Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Dobrodružný seriál. Na 49. stupni severnej šírky a 19. stupni a piatich minútach východnej dĺžky, prihodilo sa čosi nevídané... Na 49.stupni severnej šírky, 19.stupni a piatich minútach východnej dĺžky, presne v Čabovciach, prihodilo sa jedného dňa čosi nevídané. Všetko sa to začalo na začiatku prázdnin. Slavo Kompiš a Karol Čutka, zásobený klobásami, chlebom a čajom od starej mamy, vybrali sa podvečer strážiť Kozmolom. Miesto, kde mali spolu s ostatnými z partie klubovňu. Ako si tak vykračujú, zbadajú čosi zvláštne. Po hladine jazera kráča dievčatko a okolo hlavy sa jej trblieta svetlo. Uplynie iba niekoľko hodín a z udalosti sa medzi deťmi stane senzácia. To neznáme dievča má meno Majka a pochádza z planéty vzdialenej príliš ďaleko na to, aby si to človek dokázal predstaviť. Podstatné je však to, že pre Majku nie je problém dokázať všetky veci, po ktorých deti túžia najviac zo všetkého. Majka vie totiž obchádzať zákony gravitácie a tak sa chlapcom čoraz bližšie približuje sen o tom, že raz na svojej plechovej lodi poletia z Tatier až do ďalekej Prahy. Majka sa však musí naučiť ostatným zákonom medzi ľuďmi. Aj keď sú prázdniny, teraz sa musí veľa učiť... (STV)

(viac)

Diskusia

kozloid

kozloid (hodnotenie, recenzie)

Když spadla z mrakov a stretla sa s chlapcami, povedali jej, že je na Slovensku a to všetko kolem je Slovensko. Potud vše věcně správně. Ale kdyby se seriál natáčel v Praze, museli by chlapci říct, že tady všude je Československo. Do vzniku samostatného Slovenska chybělo tehdy 15 let.

sabonit34

sabonit34 (hodnotenie, recenzie)

Detský seriál, jemne poetický a súčasne i jemná komédia, a paródia. Tajný agent čo si z vrecka rozbalí a nafúkne gumový bicykel a je plne funkčný, na takom nezmysle sa predsa dá iba ak smiať. To už by malo každému docvaknúť, že je to paródia. To sa vážne brať nedá, tá celková naivnosť i triková jednoduchosť tu hrá svoju úlohu, ale kto napriek tomu tento seriál z dospelákov vzal vážne, označil to samozrejme za odpad.


Ja som sa na tej naivite a nezmyselnosti bavil. A vo svete tiež veľa ľudí tento seriál chápe správne a vytvorili mu i rôzne fankluby. Už dávnejšie som sa rozhliadol po internete a videl som, že Majka sa stala populárnou napr. vo Švédsku, Rusku a ďalších krajinách; vo Švédsku spravili o Majke z Gurunu aj komediálny muzikál; videl som diskusné fóra, ktoré sa venovali len Majkológii, najväčšie bolo asi Ruské, Majku tam rozpitvávali a vytvárali rozličné zábavno-bláznivé teórie :)


Majka je už fenoménom používaným na všeličo:

https://www.youtube.com/watch?v=-ddspUHgbu4

narenta

narenta (hodnotenie, recenzie)

Bylo mi 10 let, když jsem seriál poprvé viděl na černobílé TV. Bral jsem ho naprosto vážně a všemu jsem věřil a přál jsem si, aby i u nás na zahradě přistála Majka z Gurunu. A znovu v barvě letos po 38 letech a většinu scén si dnes vybavuji. A i když mám dnes dvě dospělé dcery, dívám se na seriál bez nostalgie a se slzou v oku.

navigator

navigator (hodnotenie, recenzie)

pár krát som "Majku z Gurunu" videl na Železnej studničke, stará bufeťáčka je z nej

M.B

M.B (hodnotenie, recenzie)

Nostalgie.Běželo to v televizi,rádi jsme na to koukali jako děti,dnes bychom to asi viděli jinak.

mibara

mibara (hodnotenie, recenzie)

Originál DVD se slovenským dabingem lze objednat na www.filmopolis.cz Ukázka ze seriálu na:www.youtube.com/watch?v=marSD1V2rcU

Idaho

Idaho (hodnotenie, recenzie)

Viděl jsem to jako malý špunt a přiznávám se, že jediné, na co si pamatuji, je létající popelnice a její svítící oči. Vzdávám se hodnocení.

 (hodnotenie, recenzie)

Ja myslim, ze Majka z Gurunu je jedna z najzabavnejsich halusiek pre deti z komancskej doby.Ak ju bodujete slabo, asi to beriete priliz vazne. Ja Majku radim medzi klenoty ako Kubko a Matko, Pacho Hybsky zbojnik atd. Komedia od zaciatku az do konca. Len sa na to treba pozriet z nadhladu. Napr. take psychadelicke Slniecko na rukavicke, Ratafak Plachta a Matelko su o niecom inom. Radsej keby neboli vobec. Majka rules and Angorak Jozo tiez!

Reklama

Reklama