Reklama

Reklama

Čo sa z nás stalo

(festivalový názov)
  • Česko Co se z nás stalo (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Do leta vstúpili Johanssonovci dobre: opekačky pri jazere, letné flirty... Idylickú pohodu však naruší vypuknutie epidémie smrteľnej chrípky. Štvrť, v ktorej žijú, je uzavretá, neskôr však úrady spanikária a uvalia na obyvateľov karanténu. Dospievajúci Gustav pozoruje, čo sa deje, a začína si uvedomovať, že situácia sa vymyká spod kontroly. Vojaci v ochranných oblekoch bez milosti odnášajú každého, kto vykazuje príznaky chrípky, do provizórnej nemocnice. Gustav sa stane svedkom násilnej liečby pacientov a rozhodne sa ich oslobodiť. Lenže pacienti Gustava sledujú až domov a jeho rodina sa tak ocitne v obkľúčení krvilačným davom. V snahe prežiť musia siahnuť k extrémnym riešeniam. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (39)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

MOŽNÉ SPOILERY! Začátek je dost slušný - městem se šíří nějaký virus a sledujeme reakce lidí na to všechno. Především jedné rodiny a jednoho manželského páru. Zajímavě se to tam mezi nimi vyvíjí, atmosféra funguje dobře, sice to má utahané momenty, ale nevadí, člověk se těší na to, jak to celé vyvrcholí. Atmosféra se dobře vyvíjí i přes tu občasnou utahanost, ale bum, pak přijde posledních 20 minut a všechno se to zřítí jako domeček z karet. Ono tady totiž začíná docházet k nějaké akci a bohužel, je to tragické. Ne, že by tak akce působila špatně a amatérsky, ale všechna ta logika těch vztahů se tam začne rozpadat a u zajímavých postav dojde k stupidním smrtím. A konec nic nezachránil, spíš naopak, ono to vlastně všechno bylo jasné od té doby, co kolem jejich baráku bylo zombies jako na konci Dead Set (a kdo ten seriál zná a viděl ho, tak asi tuší, o čem mluví). ¨Škoda, rozehrané to bylo dobře, ale pak to celé upadlo do toho nejhoršího, co mohlo. Ale závěrečné titulky zajímavé, aspoň co se toho nápisu filmu týče, já myslel, že tohle problikávání dělá jenom Gaspar Noe. 3* ()

Lanark 

všetky recenzie používateľa

Jestli je něco opravdu zbytečné, tak číst Pomovi komentáře. :) Co se týče Sorgenfri tak je to klasický severský triller, takže čekejte spíš klaustrofobickou atmosféru a psychologický rozbor lidských vztahů tváří v tvář neznámému zlu, než americké komediální vyvražďovačky. Mikkelsen si nejvíce notuje asi s Balaguerem. A co dále Bo? ()

Reklama

malylada 

všetky recenzie používateľa

Seveřané prostě horory umí,o tom už nás mnohokrát přesvědčili, ale zde to vyšlo tak napůl. Film se rozjíždí v malém městečku, kdy začíná propukat nákaza a hodně mi to připomínalo Cabin Fever. Docela dlouho se zápletka nehýbe z místa a velký prostor dostane počátečnímu propukání nákazy. Není to nudné, ale postrádá to napětí, hororové prvky a moc nefungovalo sžití se s hrdiny. První hodinku bych snad ani do tohoto žánru nezařazoval. Když na závěr propukne zombie peklo, vše šlape jak má a je jen škoda, že na tuto část zbylo pouhých dvacet minut. Po vizuální stránce opět perfektní a zombie vypadaly díky skvělým maskám, pohybům hodně realisticky. Trošku promarněný potenciál......6/10 ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V malom dánskom mestečku znenazdajky vypukne neznáma infekcia. Ludia sú nútení zostať v domovoch, až pokial sa situácia nevyrieši. Keď však prichádza armáda a mestečko sa ocitne v karanténe, je jasné, že ide o viac ako len infekciu. Obyvatelia mestečka sa tak dostávajú do neistoty, keďže nikto nemôže veriť ostatným. Neustále čakanie bez odpovedí však prinúti ludí k zúfalým činom. - Horory zo severských krajín sú velmi ojedinelé a mám ich velmi rád, takže som sa na Sorgenfri velmi tešil. Momentálne si nevybavujem žiadny Zombie horor z tejto oblasti, samozrejme okrem dvoch častí Dead Snow, ktoré však nie sú ani trochu seriózne, takže sa so Sorgenfri nedajú porovnať. Zombie tématiku však tvorcovia z tejto oblasti nezobrali až tak klasicky severne. Objavilo sa tu väčšie množstvo krvi a bolo to celkovo trochu akčnejšie. Herecké výkony boli dobré, takže pomohli uveritelnosti tohto hororu, pretože obyvatelia reagovali prirodzene. Prostredie malomesta v karanténe a využitie policajných a vojenských zložiek bolo zobrazené velmi kvalitne a použitá technika ma naozaj zaujala, pretože sa tam tvorcovia snažili vybudovať pocit ozajstného nebezpečenstva. Vyvrcholilo to velmi kvalitne a som spokojný aj s tým, že sa tvorcovia nesnažili pracovať prehnane s dramatickou stránkou tohto hororu, pretože u niektorých hororov zo severu to často preháňajú. Už som to písal v niekolkých komentároch, ale pozeranie hororov zo severu a hororov so Zombie tématikou ma neustále núti myslieť na prichádzajúci švédsky horor Zon 261, ktorý je pre mňa momentálne jedným z najočakávanejších hororov vôbec. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Slušné Zombie Drama z Dánska. Film je natočen sice celý v jedné ulici a soustředí se pouze na jeden barák a jednu rodinu- tedy prudká minimalistická forma, ale má to své momenty. Byť je děj filmu pomalejší, tak nějak to nenudí a tváří se film reálně, což se mi zamlouvalo. Ke konci dojde i na trochu krve a akce. Závěr je depresivní a nečekaný, za což si Dánové připisují plusové body. Like za nadrženou sexy sousedku. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 3/10, Vizuál 5/10, Akce 4/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 4/10. 60% ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama