Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Rodinný
  • Animovaný
  • Rozprávka

Zaujímavosti k filmom (20)

Píseň pro Rudolfa III. - Dinosaurus

Píseň pro Rudolfa III. - Dinosaurus (1969) (epizóda)

Pri záberoch na letiacu raketu hrá opakovane skladba "Pozdrav astronautovi", známa aj ako "Dobrý den, majore Gagarine" z roku 1961.

Neprebudený

Neprebudený (1965) (TV film)

V 50. minúte je počas jazdy z kostola vidno v dedine stĺpy elektrického vedenia a na domoch eternitovú krytinu, napriek tomu, že sa jedná o sfilmovanie poviedky z roku 1886.

Tri priadky

Tri priadky (1988) (TV film)

V úvodnej scéne chlapec hrá na počítači ZX Spectrum hru "Bomb Jack".

Divadlo v dome

Divadlo v dome (1975) (seriál)

V čase nakrúcania mali: babka Magda Paveleková 44 rokov, otec František Zvarík 54 rokov, matka Eva Krížiková 41 rokov a syn Stanislav Dančiak 33 rokov.

Thundarr the Barbarian

Thundarr the Barbarian (1980) (seriál)

Album "Kingdoms Disdained" od death-metalovej kapely Morbid Angel z roku 2017 bol inšpirovaný práve týmto seriálom.

Děti železnice

Děti železnice (1970)

Postava Phyllis má podľa scenára 11 rokov, no jej predstaviteľka Sally Thomset mala v čase nakrúcania 20 rokov. Podľa zmluvy nesmela počas nakrúcania prezradiť svoj vek, mala tiež zakázané fajčiť, piť alkohol, šoférovať a nesmela sa ukázať na verejnosti s priateľom. Tým na pľaci sa k nej choval ako k dieťaťu, zatiaľ čo predstaviteľku staršej sestry Bobbie Jenny Agutter, ktorá mala 18 rokov, brali ako dospelú. (zdroj: Wikipédia)

Chalupári - Režisér

Chalupári - Režisér (1975) (epizóda)

V tretej minúte vidíme na prvej strane divadelnej hry meno autora Václav Bolemír Vořechovský, ale v 25. minúte je jeho krstné meno Jiřím Sovákom zmenené na Bohumil.

Louis Pasteur

Louis Pasteur (1977) (TV film)

V závere druhej časti František Dibarbora (lekár) tvrdí, že ho Daniel Michaelli (Louis Pasteur) prežije a bude rečniť na jeho pohrebe. V reálnom živote zomrel Michaelli o 7 rokov skôr ako Dibarbora.

Adam Šangala

Adam Šangala (1972) (TV film)

V 50. minúte prvej časti sa v scéne v krčme počíta množstvo vína na litre. Dej sa ale odohráva v 17. storočí a objemová jednotka liter bola zavedená až na konci 18. storočia v roku 1793 vo Francúzsku.

Sršne v úli

Sršne v úli (1985) (seriál)

V panelákovej klubovni je na stene vidno nasprejované logo bratislavskej punkrockovej skupiny Extip.

Stavy rachotí - Epizoda 1

Stavy rachotí - Epizoda 1 (1983) (epizóda)

V prvej minúte je na zábere z kostolnej veže vidno na stene domu elektrickú pouličnú lampu, napriek tomu, že sa dej odohráva v roku 1847.

Reklama