Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Dobrodružný seriál. Na 49. stupni severnej šírky a 19. stupni a piatich minútach východnej dĺžky, prihodilo sa čosi nevídané... Na 49.stupni severnej šírky, 19.stupni a piatich minútach východnej dĺžky, presne v Čabovciach, prihodilo sa jedného dňa čosi nevídané. Všetko sa to začalo na začiatku prázdnin. Slavo Kompiš a Karol Čutka, zásobený klobásami, chlebom a čajom od starej mamy, vybrali sa podvečer strážiť Kozmolom. Miesto, kde mali spolu s ostatnými z partie klubovňu. Ako si tak vykračujú, zbadajú čosi zvláštne. Po hladine jazera kráča dievčatko a okolo hlavy sa jej trblieta svetlo. Uplynie iba niekoľko hodín a z udalosti sa medzi deťmi stane senzácia. To neznáme dievča má meno Majka a pochádza z planéty vzdialenej príliš ďaleko na to, aby si to človek dokázal predstaviť. Podstatné je však to, že pre Majku nie je problém dokázať všetky veci, po ktorých deti túžia najviac zo všetkého. Majka vie totiž obchádzať zákony gravitácie a tak sa chlapcom čoraz bližšie približuje sen o tom, že raz na svojej plechovej lodi poletia z Tatier až do ďalekej Prahy. Majka sa však musí naučiť ostatným zákonom medzi ľuďmi. Aj keď sú prázdniny, teraz sa musí veľa učiť... (STV)

(viac)

Recenzie (121)

Wez

všetky recenzie používateľa

těžko toto hodnotit,ale vzhledem k tomu,co už pamatuju mi toto připadá-ve srovnání např. s tv seriálem Star Trek,kterej už se mi i v té době(a na tu dobu)zdál jako nebetyčná pičovina jako to nejlepší sci-fi pod sluncem..Ono je to taky těžký,když tady čtu ostatní recenze srovnávat seriál pro děti z nějakým holyvůdským vysokorozpočtovým serošem pro oduševnělý inteligenty..Já myslím,že to zase tak špatný na tu dobu nebylo... ()

Brouk 

všetky recenzie používateľa

jó, Majku z GURUNU, to už si dnes pamatují jen pamětníci a fosilie, jako já... :-) Dost chabý pokus slovenské produkce o sci-fi příběh pro děti... Nejzábavnější scénka (s milosrdným odstupem času) byla jak se sedící hlavní představitelka na korbě náklaďáku Praga V3S, honí po dálnici díky jejím nadpřirozeným schopnostem se SIMCOU 1307... Ach jo... a jak jsme fandili ()

Reklama

Mr.Apache odpad!

všetky recenzie používateľa

Příšerný sovětský kudrnáč Elektronek a jeho neméně úděsná slovenská kolegyně Majka z Gurunu jsou důkazem, že protřelí přisluhovači režimu chtěli národu zhnusit fantastiku opravdu poctivě, a správně s tím začínali už od dětského publika, jež se podobnému znásilňování nemohlo bránit. Hodit tato rudá monstra nekompromisně do odpadu, je dnes asi jediná možnost, jak to po těch 30. letech za všechny nebohé oběti zrůdného bolševického SKY FY těm vykukům z redakcie pre deti a mládež vrátit. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ako deti sme na každý diel utekali oko o život a o formičky a káčerikov sme sa vôbec nestarali.Na svoju dobu mimoriadne kvalitný a právom úspešný detský seriál s chytľavou pesničkou v úvode.Kedysi boli sídliská presne takto plné detí.Majka z Gurunu bola náším prvým sci-fi hrdinom.Myslím že táto legenda má šancu osloviť aj dnešné deti,ale nie tak ako nás...Iná doba.Nostalgických 80%. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nič v zlom, ale toto je podľa mňa riadna blbosť. Z toho, čo som mal možnosť vidieť, mi bolo hneď jasné, že to mohli natočiť iba za socializmu, pretože tá doba z toho priam srší. Nenachádzam pochopenie pre to socialistické chápanie budúcnosti a vesmíru a už vôbec nie, to stvárnenie pre deti. Nebavilo ma to, ale chápem, že v časoch, keď toho veľa nebolo, bola aj toto zábava pre mnohých ľudí a majú na to sentimentálne spomienky. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (18)

  • Zuzana Pravňanská predstaviteľka Majky z Gurunu sa dnes živí ako vodička električky v Bratislave. K tomuto povolaniu sa dostala vďaka svojmu partnerovi, ktorý je vodičom autobusu. Život sa však s bývalou hviezdou nemaznal. Skrachovalo jej manželstvo, ďalší partner zomrel na infarkt a živila sa brigádami. (belinko)
  • Žiarenie a iskrenie v očiach Majky z Gurunu (Zuzana Pravňanská) dosiahli filmári tak, že malej herečke svietili do očí baterkou aj žiarovkou. Ona sa pri tom všetkom nesmela hýbať ani žmurkať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama