Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (6)

Obi-Wan Kenobi (2022) 

Nebudeme si klamať, seriál mal na viac. Kto si pozrie len záverečnú časť prakticky o nič nepríde. Práve naopak. Vyhne sa zbytočným priemerným epizódam, ktoré zrážajú logické diery aj nedostatok nápadov. Napriek tomu, že spomínaná finálová časť zanechala jednoznačne pozitívne dojmy, ak hodnotím seriál ako celok stávajú sa prinajlepšom zmiešané. Mrzí predovšetkým fakt, že tvorcovia mali veľmi dobré "vstupné karty" v podobe všetkých potrebných hercov z epizód I-III, s ktorými však nezohrali úplne presvedčivú partiu. Je to lepšie ako posledné 3 filmy, to je však veľmi nízko nastavená latka. Napríklad v porovnaní s nápaditým Mandalorianom je seriálový Obi-Wan žiaľ len šedošedý priemer. Škoda, že sa scenáristi neposnažili viac. 3 a 1/2* ()

Časť I (2022) (E01) 

Trochu uťahaný štart. V porovnaní s takým Mandalorianom omnoho menej dynamické a zatiaľ tiež bez zaujímavejšej akcie, ale aspoň so snahou postupne budovať napätie. Okrem Ewana poteší aj návrat pôvodného hereckého obsadenia menších postáv, či už Joel Edgerton ako Owen alebo Jimmy Smits v úlohe senátora Organu. Inak miesto nostalgie v podobe pripomenutia starých postáv toho otvárak zase tak veľa neponúkol, tak snáď sa to po tejto rutine v ďalších častiach poriadne rozbehne. ()

Časť II (2022) (E02) 

Lepšie ako otváracia časť. Väčšia porcia akcie a Obi-Wan si konečne spomenul aj na to, že existuje The Force. Daiya s "blade-runnerovskou" atmosférou tiež mala niečo do seba. Záver potom poslúžil hlavne ako namotávka na pokračovanie. ()

Časť III (2022) (E03) 

Tešil som sa, tešil a až do osudového stretnutia to bolo pomerne dobre rozbehnuté. Najmä príchod Vadera na scénu a vraždenie civilov dodali seriálu konečne temnejšiu stránku. Strach Obi-Wana je priam cítiť. Škoda groteskne pôsobiaceho finále, ktorým v podstate všetko dovtedy dobré behom jedného okamihu vyšumelo do prázdna. To vážne chcú tvorcovia niekoho presvedčiť, že Vaderovi ukradne jeho vytúženú korisť spod nosa jedna rebelka, ktorá ani nie je force-sensitive za pomoci malého ohníka?! ()

Časť IV (2022) (E04) 

Všimol si niekto všetky tie pristavené TIE fighters v pevnosti počas toho ako prichádza Tala? Je úsmevné, že ani jeden v závere pri úteku votrelcov nevzlietol napriek tomu, že neboli zničené a nikto dovtedy nevedel o trackeri, ktorý na droida umiestnila Reva. Rovnako úsmevný bol aj prúd vody, ktorý neobratne "naháňal" Obi-Wana chodbou ;) Ten si mimochodom zázračne rozpomenul na svoje zabudnuté jediské dovednosti a sčistajasta už opäť bojuje ako za čias klonových vojen, napriek tomu, že v predchádzajúcich epizódach mal problém čo i len spustiť svoj lightsaber. Od Star Wars nikto neočakáva prepracovaný scenár na spôsob Nolanovho Interstellara, ale zároveň by to nemuselo byť úplne hlúpe. Inak epizóda mala celkom slušné tempo a nenudila, aj keď šablóna neustáleho unášania a zachraňovania princezny začína byť trocha klišé, najmä potom čo podobný motív už využili v prepracovanejšom Mandalorianovi... ()

Časť VI (2022) (E06) 

"Hello there." Koniec dobrý všetko dobré. Teda takmer všetko. Škoda, že išlo o jedinú nadpriemernú epizódu seriálu. Mala takmer všetko. Veľkolepý duel, nostalgiu aj podmanivý audiovizuál (konečne zaznela aj The Imperial March). Vo finálnej epizóde (napr. oproti Mandalorianovi) bola zjavne najväčším handycapom tvorcov obmedzená miera napätia, keďže osud všetkých hlavných postáv je z filmov prakticky známy a nikto nemohol zomrieť, takže prakticky nebolo čím prekvapiť... Tu to kompenzovala už spomínaná nostalgia. Pokračovanie nepotrebné... ()

Súvisiace novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Andor se těší oblibě, sledovanost je však nízká

Andor se těší oblibě, sledovanost je však nízká

22.10.2022

Seriál Andor bývá často označován jako "nejlepší Star Wars seriál od Mandaloriana", nebo "nejdospělejší Star Wars od Rogue One". Jeho diváci si pak pochvalují zejména nečernobílé postavy, fantastický… (viac)

Reklama

Reklama