Reklama

Reklama

Sestričky

(seriál)
Dráma / Rodinný
Slovensko, (2018–2021)

Série(4) / Epizódy(43)

Obsahy(1)

Silné príbehy o osudoch pacientov, ale aj lekárov a sestričiek, vás chytia za srdce. Nebude chýbať napätie a reálne situácie, aké zažíva tím odborníkov úplne bežne. Bude to však nielen z prostredia nemocnice. Keďže aj zdravotníci sú "len ľudia", budú riešiť ľúbostné vzťahy, rodinné problémy a situácie, s akými sa stotožní nejeden divák. Hlavné hrdinky si zahrajú Dana Košická, Anikó Vargová, Kristína Madarová a Kristína Svarinská. Sestričky prinesú v každej epizóde dva pacientske príbehy, ktoré otvárajú zásadné otázky ľudských hodnôt a zároveň približujú prácu štyroch zdravotných sestier. Ich osobné príbehy prechádzajú jednotlivými dielmi a prinášajú problémy každodenného života. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (8)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Seriál z nemocničného prostredia, kde, ako to už názov napovedá, centrom pozornosti sú sestričky a ich pracovný/mimo pracovný život. Čo sestra, tak iné osobné problémy v živote. Zaujímavý casting a herecké obsadenie – tu by som vyzdvihol, že herecké obsadenie v prípade sestričiek dopadlo viac ako dobre. Každá postava vás vie osloviť a v súčasnosti by som nevedel vybrať obľúbenú postavu. (Lekár/Lekárka – to už nie je také jednoznačné.) Tvorcovia berú inšpiráciu z viacerých zdrojov (postava Dr. Chromíka je čiastočne inšpirovaný postavou Dr. Housa, epizóda reflektujúci veľký počet pacientov pri zrážke auta a autobusa, je odkaz na jednu epizódu (hromadná dopravná nehoda) zo seriálu Pohotovosť, atď.), odbornosť scén je na priemernej úrovni. Hudba citom vybraná, ktorá pre väčšinu scén sedí. Od tohto seriálu som nečakal veľa, ale som milo prekvapený. Seriál, ktorý na slovenské pomery v podstate sa nemá za čo hanbiť. Teším sa na tretiu sériu a bez problémov si kvôli tomu večer pustím TV (len aby tých reklám bolo menej). Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

joker30 

všetky recenzie používateľa

Je to taká modernejšia ordinácia, ale ten doktor , ktorý sa snaží kopírovať Freddieho Highmora ma vyslovene nasral... ()

Reklama

ostre_pero 

všetky recenzie používateľa

Za uplynulých 10-15 rokov som videl všetky "dôležité" (rozumej sledované) seriály zo slovenskej produkcie. Sestričky patria k najlepším, ak nie sú (pre mňa) tým úplne najlepším. Kašlem na nejaké hromadné hodnotenia, ale ľudskosť, citlivosť scenáristov a režiséra, ako aj celkový pocit z jednotlivých epizód sú jednoducho úchvatné! Herecké koncerty výnimočných slovenských osobností ako Dana Košická, Milo Kráľ či Martin Mňahončák (a ďalších) sú len čerešničkou na - už aj tak - s láskou pripravenej, chutnej, priam dokonalej torte. Blahoželám všetkým, ktorí tento seriál pripravili. ()

waffer47 

všetky recenzie používateľa

Seriál sa mi páči, pôsobí kľudným a príjemným dojmom, akoby pri ňom zastal čas, dej sa v ňom vyvíja smerom tak že to divák nečaká, veľké plus majú tiež samotný herci, nie sú opozeraný(nasratý v každom slovenskom béčkovom seriáli) tak sú svojimi výkonmi kvalitný, napr. taká Michaela Badinková: https://static.markiza.sk/media/a501/image/file/2/1728/ph8q.badinkova_jpg.jpg nielenže ukážkovo hrá ale má aj príjemný hlas a je skutočne prirodzene pekná, do budúcnosti má isto potenciál, za mňa 5 hviezdičiek, áno viem že to takto reálne nechodí, že slovenské nemocnice sú mimo tých súkromných a BB Ros. otras ale vždy sa nájde príjemný priestor a doktor, tým ktorý dali hodnotenie odpad asi ľudskosť nič nehovorí, musím však vytknúť seriálu jeho druhú epizódu, herečky Helena Krajčiová a Elena Podzámska doň absolútne nezapadli, hlavne tá Krajčiová bola úplne zbytočne obsadená, obidve herečky sú strašne umelé a vidno to na fotografii: https://www.mediahub.sk/wp-content/uploads/2019/10/Ob%C4%BE%C3%BAben%C3%A9-Sestri%C4%8Dky-zv%C3%AD%C5%A5azili-nad-%C5%A1tartom-novej-s%C3%A9rie-seri%C3%A1lu-Za-sklom.jpg, naopak ideálne je ponechať pôvodné zoskupenie, proste prirodzene pekné ženy: https://cloudia.hnonline.sk/r740x/a35aea59-baa8-400b-b06c-85bdf0c77054. Za mňa určite ďalšiu sériu. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovenský seriál z nemocničního prostředí, který má modernější formu, sci-fi nemocnici a několik sestřiček, jejichž osud diváci sledují. Prostitutka ( zatraceně sexy Svarinská ), feťačka ( skvěle hrající Aniko Vargová ), vdova ( Dana Košická ) a správná sestřička v podání objevu Kristíny Madárové. Mezi současnými lékařskými seriály sympatický mírný nadprůměr. ()

Galéria (308)

Zaujímavosti (2)

  • Keď herci ukazujú, že operujú nejaký orgán, majú v molitane vyrezanú dieru, vnútri je miska s bravčovými vnútornosťami a odborní poradcovia ich inštruujú. Na odborné detaily príde skutočný chirurg a kamera sníma jeho ruky. (krasomama)
  • Seriál sa nakrúcal v opustenom obchodnom centre a na exteriérové zábery poslúžila budova Westend Gate na bratislavskej Patrónke. Prístroje nie sú zapožičané z nemocnice, ale od distribútorov medicínskej techniky. (krasomama)

Reklama

Reklama