Reklama

Reklama

Ženatý so záväzkami

(seriál)
  • Česko Ženatý se závazky (viac)
USA, (1987–1997), 99 h 17 min (Minutáž: 23 min)

Scenár:

Steve Faber, Bob Fisher, Jeanne Romano, Michael Ferris, John Brancato (viac)

Hrajú:

Ed O'Neill, Katey Sagal, Christina Applegate, David Faustino, David Garrison, Dan Tullis Jr., Amanda Bearse, Ted McGinley, Edan Gross, Rosa Blasi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(11) / Epizódy(259)

Otec mizantrop, mama lenivá voš, dcéra tupá nymfomanka, syn dysfunkčný – rodinka na pohľadanie...  Rodinu neúspešného a životom unaveného predavača topánok Ala Bundyho (Ed O'Neill) možno pokojne označiť ako dysfunkčnú (ak na to chcete ísť odbornými termínmi) – alebo úplne laicky ako totálnu katastrofu! Jeho manželka Peggy (Katey Sagal) sa okrem katastrofálneho účesu natupírovaného do neuveriteľných rozmerov vyznačuje i záľubou v nakupovaní (obvykle úplných zbytočností) a sledovaním talkshow Oprah Winfreyovej. Ich dve deti rozumu tiež veľmi nepobrali, obzvlášť staršia Kelly (Christina Applegate) doslova napĺňa masami s obľubou tradované historky o „tupých blondínach“ – našťastie je aspoň krásna, to bez debaty... Syn Bud (David Faustino) sa okrem zúfalého neúspechu u predstaviteliek nežného pohlavia vlastne ani nemá čím prezentovať... Susedka Bundyovcov Marcy Rhoadesová D'Arcyová (Amanda Bearce) bola úspešnou bankárkou, vydatou za rovnako vcelku úspešného bankára Steva Rhoadesa (David Garrison), s ktorým sa však rozviedla, keď sa rozhodol zavesiť svoj pôvodný život na klinec a stať rangerom hlboko v horách – jej druhým manželom sa stal atraktívny bývalý špión Jefferson D'Arcy (Ted McGinley), ktorý po ukončení „aktívnej služby“ vystriedal viacero zamestnaní a nevyhol sa pritom ani konfliktom so zákonom, no nakoniec zistil, že mu najviac mu predsa len vyhovuje úloha „muža v domácnosti“... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (622)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

To je přesně on - seriál, kde se pouští strojový smích po každé větě, aniž by byla vtipná. A já znechuceně zírám a přemýšlím, čemu bych se měl v té chvíli smát. V tomto případě doporučuji pro stejně orientované jedince prevenci - TV vypnout, odpojit od proudu, popř. prodat na aukru.cz. Ed O'Neill?? Ne-e. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Serál běží a běží. A přitom ceny nesbírá, ale diváci ho chtějí. Jinak by se netočily další díly. Možná, že divák sleduje pár dílů, a takhle se diváci střídají, díky tomu má seriál sledovanost a výsledně ukazatel sledovanosti vykazuje příkaz pro tvůrce - točit dál! Ženatý má závazky. A přece to neznamená pro jiné ženy, že by na něho neměly koukat jako na muže s velkým M. ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Taková rodinka Homolkovic po americku, patřičně ovšem sitcomově stylizovaná a hyperbolizovaná. Je to zábavné, je to často ,,jako ze života", ale pravidelným divákem této série bych být nechtěl. Na rozdíl třeba od animovaného světa Simpsonových, kde mají postavy zhruba stejně zjednodušeně gradované charaktery, by mě Bundovic rodina negativně nalazovala a poznamenávala. To je skutečná sitcomová oslava cynismu a sobectví... ()

Iwus.ka 

všetky recenzie používateľa

Kdo by nesmutnil nebo nezaplakal nad takovým kulervoucím osudem tohoto příkladného manžela a otce.Prodávat boty jej neuspokojuje a spíš než vlastní žena, jej vzruší kus žvance. No a děti, tak ty se taky zrovna nepovedly. Dcera blbá až to bolí a syn, byť hetero, odpuzuje snad všechny buchty na míle daleko. Je až podivuhodné, že ještě nezačal píglovat homo zadky (zde jsem chtěla použít "klátit", ale nechci zbytečně vzrušovat jednoho mého ňuňu fanouška). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Oci, ja ťa mám stále rada, len ťa nerešpektujem.“ – „To je obojstranné, moja. To je obojstranné.“ Výborná, klasická sitkomová americká záležitosť s vynikajúcim hereckým obsadením v čele s drsným párom Ed O´Neill/Katey Sagalová. Nečakajte obnažujúcu „sociálnosť“ ako v "Roseanne", je to proste len sranda. Ale i tak majú oba sitkomy prekvapivo veľa spoločného. Fantázia 3/2008 ()

Galéria (177)

Zaujímavosti (119)

  • Stevovo (David Garrison) celé jméno je Steve Bartholomew Rhoades. (Chibs)
  • V roku 1991 počas natáčania otehotnela predstaviteľka Peggy - Katey Sagal. Jej tehotenstvo bolo pripísané aj do scenára. Sagalová musela podstúpiť urgentný cisársky rez v siedmom mesiaci tehotenstva, ktorý sa skončil narodeným mŕtvej dcéry. Napriek tomu, že jej tehotenstvo bolo zainteresované do scenáru, sa epizóda s názvom Al Bundy Shoe Dick, kde bola Sagalová tehotná, sa zmenila, že išlo len o obyčajný sen, v ktorom Sagalová otehotnela. Ďalšie dve tehotenstvá Sagalovej v roku 1994 a 1996 v sitkome neboli zverejnené, a preto postava Peggy cestovala po svete aby znovu zjednotila svojich rodičov. A ak sa v seriály postava objavila, bol len záber od pásu vyššie (napríklad cestovanie v taxíku). (RosieMcgowa)
  • Transvestita jménem Divine byl požádán, aby zahrál strýce Otta v závěrečném díle druhé série. Krátce před natáčením však zemřel. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

Ženatý se závazky se vrací... jako animák

15.05.2022

Málokterá osmdesátková znělka se člověku zažrala do paměti tolik, jako ta ze seriálu Ženatý se závazky. Komedie o dysfunkční rodině Bundyových běžela v televizi od roku 1987 do roku 1997, v roce 2012… (viac)

Reklama

Reklama