Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Zaujímavosti (55)

  • Na snímku o postave Obi-Wana Kenobiho sa tešili Star Wars fanúšikovia už dlho. Pôvodne sa malo jednať o celovečerný film, no podobne, ako pri seriáli o Boba Fettovi, aj tento námet bol nakoniec pretvorený do televíznej podoby. (Phosphorus)
  • Obi Wan Kenobi sa narodil 57 rokov pred bitkou o Yavin na planéte Stewjon. Bol padawanom Qui Gonn Jinna, ktorého sme mohli vidieť vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Qui Gonn Jinn učil Obi Wana aj po jeho smrti. Naučil Obi Wana to, aby sa mohol stať Force Ghostom po smrti. (Bukysh)
  • Obi Wan Kenobi vo svojom živote bojoval proti trom Lordom zo Sithov. A to Darth Maul, Darth Tyranus a Darth Vader. Okrem toho bojoval aj proti učeníkom Dartha Tyranusa, a to Assajj Ventress a Savage Opress. (Bukysh)
  • V seriálu si menší roli zahrál baskytarista kapely Red Hot Chili Peppers Michael Balzary (Flea). Zároveň režisérka tohoto seriálu (Deborah Chow) režírovala jeden z klipů kapely Red Hot Chili Peppers, a to Black Summer (2022). (LUKICKK)
  • Když Disney seriál oficiálně oznámilo, herec Ewan McGregor prozradil, že o připravovaném projektu věděl už dlouho a poznamenal: „Je to obrovská úleva, protože už čtyři roky o tom musím lidem lhát.“ (KGBelik)
  • V seriálu vystupují inkvizitoři. Jsou to postavy, které můžeme znát ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) nebo z počítačových her. (Hindy23)

Obi-Wan Kenobi - Časť I (2022) (epizóda) (E01)

  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)

Obi-Wan Kenobi - Časť I (2022) (epizóda) (E01)

  • Merson pirates, tzv mersonští piráti, se poprvé představili v komiksu od Marvelu z roku 1977. Jsou propojeni se strážci ze sektoru Aquilian, protože zejména jejich nájezdy na civilní a vojenské cíle jim „přidávali“ nejvíce práce. (Veskoslav)

Obi-Wan Kenobi - Časť I (2022) (epizóda) (E01)

  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)

Súvisiace novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Andor se těší oblibě, sledovanost je však nízká

Andor se těší oblibě, sledovanost je však nízká

22.10.2022

Seriál Andor bývá často označován jako "nejlepší Star Wars seriál od Mandaloriana", nebo "nejdospělejší Star Wars od Rogue One". Jeho diváci si pak pochvalují zejména nečernobílé postavy, fantastický… (viac)

Reklama

Reklama