)

Kráska a zviera (2017)

Súvisiace novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (viac)

Reklama

Reklama