Reklama

Reklama

Star Trek: Neznáme svety

(seriál)
  • Česko Star Trek: Podivné nové světy (viac)
USA, (2022–2024), 28 h 4 min (Minutáž: 46–63 min)

Hrajú:

Anson Mount, Ethan Peck, Christina Chong, Melissa Navia, Rebecca Romijn, Jess Bush, Celia Rose Gooding, Babs Olusanmokun, Bruce Horak, Dan Jeannotte (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Kapitán Pike, vedecký dôstojník Spock a Číslo 1 objavujú nové svety vo vesmíre na palube USS Enterprise. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa PeteBuck k tomuto seriálu (21)

Season 1 (2022) (S01) 

Pripomína to 4. sériu ST Enterprise, kde si povedali, že vykradnú, čo sa dá. Nápad urobiť Star Trek s kapitánom Pikeom bol veľmi dobrý, ale nečakal som, že budú tak strašne vykrádať pôvodný seriál s Kirkom. Je sranda, že som v poslednej dobre zasa začal pozerať pôvodný seriál s Kirkom, na ktorý nedám dopustiť, ale pri Strange New Worlds som dúfal, že sem-tam budú pomrkávať na ST TOS, miesto toho ho bohapusto vykrádajú a neustále si berú z TOS nápady. Celkovo sa to dalo, ale ku koncu ma už začali srať. Nemôžu sa vydať svojim smerom? ()

Podivné nové světy (2022) (S01E01) 

Konečne sa tvorci odhodlali k tomu, že vsadia na pôvodný formát: 1 epizóda = 1 ucelený príbeh. A funguje to lepšie než Picard a Discovery dokopy. Žiaľ, stále tam vidím zle napísané dialógy, blbé nápady, nesympatických hercov alebo postavy. Spock mi pripadal smiešne, nabúchaný ako Schwarzenegger a keď sa s kamenným ksichtom ľahol medzi nohy T´Pring, aby si asi v rámci zásnub pekne zasúložili, tak ho vyruší Pike. To som padol od smiechu z kresla. Nechápem, prečo tam potrebovali dotiahnuť milión postáv z pôvodných sérií (Doktor M´Benga - ktorý je tu šéflekár, tak nechápem, prečo ho McCoy vyrazí z postu šéflekára; sestra Chapelová, Uhura - mimochodom, herečka, ktorá ju hrá, sa na Nichelle NIchols nehrabe, dokonca aj Zoe Saldana bola stokrát prijateľnejšia a samozrejme Chief Kyle, ktorý sa nám akosi zmení na Aziata). Tak ma napadlo, že si pôvodný Pike nevedel zvyknúť na ženskú na mostíku, ale tak sme politicky korektní, tak tam Pikovi švacneme čo najviac ženských a najlepšie zo všetkých kútov zemegule, koho zaujíma, že polovica z nich nevie hrať? A čo tam, do prdele, robil Samuel Kirk? ()

Děti komety (2022) (S01E02) 

Toto mi pripadalo inšpirované epizódou Rajský syndrom, kde ale Spock všetko lúštil sám, asi z pocitu viny, lebo za ním lietal McCoy a vrieskal do neho, ako všetko posral. Tu je Spock štatista a všetko nechá na Uhuru. Mám ten dojem, že tvorci nevedia vymyslieť vlastný príbeh, tak si nielen požičiavajú postavy z pôvodného seriálu, teraz ešte aj námety. Tak som zvedavý, kam nás to dovedie. ()

Duchové Illyrie (2022) (S01E03) 

Takže Number One je vylepšená mimozemšťanka, tá nesympatická Aziatka je potomkom Khana Nooniena Singha (do prdele, to by som nečakal, keďže mám v prievisku Singh), Dr. M´Benga má asi v hlave nasraté, keď švacne dcéru do transportéru miesto toho, aby ju hodil do kryogenického spánku a Pike konečne prestal myslieť na svoju neodvratnú budúcnosť. Dalo sa to, len mám ten dojem, že je to ešte len tretia časť a už to akosi stráca dych. ()

Pamatuj na smrt (2022) (S01E04) 

Dej zaujímavý, miestami pekne napínavý, ale žiaľ sa staneme opäť svedkami toho, že sa ST nechutne vykráda. Opäť samého seba. Tak najprv sa pozrieme za Gornami, s ktorými sa zoči voči stretol prvý James T. Kirk na planéte Cestus III a potom vykradneme more iných vecí. Tak napr. scénka v hangáre. Pokiaľ si spomínam, tak v hangáre v ST TNG uviazla Crusherová s Geordim a tiež vypustili hangár, tentokrát aby uhasili požiar. Strašne rád by som vedel, odkiaľ sú všetci kadeti/dôstojníci, pretože každý sa snaží byť prehnane vtipný,  ale veľmi im to nejde, niektorí dokonca držkujú, až má človek dojem, že disciplína je vo flotile riadnou vzácnosťou. Ja byť kapitánom, už dávno tam dám niekoho zlynčovať, alebo pre výstrahu vraziť do prechodovej komory, budem sa výhražne pozerať na ovládanie vonkajšieho priechodu a potom ostatným vysvetlím, že ak ešte niekto cekne, tak dotyčného vrazím do prechodovej komory, ale tentokrát ho nechám vyhodiť do vesmíru. Ale treba povedať, že inak tam snaha bola vidieť, hlavne o nejaké to napätie. Ale pre boha prestaňte sa tam každú chvíľu navážať do kapitána, rozprávať o svojich mindrákoch, pocitoch - aj keď tu už viditeľne ubrali plyn, ale stále mi to tu akosi drhne. Má to svoj priestor, prečo nie, ale treba nájsť správny pomer. A vážne to pripomína aj Khanov hnev. Ale aj ST TOS a ST TNG. ()

Spock má amok (2022) (S01E05) 

Takže čo sme vykradli tentokrát okrem ST TOS? Iba čo som postrehol: ST TAS, ST DS9 a samozrejme film Star Trek III: The Search For Spock. Nápad s diplomatickým jednaním zaujímavý, ostatné nič moc. Prvý dôstojník a šéfka ochranky sa správajú uletene, dokazujú si, že nie sú úplní suchári; sestra Chapelová pošle do prdele svojho frajera, s ktorým to nemyslela vážne, ale on chudák to začal brať vážne, hoci sa predtým dohodli, že to nebudú brať vážne, Spock, čo si vymení katru s T´Pring (hoci sa to nevyskytlo po stáročia, aspoň podľa ST III), kormidelník, čo sa mi možno iba zdá, supluje lodného poradcu. Jo a kapitán, ktorý rozlúskne diplomatický problém. Zabudol som lodného lekára, ktorý mi v tej čiapke evokoval plukovníka Blakea zo seriálu M. A. S. H. a zároveň kapitána Kirka, keď sa škriabal na El Capitan v Yellowstone. Prvá časť mi dala nádej, ale tá pomaly umiera. Utvrdilo ma to v tom, že tvorcovia Discovery, Picarda a Strange New Worlds Star Treku nerozumejú. A basta. Mimochodom, aby som citoval bývalú manželku Goerga Lucasa, Marciu Lucas, tak súčasní scenáristi a výkonní producenti Hviezdnych vojen im tiež nerozumejú. Rozhodne tomu tiež verím potom, čo som videl posledné tri filmy Star Wars a hlavne pár častí Obi Wana Kenobiho. Smutné. Obe legendy trpia tou istou chorobou. Mandalorian bola svetlá výnimka. Boba Fett priemer, ale to sem nepatrí. ()

Povzneste nás tam, kam nedosáhne utrpení (2022) (S01E06) 

Tak čo mi to pripomína tentokrát? Žeby epizódku Spock´s brain? Len trochu pozmenené a nadstavené. Je to smiešne, ale už ma tu akosi nemá čo prekvapiť. Tvorcovia sa snažili, ale prečo nevypotia epizódu, kde aspoň chvíľu nevykrádajú pôvodný seriál? Začína to byť celkom útrpné toto sledovať. Vážne. ()

Zpěv Sirén (2022) (S01E07) 

Angel zradca, to som tušil už niekde pri začiatku, zasa T´Pring, úžasná taktika a la "pozri moja drahá, koho tu šukám, keď nie si na palube", k tomu Ston - budúca to známosť pre zmenu pre T´Pring a na konci výbuch.... Sybok. Už to začína pripomínať Beverly Hills 90210, každý s každým, Angel si tam robí z kapitána prdel a pred jeho podriadenými ho zjebáva pod čiernu zem a robí si z neho srandu tým, že cituje hovadiny z jeho zložky. To ako fakt? Je jasné, že to bol pokrivený charakter. Je mi ľúto, netušil som, že to poviem, ale fakt to tu začína pripomínať Discovery a to nebolo myslené ako kompliment. Zajatie Enterprise a získanie kontroly tým, že rozhádame únoscov, v ktorom ST toto bolo? Myslím to ovládnutie Enterprise a zablokovanie počítača bolo v ST TNG, keď Ferengovia ovládli loď a kapitán Picard sa zmenil v puberťáka - to bolo aspoň vipné. Tu sa z Pikea stáva šéfkuchár aby sa zahral na mamičku nedobre vykŕmených pirátov a chvíľku som mal pocit, že fakt začína trpieť štockholmským syndrómom. Ja fakt už neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Fakt sa tam musia všetci snažiť byť neúnosne cool, držkovať, čo to dá? Tak ja neviem, nesadlo mi to. Ide to dolu vodou. Sorry. Update: Keď tak čítam niektoré komentáre, fakt sa bavím. Navrhujem vyhlásiť súťaž, kto nájde viac nelogickostí a rôznych hovadín. ()

Elysejské království (2022) (S01E08) 

Nuda. Aspoň, že tam bolo nejaké to stretnutie s novou formou života, akurát že sa musela celá posádka správať ako banda idiotov podľa postáv z nejakej rozprávkovej knižky. Nerád sa opakujem, ale koľkokrát to tu už bolo, že posádka bola v zajatí nejakej vyvinutej entity, alebo boli nútení hrať nejakú úlohu? Dá sa vôbec ešte v Star Treku prísť s originálnym príbehom? Je mi to už smiešne sa opakovať, ale stále neviem, či je Strange New Worlds iba akýmsi opakovaním a omieľaním námetov z predchádzajúcich seriálov. A hej, doktorova dcéra je zachránená. ()

Všichni na cestách (2022) (S01E09) 

Ja toto fakt nedávam. Keď už nie je toto dôkazom scenáristickej impotencie tvorcov tohto seriálu, tak ja už neviem čo. Mohlo sa to kľudne volať Star Trek Alien-Predator, pretože tieto filmy som tam videl. Pohľad od gorna ako v Predátorovi, naháňačky po chodbách ako vo Votrelcovi 3, nasratý Samuel Kirk, ktorý by kludne mohol suplovať Hudsona vo Votrelcoch, zapichnutá loď ako vo Votrelcovi, atď., atď., atď.  Pridávam k tomu more nelogickostí ako nájdená utrhnutá ruka a polovica výsadku nie je po zuby ozbrojená, dokonca aj po úplne jasnom zrodení gorna, tam nie je dostatočný dôraz od kapitána, aby strieľali na všetko, čo sa len pohne a nemá na sebe uniformu, miesto toho laxne zvolá všetkých do ošetrovne. A Hemmer. Škoda rozprávať, myslím, že to tu už niekto povedal, že ho mohli udržať v transporte a potom ho hodiť do kontrolovaného prostredia, kde by sa tých sviní zbavili. Ja túto epizódu proste neberiem. Zlepenec všetkých možných klišé, tentokrát už Star Trek nevykráda sám seba ale už aj iné sci-fi legendy. ()

Kvalita milosrdenství (2022) (S01E10) 

Ach jaj, budem miernejší a dám za 4, aj keď tentokrát sa tvorcovia snažili. Vlastne kompletne obšlahnutá epizódka z pôvodného seriálu, kultová to časť, kde to pripomínalo film U-Boot, a zároveň je to príbeh o tom, že Kirk je proste stokrát lepší stratég než Pike a takým Alexandrom Veľkým vo vesmíre a Pike sa mal proste odobrať do zaslúženého dôchodku, aj keď sakra krutého, ale tak veď ho z neho vytrhne Spock a nechtiac s Kirkom v dvojepizódke The Menagerie. Je sranda, že tam vlastne z pôvodného seriálu chýba už len McCoy, Sulu a Chekov. Dúfal som, že aspoň v poslednej epizódke sa seriál poberie svojim smerom. Nestalo sa. Herec, čo hral Kirka, mi absolútne nesedel, osud Uny divný, inak sa to dalo. Žiaľ, nezdieľam názor väčšiny, ovácie by som na túto časť nedával, ale niesla sa v celkom vážnom tóne. Neustále pomrkávanie na pôvodný seriál vo všetkých možných detailoch (Erica vystriedala poručíka Stilesa, nechýbal ani párik, kde to tentokrát schytala nevesta a nie ženích). Pripúšťam, že pre fanúšika je tu mnoho zaujímavostí, ale všetko to, žiaľ, pôsobí dosť prvoplánovo a nikam sa to neposúva. Štvrtá hviezda za snahu, inak toto proste neberiem. ()

