Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj napriek opatrnosti senzácia visí vo vzduchu. Deti už vedia, že pre Majku nie je gravitácia žiadny problém. Lenže čo dospelí? Predsa len, v zázraky už nie je také ľahké uveriť a aby sa predišlo panike, že v Čabovciach sa všetci zbláznili, situáciu treba upokojiť. Lenže Majka nepozná pozemské zákony a tak sa nikto nemôže čudovať tomu, že záhad bude pribúdať. Majka však teraz urýchlene potrebuje nové šaty. Jej súčasný odev je príliš nápadný... (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V roku 1978 bol vyprodukovaný československý televízny seriál "Spadla z oblakov". Režíroval ho Radim Cvrček. Seriál pozostáva z trinástich samostatných, zhruba polhodinových častí. Jedná sa o sci-fi sériu, zameranú predovšetkým na detského diváka. Pôsobí to hodne naivne. Avšak v rámci normalizačnej socialistickej televíznej produkcie sa jedná o celkom zaujímavý počin. V poradí tretia epizóda nesie názov "Svadobné šaty". Je treba utajiť, že na planétu Zem, priamo do slovenských Vysokých Tatier, do obce Čabovce, zavítala návštevníčka z vesmíru. Musí sa zabrániť tomu, aby bola Majka z Gurunu odhalená a identifikovaná ako mimozemská bytosť. Preto jej bude nutné zohnať nový, nenápadný odev, aby splynula s pozemskou populáciou. ** ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oproti prvým dvom epizódam trochu poľavenie tempa. Trojka pripomína skôr grotesku, ktorá sa zaoberá tým, do čoho Majku obliecť a ako ju skrývať pred dospelými. Tí sú našťastie extrémne prihoretí, tak to nebude problém a dievča neuvidia ani keď ju budú mať priamo nad hlavou. Mimochodom táto scéna mi pripomenula istú pasáž z Hereditary, žeby si Amíci ukradli niečo z našej socialistickej tvorby? ()

Reklama

Reklama