Reklama

Reklama

Škatuliaci

  • Česko Škatuláci (viac)
Trailer 2

VOD (1)

V Syrovanoch po zotmení radšej nevychádzajte z domu. Z podzemných skrýš vyliezajú zvláštne bytosti nazývané Škatuliaci, ktoré kradnú všetko čo im príde pod ruku. Raz vraj ukradli aj malého chlapca! A práve tento ukradnutý chlapec vám v dobrodružnom a zábavnom rozprávaní prezradí, že všetky legendy sú úplné výmysly. Tvorcovia filmu Koralína a svet za tajnými dverami a Norman a duchovia zase raz popustili uzdu svojej vizuálnej fantázii a stvorili svet, do ktorého sa každý rád vydá. Každý okrem pána Chmatoša. Tento nepríjemný chlap s alergiou na syry má so Škatuliakmi nevybavené účty a preto im ani na chvíľu nedá pokoj. Keď ich práve neloví tak ich aspoň ohovára. Tieto škatuľové tvory nosia miesto oblečenia škatule od všetkého možného. Sú ale veľmi plachí a keby nepotrebovali kovové súčiastky do všetkých svojich vynálezov, nikdy by svoje podzemné kráľovstvo neopustili. Ľudia sa boja a držia sa od nich čo najďalej. Jedinou výnimkou je chlapec s menom Vajo. Toho však za človeka nepovažujú, pretože ho ako bábätko našli so škatuľou nasadenou na tele, takže to logicky musel byť tiež Škatuliak. Pretože korene sa zaprieť nedajú, podniká Vajo viac a viac dobrodružných výprav do sveta ľudí. Na jednej sa zoznámi s diabolským plánom pána Chmatoša, ktorému predstavitelia Syrovian za pochytanie všetkých Škatuliakov prisľúbili biely klobúk ako symbol najvyššej prestíže. Škatuliaci potrebujú pomoc. A tá príde z úplne nečakanej strany. Len aby nebolo neskoro. (TV Markíza)

(viac)

Videá (26)

Trailer 2

Recenzie (161)

Ydrosten 

všetky recenzie používateľa

Mind-fuck ( sice vůbec netuším co to znamená, ale všici to píšou u dobrých filmů. Nechtěl jsem vypadat jak buran, tak jsem to napsal taky, protože todle dobrý bylo ) Škatuláci, jsou spíše pro dospělé, protože ta temnost a drsnost, kterou snímek nabízí se asi k dětem moc nehodí. Jestli jsem pochopil titulkovou scénku, tak to bylo dělaný starou dobrou poctivou ruční prací. Za to asi velká pochvala. U mně za 4. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Animáky ma v poslednej dobe moc neberú. Nenesú tú kvalitu na akú som si zvykol. Väčšinou moc spievajú alebo je blbý príbeh. Toho som sa bál aj pri tomto filme. No našťatie je to bez spevu, ale zase príbeh je nič moc. Animácie sú tvorené takým miernym old school štýlom, ktorý mi na začiatku pripadal divný, ale ku koncu som si ho obľúbil. To, ale nemôžem povedať o Škatuliakoch. Vyzerajú divne a myslím, že tu mohli prejaviť tvorcovia trochu viac kreativity. Film má výborné herecké obsadenie Kingsley+Pegg+Fanning+Frost. Ale radšej by som ich videl niečom inom ako v tomto animáku. Príbeh je nenáročný a priemerný. Občas bavil a občas riadne nudil. Až tak, že som si dal pauzu a skončil do obchoďáku na nákup. ()

Reklama

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Postavy v tomto filme boli dosť divné (ak nerátam samozrejme trollov). Tie čo schválne vyzerali divne ako napr. teda Archibald Snatcher sa mi páčili ale tie, ktoré mali vyzerať akože normálne boli dosť, no... odpudzujúce. Hlavne to bol chlapec Eggs a dievča Winnie. Navyše bola som dosť prekvapená, že Winnie dabovala Elle, ktorú mám naozaj rada. Ten dabing sa mi vôbec nepáčil. Na to ako detsky Winnie vyzerala mala ho až moc dospelý. Príliš autoritatívny a prísny, a jednoducho sa mi tam vôbec nehodil. Ale na druhej strane musím pochváliť boxtrollov. Ich jazyk mi dosť pripomínal Kreveťákov z District 9 a naozaj sa mi to páčilo. S nimi som bola spokojná, splnili moje očakávania. Samotný film však nie. Ja som sa bohužiaľ väčšinu času nudila. Občas sa vyskytli scény, ktoré ma naozaj pobavili a zlepšovali dojmy z filmu, ale potom prišli zase tie nudné. Tak ako Paranorman aj toto ma tak trochu sklamalo. Zatiaľ Koralína stále u mňa vedie a zrejme to tak aj dlho bude. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Škatuláci mi svým vzevřením připomínali loutkové filmy od Burtona či Koralinu, avšak oproti nim tito "krabičáci" ztrácejí na příběhové a vlastně i lehce na té vizuální stránce. Hlavní záporák měl opravdu charizma a škatuláci mi byli sympatičtí, ale na druhé straně mě trochu iritovala ta malá holka se svým otcem a členy sýrového spolku. Ve výsledku průměrný snímek, který zaujme nejvíce tím, jak vypadá, nicméně v divákovi (alespoň tedy ve mně) toho o moc víc nezanechá. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Originálne stvárnenie banálneho príbehu. Neskutočnú robotu odviedli animátori, keďže ručne pripravili až 20 000 objektov. Celé natáčanie trvalo až 72 týždňov. Jednotlivé postavičky a prostredie su fakt originálne, ale príbehovo sa jedná o predĺžovanú nudu. Pár krát som sa uchechtol, zopár nápadov sa našlo, ale 20-minútový kraťas by bol omnoho vhodnejší. Tu som sa musel v kine častokrát pozerať na hodinky. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (14)

  • Zařízení Mecha-Drill je ve skutečnosti vysoké přibližně 150 cm a váží více než 40 kilogramů. Je vyrobeno z více než 600 součástek z kovu, plastu a ocelových drátů. Celkem bylo vyrobeno 8 těchto zařízení. Plameny v peci byly vytvořeny tak, že do zařízení byl vložen i-Pad, na kterém běžela videosmyčka s ohněm. (ČSFD)
  • Pro vytvoření mimiky jednotlivých loutek vzniklo více než 47 000 obličejů. K nim je nutné připočítat ještě 53 000 jednotlivých obličejových částí, z nichž 15 000 patřilo hlavnímu hrdinovi. (Janzic999)
  • Film obsahuje 185 záběrů, v nichž mechanické loutky a animovaný svět nahradí skuteční lidé. Ve 131 záběrech z tohoho celkového počtu vystupují lidé v kostýmech Škatuláků. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (viac)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (viac)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (viac)

Reklama

Reklama