Zlomený kruh (2023) (S02E01) 

Prvá séria Strange New Worlds a vlastne všetky série Picarda nezačali najhoršie. Povedal som si, že zápletka začína celkom dobre. Takže ja už to beriem tak, že to proste pôjde niekam a potom sa to poserie. Dej nie najhorší, zasa nejaké to spiknutie, zasa Enterprise na oprave, zasa únos Enterprise, zasa núdzový signál a zasa to veliteľovi prejde len preto, lebo to neposral. Posledná scéna sľubuje nejaký ten zaujímavejš rozjazd. Tak uvidíme. A ostatné? Iba som krútil hlavou a smial sa. Šéflekár so sestričkou prežijú absolútnu zimu, stará babizňa, ktorá sa nudí, podľa hlasu evidentne nad hrobom, ale budeme hádzať okom po Spockovi, Spock, čo sa neovláda a takmer každý z Enterprise dokáže prechlastať Klingonov v pití krvavého vína. Ale tak vylepšenej bývalej šéfke bezpečnosti a Spockovi by sme to celkom uverili. Doktor a sestra, čo sa sfetujú, aby nakopli zadok asi 20 Klingonov, to ako vážne? Odkedy si Federácia šľahá vitamínky do svalov, aby skopala všetkých na okolo? Čo ďalšie? Áno, štek kapitána, ktorý si odletí do prdele, aby priviedol zatúlanú ovečku do stáda, vďaka čomu dostane Spock svoje prvé velenie, čo je celkom problém, lebo sa prestáva ovládať, evidentne sa mu páči sestra Chapelová, a vidíme, ako sa dostal k hraniu na tom svojom hudobnom nástroji. Ja som skôr čakal, že mu doktor pri kecaní o tom, ako sa ľudia vyrovnávajú s emóciami, podá fľašku saurijskej brandy. No tak nič. Nápad nie najhorší, len tu už stokrát bol a zasa platí, keď recyklujeme, tak to aspoň urobíme inak. Nestalo sa. Mením hodnotenie, keď nad tým tak premýšľam viac a viac. Krútim hlavou. ()

Ad Astra per Aspera (2023) (S02E02) 

OK, nuda k posraniu. Tých súdov, čo som už v Star Treku videl. Súd so Spockom (Menagerie), súd s Kirkom (Court Martial), súd so Scottym (Wolfs in a Fold - ten bol fakt dobrý) a súd s Datom a súd s tým a s tamtým. A Q s Picardom a súd s Odom na DS9 a bla, bla, bla, bla. A podľa poslednej scény v Star Treku Picard bude zasa súd aj s Picardovym synáčikom. Pane Bože, koľkokrát ešte? Teda nie že by táto epizóda bola nejako extra zle napísaná, ale Strange New Worlds pokračuje v trende prvej série. Vykrádanie starých nápadov. Bolo to tu už stokrát. Sorry, začína to nudiť. Toto tu neberiem. Svetlý moment to malo: Spock a jeho outburst. Inak som zíval celú časť. Možno by nebolo od veci zozbierať všetky tie epizódy a vydať to v kolekcii Star Trek: Matlock. ()

Zajtra a zajtra a zajtra (2023) (S02E03) 

A zasa sa opakujeme, a zasa sa opakujeme, a zasa sa opakujeme. A vykrádame, a vykrádame a ... vykrádame. Nuda, videné stokrát a treba prízvukovať, že aj noví hrdinovia nie sú len tak niečo, pretože, doprdele, nikto neochránil časovú postupnosť ako La´An. Hodinová epizódka niečoho, čo tu už stokrát bolo. Sa mi to zdá, alebo všetky tieto nové Star Treky mi pripomínajú psa, čo sa naháňa za vlastným chvostom? A Jima Kirka už rovno mohol hrať Jim Carrey. Bola by aspoň sranda. ()

Medzi požieračmi lotosov (2023) (S02E04) 

Nuda. A zasa vykrádačka. Tentokrát incident na Rigel VII., prvý pilot s názvom The Cage. Tento seriál si povedal, že nadviaže na onen incident, za ktorým ale nasledovala príhoda na Talos IV. Tu je to všetko ináč. Kašlať na to, že sa narúša niečo, čo už bolo povedané, to sa robilo už aj pri Novej generácii, aj tam som krútil hlavou, ale aspoň to posunuli niekde. Tu je to nebotyčná nuda, s neustálym drškovaním Ericy Ortegas, zároveň s neuveriteľne siahodlhým vylievaním si citov a pocitov. Chrám na sídlisku z doby bronzovej bol v skutočnosti kostolom ako vystrihnutým z gotiky, kde som postrehol dokonca aj mozaiku Alexandra Veľkého na stene. Môže sa kde-kto vysmievať Star Trek The Original Series, ale tam mali úbohý budget, slabé triky keďže to bola doba aká bola, ale tu je to vyslovene ako zbúchané z nejakého lacného filmu, kde by sa za kulisy hanbil asi aj pornofilm. Dej slabý, ukrutne natiahnutý, nezáživný, zápletka slabá. Zývačka. Dokonca som pri sledovaní tejto časti dostal chuť žehliť a to je už čo povedať. ()

Šaráda (2023) (S02E05) 

Hneď na začiatku tejto časti som si spomenul, ako Picard povedal Rikerovi v Star Treku IX.: "Pamätáte sa na časy, keď sme boli výskumníci?" Asi takto by som zhrnul aj tento diel. Opäť tu máme časť, kde sa tak 10 minút čistého času rieši Star Trek a zvyšných 50 minút je to telenovela. Takže Spock a sestra Chapelová majú preskúmať zasa niečo vo vesmíre, blížia sa k víru, kde sa láme časopriestor, paradoxne nikto nerobí paniku, alebo opatrenia, neodklonia sa z kurzu, nezastavia, pre istotu, namiesto toho sa nechajú doviesť do ústia tej potvory, ktorá odstráni Spockovi vulkánsku DNA. Čo Dr. Mbenga následne zhodnotí: "you have been healed, somehow" Toto som nepochopil. Byť Vulkánec, nazvem doktora rasistickým hovädom. A duplom v ére extrémnej politickej korektnosti. Takže v tejto časti ukradli Spockovu Vulkánsku DNA, v inej časti mu zasa ukradli mozog, ale to sem nepatrí. Vlastne áno, pretože zasa tu máme vykrádačku. Podobne ako v epizóde Tuvix, kde sa spoja 2 osobnosti v jednu, takže vznikne úplne nová osobnosť. Tu je Spock okradnutý o svoju DNA, takže je človekom, musí sa s tým vysporiadať, sledujeme tu zároveň vulkánsky rituál, akési zoznámenie sa svokrovcov a pokec s budúcimi mladomanželmi, kde sa matka T´Pring správa ako totálna pizda a Spockov budúci svokor je jasný chlap, čo je pod papučou a správa sa ako posratý lokaj. Nápad vrátiť sa do víru a vypýtať si liek, ktorý ma mimochodom napadol minútu potom, ako Spocka vrátili na Enterprise, skrsne tvorcom asi v druhej polovici a už len útrpne som sledoval udalosti, kedy Spock úspešne dovŕšil rituál a v podstate akosi sledujeme vývoj udalostí, ktorý povedie k vysvetleniu, prečo T´Pring v budúcnosti nasadí Spockovi parohy. Mimochodom, koniec v turbovýťahu mohli trochu rozvinúť, nech vidíme, ako Vulkánci sexujú s pozemšťanmi. Som naozaj zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. Dúfam, že sestra Chapelová otehotnie a bude ďalšie 3 časti riešiť, či pôjde na potrat. Ja už fakt neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Toto bola fakt kravina. Nechápem tie ovácie. Star Trek je v prdeli a zároveň splachujú pôvodné časti do záchoda. ()

Stratené v preklade (2023) (S02E06) 

Tentokrát sa venujeme Uhure. Ktorá má halucinácie. O tie sa postarala neznáma forma života, ktorá trpí, keďže si z nej Federácia robí palivo. Kde som to už videl? Možno by to bola fajn epizóda, keby bola o 10-15 minút kratšia, lebo sa tu zasa riešia zbytočné konflikty, ako napr. Sam vs. Jim Kirk a podobne. Takže nuda. Naozaj ma nebaví sledovať Sama Kirka, ktorý žiarli na svojho mladšieho brata, poprípade ďalšie hovadiny. Mám ten dojem, že Pikova posádka ustupuje Kirkovej. Ach, áno, Uhura zoznámila Spocka s Kirkom. Sakra, to som nečakal. ()

Tí starí vedci (2023) (S02E07) 

Pane Bože, to bola hovadina. Tento diel ma presvedčil o jednej veci. Nikdy si nepozriem ten animák Star Treku, ktorý začali robiť pred pár rokmi. Ak je tak infantilný a trápny ako postavy v tejto časti, tak to nestojí za námahu. Dvojka blbečkov je hotová, že je medzi svojimi hrdinami z minulosti. Zatiaľ čo trebárs Siskovi a Dax v epizóde DS9 som to žral, keď sa stretli s Kirkovou posádkou, lebo to malo úroveň, toto bolo urobené ako pre decká z materskej škôlky. A TOS začala síce pôvodne s Pikom a Spockom, ale vo všeobecnosti TOS bol Kirk a jeho posádka a nie táto zbúchaná hovadina, ktorá neustále parazituje na Star Trekoch dávno minulých. Zasa bolo treba spomenúť more mien z minulosti a keď už tam zmienili zemana z Gothosu, idem si pozrieť tento diel, aby som si pripomenul, čo bola tá pravá TOS-ka. ()

Pod rúškom vojny (2023) (S02E08) 

Star Trek M.A.S.H. Dr. M´Benga a sestra Chapelová ochutnajú vojnu a hlavne na Dr. M´Bengovi to zanechá ťažký post traumatický syndróm. Každý druhý nenávidí Klingonov, tak to vyzerá ako pri večeri v Star Treku VI, ale Kirkova posádka sa vedela ovládať a zatiaľ čo najväčšie faux pas tam predviedol Kirk, tu sa Erica správa ako trucujúce decko, M´Benga ako psychopat a sestra Chapelová potrebuje oddych od Spocka. Naozaj som nevedel, či sa smiať alebo plakať. Konflikt nejakého vojnového mäsiara riešil Dr. Phlox v ST Enterprise, Neelix v ST Voyager, poprípade sa to riešilo milión krát v DS9 a je to téma, ktorá je obohratá hodnekrát. Nehovoriac o tom, že sa Pikova posádka už tradične správa ako banda idiotov. Naozaj sa na to nedalo pozerať. Takže Dr. M´Benga sa stavia do pozície sudcu, porodcu aj kata, je v podstate zabijácke hovädo, ktoré sa absolútne nevie ovládať. A ten jeho preafektovaný šepkajúci hlas mi už fakt lezie na nervy. Pikova posádka je na smiech, morálka u nej nehrá žiadnu úlohu a pripomína debilov, ktorí hovoria o spravodlivosti, ale v skutočnosti sa správajú absolútne mimo akúkoľvek právnu či etickú normu, lebo si zabijajú koho chcú a kedy chcú a ospravedlnujú to tým, že predsa trpeli, tak čo koho do toho, keď občas vrazia kudlu medzi rebrá nejakému posratému klingonovi. To ako vážne? Toto je Star Trek? Z tejto epizódy je mi na zvracanie. ()

Podpriestorová rapsódia (2023) (S02E09) 

Páni moji to bola ale volovina. Skúsme to s muzikálom. No, dobre. Ale je tu rovnaký neduh, ako s ostatnými Star Trekmi od dôb Discovery. Riešme mindráky, vzťahy, trápenia 90 % času a 10 % dajme na zmysluplný dej, riešenie problému a pár normálnych dialógov. V TOS a TNG a ostatných to bolo opačne. Takže keď napr. v TOS boli v jednej epizóde zasiahnutí neznámou látkou a správali sa ako ožratí, tak to malo úroveň a odsýpalo to slušne, prešlo to bez nejakých extra zdĺhavých zádrhelov. Tu som tieto citečky a spievanky musel prejsť zrýchlene, takže všetci hopsali ako v show Bennyho Hilla a aj tak to bolo útrpné sledovať. Riešenie vzťahov Kirka vyzerajúceho ako Jim Carrey s L´An, potom Chapelovej a Spocka a Pika a tej kapitánky mi pripadalo ako Star Trek: Jednoducho Mária - proste blbá telenovela. Stále vykrádajú TOS - spomienka na Dr. Korbyho, ktorý dopadne dosť blbo, poprípade Dr. Carol Marcusovú. Som zvedavý, kedy sa tam objaví Dr. McCoy, poprípade Scotty, atď. Neskutočná hovadina, to sa musí nechať. Okrem toho neznášam muzikály, takže touto časťou u mňa nijako nepochodili. Navrhoval by som to s alternatívnym koncom: celá galaxia by sa prepadla do tejto reality, takže by všetci spievali ako pošahaní a velenie flotily by za odmenu zavesili Spocka za gule do prievanu. Dal by som potom o hviezdičku na viac. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (viac)

Reklama

Reklama