Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Dráma / Mysteriózny
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvorcovia:

David Shore

Hrajú:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(176)

Obsahy(1)

Dr. Gregory House (Hugh Laurie) má skutočne nevyberané spôsoby. K pacientom si dovolí čokoľvek a z toho, čo si o ňom myslia iní ľudia, si veľkú hlavu nerobí. Na druhej strane, tohto nekonvenčného lekára sprevádza vynikajúca povesť. Jeho inštinkt je neomylný a jeho metódy stopercentne účinné. Práve to z neho robí výnimočného lekára. Navyše, v komplikovaných medicínskych prípadoch sa vyslovene vyžíva. Zachraňovať životy je jednoducho jeho životné poslanie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (32)

Materstvo (2004) (S01E04) 

Don't worry. Many women learn to embrace this parasite. They name it, dress it up in tiny clothes, arrange playdates with other parasites.”  ()

Sokratovská metóda (2004) (S01E06) 

Oukej, takže odteraz vždy keď sa doktori z Housovho tímu budú vlámať do pacientovho bytu strhnem z hodnotenia jednu * oproti tomu, ktoré by som epizóde inak dal… ()

Kontrola (2005) (S01E14) 

“You don’t like me. I’m pretty sure I’m not going to like you. It’s nothing personal, I don’t like anybody.”  Z House-a sa nám stáva filantrop… ()

Kandidát (2005) (S01E17) 

“Some day there will be a black president. Some day there will be a gay president. Maybe there will even be a gay, black president. But one combination I do not see happening is gay, black, and dead. You need to stop lying to me.” Epizóda s najlepšími hláškami. Zatiaľ. ()

Deti v ohrození (2005) (S01E18) 

“Oh, thank God.” “Technically, Alexander Fleming. He developed antibiotics. Pneumonia’s under control, and from now on, what say you stick with human food.” “Absolutely, swear to God.” “This time, that’s your guy.” S tým Flemingom síce nemal House tak úplne pravdu, pretože ten žiadne antibiotikum nevyvinul, “len” popísal antimikrobiálne pôsobenie látky známej ako penicilín… ale aj tak šlo zase o pomerne zábavnú a miestami dosť emociálnu časť. ()

Láska bolí (2005) (S01E20) 

"You dog. You slept with her." "Keep talking. I'll finish your exam with a prostate check." Jedna z tých priemernejších epizód... ()

Pitva (2005) (S02E02) 

If you're dying, suddenly everybody loves you.” “You have a cane, nobody even likes you.” Zatiaľ najväčší citový doják v rámci seriálu. ()

Nenapraviteľná strata (2005) (S02E03) 

"Do I get bonus points if I act like I care?" Psitakózová endokarditída a dvojitá nádielka vlámania... ()

Spin (2006) (S02E06) 

“You were right.” “Now there were three wasted words.” Prípad nič moc, zaujímavé na tejto časti bolo skôr napätie v rámci milostného trojuholníka s Housom… DG: tymóm, myasthenia gravis ()

Poľovačka (2006) (S02E07) 

“You're not going to poll Chase?” “I'm not an idiot.” “Obviously not. Who doesn't sleep with a drugged out colleague when they have a chance?” Jedna z najuletenejších, najnerealistickejších & najkomickejších epizód, akú v tomto seriáli pamätám. DG: echinokokóza ()

Chyba (2006) (S02E08) 

"You are the worst transplant surgeon in this hospital... But unfortunately, you're the only one who's currently cheating on his wife." Ďalšia odviazaná epizódka, v ktorej sa tvorcovia nedržali tradičnej šablóny a nebáli sa experimentovať. Kvalitná zábava. ()

Podvod (2006) (S02E09) 

"Okay, I’m gonna give you some antibiotics, and you probably shouldn’t have sex for awhile." "How long?" "On an evolutionary basis, I’d recommend forever." Ďalšia časť, ktorá sa nedrží tradičnej šablóny s tým, že tentokrát nastala zámena na riadiacej pozícii. Nechýbala kopa skvelých hlášok. Diagnózy: Münchhausenov syndróm, klostridiová infekcia. "I love the smell of pus in the morning. Smells like… victory."  ()

Sex zabíja (2006) (S02E14) 

"When guys have brain/crotch problems, it's usually the result of using one too much and the other too little." Vydarená časť so zaujímavou myšlienkou diagnostiky a liečby mŕtvoly. Samozrejme prestrelená, ale o to viac zábavná. Diagnózy: brucelóza, zastavenie srdca s úspešnou resuscitáciou, kvapavka. ()

Bezpečné prostredie (2006) (S02E16) 

“Six months after the transplant, she doesn't need to be confined to a clean room.” “Six months without putting out, Dr. Cuddy doesn't NEED to wear thong panties, but it's not our call.” Ďalšia odbrzdená epizóda, v ktorej nebola o zábavu núdza. Scénka vo výťahu božia. Škoda len, že v realite nie je liečba kliešťovky taká jednoduchá ako tu. Diagnóza: Kliešťová encefalitída. ()

Spiaci psi klamú (2006) (S02E18) 

"I've got the plague?" "Don't worry, it's treatable. Being a bitch though, nothing we can do about that." Diagnóza: A20.0 Bubonický mor. ()

House verzus Boh (2006) (S02E19) 

"You talk to God you're religious, God talks to you you're psychotic."  ()

Naveky (2006) (S02E22) 

"Idiots are fun; no wonder every village wants one." DG: K90.0 Celiakia ()

Význam (2006) (S03E01) 

"Inject him with cortisol. The guy will have sex with his wife again, he'll hug his kid again. Hopefully that's the combination he was using, it'd be a shame if I'd cured a pedophile." ()

Súhlas pacienta (2006) (S03E03) 

Diagnóza sa podarila, pacient zomrel... Jedna z priemernejších epizód, navyše chudobná aj na dobré hlášky. Diagnóza: E85 Amyloidóza. ()

Blázni do lásky (2006) (S03E05) 

"Infectious or environmental... all we have to do is check out parasites, viruses, bacteria, fungi, prions, radiation, toxins, chemicals or it's internet porn related. I'll check the internet, you guys cover the rest of the stuff." Super epizóda. Jedna podarená hláška za druhou, spolu s nápaditým prípadom a vítaným oživením s nespokojným pacientom. DG: D84.1 Hereditárny angioedém ()

Súvisiace novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (viac)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (viac)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (viac)

Reklama

Reklama