Reklama

Reklama

Anna Erelle

Anna Erelle

Zaujímavosti (4)

Profil (2018)

  • Vo filme sa Amy rozhodla spustiť príbeh napriek hrozbám zo strany ISIS. Anna Erelle, na ktorej je tento film založený, tiež čelila vyhrážkam smrťou, no napriek tomu sa rozhodla napísať svoju knihu. „Erelle“ je pseudonym a jej skutočná identita je skrytá, aby bola chránená pred „fatwou“ ISIS. Dodnes stále žije pod policajnou ochranou, pretože sa rozhodla podeliť sa o pravdu bez ohľadu na cenu. (Arsenal83)

Profil (2018)

  • V úvodnej scéne si Amy začne vytvárať svoj falošný profil na Facebooku. Prvé meno, ktoré zadá, je „Anna“. Ide o úmyselný odkaz, keďže ide o meno skutočnej osoby, o ktorej je tento film natočený, francúzskej novinárky; „Anna Erelle“. (Arsenal83)

Profil (2018)

  • Amy si ako profilový obrázok na Skype vyberie kresbu Snehulienky v hidžábe. Anna Erelle, novinárka zo skutočného života, si pre svoju profilovú fotku vybrala kreslený obrázok princeznej Jazmíny z Disneyho filmu Aladin (1992). (Arsenal83)

Profil (2018)

  • Film je založený na knihe francúzskej novinárky Anny Erelleovej "V koži džihádistky" o jej vyšetrovaní náboru mladých žien ISIS. (Arsenal83)

Spisovateľka

Filmy
2018

Profil - kniha

Ovládací panel

Reklama

Reklama