Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodný televízny seriál o radovom občanovi Macovi Pokornom. Budete sledovať jeho všedný a predsa pohnutý život od detstva až po odchod do penzie. (RTVS)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Mladý Dibarbora a ešte mladší Lasica v celkom originálnom projekte, na ktorom mi vadí tá balkánska rozháranosť. Viac ako jeden diel by som nedokázal pozerať. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Tento projekt čerpá námet z juhoslovanského 10-dielneho seriálu "Ogledalo gradjanina Pokornog" ( v roku 1964 ho natočil významný televízny režisér Radivoje 'Lola' Djukic ). Mapuje životné osudy Maca Pokorného od strednej školy až po odchod na dôchodok. Potýkal sa s bežnými situáciami na škole, vojenčine, riešil problémy so ženami, strete s chuligánmi alebo pri nadobudnutí družstevného bytu, a všetky udalosti boli vtipné, častokrát ironické či jemne pikantné aj voči socializmu a fungovaní vtedajšej spoločnosti. V jednotlivých častiach mu pomáhali zo zrkadla rodinní príbuzní, hlavná postava mnohokrát komunikovala do kamery k divákovi, alebo sa objavila postava "súdruha autora" v podaní Milana Lasicu, čo dodávalo seriálu istý inovatívny prvok. Herecké obsadenie bolo na výbornú, František Dibarbora a jeho najlepší priateľ Viliam Polónyi boli skvelou voľbou. Desiate hodnotenie a prvý komentár. ()

Reklama

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

František Dibarbora viac-menej úspešne kľučkuje životom od strednej školy po dôchodok za pomoci priateľov, ešte živých rodinných príslušníkov a dávno mŕtvych predkov zjavujúcich sa v zázračnom zrkadle. Výsledkom je niečo medzi návodom na život v socializme, komunálnou satirou a absurdnou groteskou, vtipne napísané, skvele zahrané. Obzvlášť ma pobavili scény, kde sa Dibarbora s Polónyim tvária ako rozjuchaná školopovinná mládež, chuligánsky gang pozostávajúci z vtedy ešte holobriadkov Mikulíka, Dančiaka a Labudu alebo rodina zložená z päťdesiatnika Dibarboru, jeho otca šesťdesiatnika Jariabka a deda štyridsiatnika Krivosudského. Keď je niečo polstoročia zabudnuté, býva to často oprávnene, ale toto je neprávom zapadnutý skvost a som veľmi rád, že bol opäť vytiahnutý na svetlo. ()

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama