Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici sa na novorodeneckom oddelení objaví infekcia. Spočiatku prognózam Dr. Housea nikto neverí a ten je dokonca obvinený, že vyvoláva paniku. Neskôr sa jeho slová potvrdia a počet nakazených detí začne stúpať. Nakoniec ochorie šesť novorodencov. Tím usilovne hľadá pôvodcu. Aby sa deťom okamžite uľavilo, sú nasadené dva druhy silných antibiotík. Bohužiaľ, jeden z týchto použitých liekov začína u detí spôsobovať problémy s obličkami a House musí určiť, ktorý to je. Nezostáva mu nič iné, ako niektorému z detí jeden z liekov vysadiť a ďalšiemu druhý. Skutočne sa podarí určiť liek, ktorý spôsobuje obličkové problémy. Bohužiaľ, malý chlapček vysadenie druhého lieku neprežije. Zvyšné deti sa podarí zachrániť, ale Dr. House stále hľadá pôvodcu. Pôvodcom je žena, ktorá sa na klinike pohybuje medzi deťmi a rozdáva tu hračky... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (7)

Radarblansko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento díl byl opravdu silný a výborně natočený, určitě nedoporučuji sledovat, pokud se vám narodilo nebo má narodit dítě, je to opravdu náročné. Gregory se zde ukazuje s lidskou tváří. SPOILER!! Pro mě moc silný díl, možná taky z toho důvodu, že teď už moje 15měsíční dcera měla komplikace při porodu a já ji poprvé pořádně viděl až po probrečeném týdnu.  Co se týká dílu, tak ten jsem od úmrtí miminka vlastně komplet probrečel (holt, když máte malé dítě, tak jste najednou náchylnější na cokoli) ()

Reklama

CinemaRanger 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další zajímavá epizoda, která se nese ve vážném duchu. Dokonce i humor šel stranou a chvílemi epizoda přešla na depresivnější notu. Sigel, který většinou stojí za kamerou, sedl na režisérskou sesli a zvládl to parádně. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (8)

  • Pri vytváraní zoznamu možných vírusov, ktoré spôsobujú ochorenie u novorodencov, Wilson (Robert Sean Leonard) uvádza, že ribavirín, antivírusový liek prvej línie na respiračný syncyciálny vírus (RSV), bol neúčinný, čo by malo vylúčiť RSV ako pravdepodobnú príčinu súčasného ochorenia, ale Cuddyová (Lisa Edelstein) namiesto toho eliminuje herpesvírus a neskôr sa do zoznamu skutočne pridá RSV. (Pat.Ko)
  • V tejto epizóde sa uvádza, že House (Hugh Laurie) je špecialista na nefrológiu (Pat.Ko)
  • Keď House (Hugh Laurie) a jeho tím vymenujú vírusy, ktoré môžu spôsobiť infekciu dojčiat, vylúčia herpesvírusy, ale ako možnosť uvádzajú cytomegalovírus. Cytomegalovírus patrí medzi herpesvírusy; avšak Cuddyovej (Lisa Edelstein) odôvodnenie je, že daný vírus je odolný voči acykloviru, ktorý sa používa špecificky na liečbu vírusov herpes simplex (a preto House píše „HSV“ do stĺpca „Nie“). CMV nie je liečiteľná acyklovirom, a preto je stále platnou možnosťou. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama