Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesmírnému městu Argo City, jehož obyvatelé až dosud žili ve věčné blaženosti, hrozí nečekaná zkáza! A jejím prapůvodcem není, paradoxně, nikdo jiný, než sám jeho zakladatel, moudrý Zaltar. Neboť on to byl, kdo si od strážců vypůjčil vzácný Omegahadron, on dopustil, aby se dostal do nepovolaných rukou nezkušené dívky Kary a on teď musí nést odpovědnost za jeho ztrátu. Kara je však odhodlána napravit svou chybu a přinést drahocenný kámen zpět. Netuší, že toho se mezitím zmocnila čarodějka Selena, která s jeho pomocí hodlá ovládnout svět. Netuší, že boj o Omegahadron bude možná nad její síly... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (46)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Na začiatok kus histórie: Rok 1583, jedni z prvých Angličanov prichádzajú do Ameriky, aby nakoniec založili nový štát. Rok 1932, na svetlo sveta sa dostáva prvé supermanovské zlo, najskôr z nedostatku národného hrdinu typu Jánošík, Spartacus, Robin Hood či William Tell. Toto zlo dalo zmysel života miliónom nielen americkým panicom. Po komerčnom úspechu tohto zla nasledovalo nespočetne veľa iných manov. Rok 1984, starší a pravdepodobne múdrejši národ sa už nemohol pozerať na to, ako ich niekdajší vydedenci bezducho sledujú obtiahnuté pánske rozkroky v rôznofarebných neoprénoch. Natáčajú pre Ameriku motivačné video s jediným posolstvom: Na svete existujú aj sexi ženy! V rámci lepšieho porozumenia použili námet pôvodného zla. To že film zachraňuje jedine mladá sexi Helen netreba ani spomínať. Typicky rozjačený dievčenský scenár, kedy sa pár pipiek snaží získať genetickú informáciu od najsexi Chuanita, je tak priehľadný a tak nezaujímavý, že zábery na lietajúcu Supergirl-ku by mali rovnaký účinok. Snaha o nadviazanie a pricucnutie sa na zadok pôvodnej predlohe je až otravné. Niesom si istý, či snímok spôsobill nejaký rozruch aj v radoch cieľových divákov, pretože u mňa ako nezainteresovaného do komixovej popkultúry unudil takmer k smrti. 1* za Helen je až-až. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

V době mezi Supermanem 3 a Supermanem 4 se zrodil první hraný celovečerák věnovaný Supergirl. Na svou dobu je to slušný spin-off, navíc provázaný postavou Jimmyho Olsena, kterého hrál Marc McClure ve všech pěti filmech. Na osmdesátky jsou tu výborní herci, Faye Dunaway, Peter O'Toole, Mia Farrow... Helen Slater se sice tehdy příliš velkého úspěchu nedočkala, ale u DC později satisfakce přišla v podobně Talie al Ghul v Batmanovi, Lary-El ve Smallville, Marthy Kent v DC Super Hero Girls a konečně Elizy Danvers v nové Supergirl. Pro představu, jak vypadaly adaptace DC komiksů v osmdesátkách, naprostá povinnost. ()

Reklama

Viktooorka 

všetky recenzie používateľa

Superdívka je super, protože je dokonale roztomiloučká, naivní a do jisté míry hloupoučká (Kdy odjíždí vlak? – Co je vlak? :o) což vede k druhému hledisku, který staví film na odiv a tj. bezkonkurenční hlášky (Já jsem... nezaklepala :o) Trošku alkoholu a pích.. kluci budou bláznit :o) Vypadnul signál? Jakej signál, tohle je zrcadlo :o) Sestřenice Klarka Kenta JE prostě Supergirl! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $14,296,438Tržby Celosvetovo $15,300,000║ Nie je to až taká pohroma ako som čakal a o niečo málo to je stráviteľnejšie než Superman IV: The Quest for Peace, príbehovo to je samozrejme len výplach už niekoľkokrát videných scén a celkovo dejovej výstavby. Zo začiatku dosť vystrašia aj igelitové okná na vesmírnom meste Argo City, rovnako tak sú v tomto meste dosť jednoducho odbité kulisy a nečakane aj Peter O'Toole je akosi mimo svojej úlohy, ale o pár minút sa to našťastie ako tak rozbehne a pri lietaní Supergirl Helen Slater nie je z mojej strany čo vytknúť, technická a triková stránka sa odrazu akosi vzpruží(veď tých $35miliónov predsa musí byť niekde vidieť) a ponúka celkom na pohľad príjemné obrázky späté z hravou naivitou, občas prídu aj nejaké vydarené vtipné scény, okrajovo sa omelie aj Clark Kent a Superman. Len škoda toho prázdneho príbehu, malo by to na viac. Podarí sa niekedy natočiť plnohodnotný film o nejakej super hrdinke? /30%/ ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně infantilní sračka. Snaha vytřískat další prachy ze supermánie skončila fiaskem, když první film ze zamýšlené paralelní série o Supermanově sestřenici Kaře alias Supergirl vydělal míň než čtvrtý Superman (a to měla SUPERGIRL dvojnásobný rozpočet). Scénář působí jako by ho napsalo šestileté dítě, dialogy příšerné, akce je málo a nestojí za nic, jen ty triky se docela povedly. Na filmovém plátně debutující Helen Slater je krásně naivní (první volbou producentů byla Brooke Shields), ale Christopheru Reeveovi nesahá ani po kolena, Faye Dunaway přehrává jako ďábel a přítomnost Petera O´Toolea (Zaltar! Jeho postava se jmenuje Zaltar, Bože!) v takovém šrotu mě přímo fyzicky bolela (také byl za ni nominován na Zlatou malinu). Ovšem scéna setkání Supergirl se dvěma pobudy, co ji chtějí znásilnit byla výborná. "VÍŠ, JÁ A MůJ KÁMOŠ JSME TAKY NA TAJNÝ MISI. NA TAJNÝ MISI ZA ZÁBAVOU." ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (19)

  • Ponuku stvárniť Zaltara obdržal Dudley Moore, ten ju však odmietol a namiesto toho doporučil svojho televízneho parťáka Petra Cooka do úlohy Nigela, ktorý si ju nakoniec aj zahral. (odmocnina)
  • Původní filmový plakát zobrazuje nesprávně Sochu svobody - socha drží pochodeň v levé ruce místo pravé. (Benjamin-L)

Súvisiace novinky

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (viac)

Reklama

Reklama