Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V horském hotýlku v rozpuku sezóny je, jak se říká, každá ruka dobrá. Právě v této situaci, kdy jídelna praská ve švech, pomocná síla paní Kolášková (S. Zázvorková) uklouzne a zlomí si nohu. Sváťovi (J. Dvořák) hrozí, že zůstane v kuchyni sám. A protože se mohutný nápor strávníků absolutně nedá v jednom zvládnout, potřebuje sehnat ještě někoho k ruce. Tento fakt ovšem spustí celou lavinu prekérních situací. Jak tento nepopulární problém – zástup v práci, Svatopluk vyřeší? Tím však dnešní porce rozpačitých a konfliktních situací zdaleka nekončí. Jídelnu navíc zaplaví skupina maďarských turistů, kteří prý mají také objednanou snídani. Vrcholem tohoto dílu, jak sám jeho název napovídá, je epizoda s omáčkou, kterou šéf (J. Moučka) zkazil. Vinu však, jak si můžeme v životě často všimnout, každý rád svede na toho druhého. (Česká televize)

(viac)

Recenzie (11)

honajz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mírně nadhodnotím, protože jsem měl během kovidu obě děti doma a musel jim vařit a vím, jaký fičák to je vařit i jen pro tři narychlo. Takže ty snídaně, to jsem trpěl spolu se Sváťou. Fajn, že se setká se svou budoucí ženou, a je to milé setkání, dobře podané, včetně těch pokusů doručit štrúdl. No a pan Moučka si svého nabručeného zástupce šéfkuchaře skutečně vychutnal. :-) Jen škoda, že jsme se nedozvěděli, co těm hostům pak teda servírovali, když tohle by ani pes nežral. Jinak mě baví, jak Veškrnka hraje samu sebe. ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Omáčka se musí vyexpedovat, jinak by z toho byla velká národohospodářská škoda!" Svätopluk dostáva zabrať, najprv v pote tváre varí čaje a smaží hemendexy, zatiaľ čo sa na ňom odbavuje arogantný überkelner Vlach a pelešiaca sa kuchtíčka Veškrnová odmieta podať pomocnú končatinu, potom omylom hostí Francúzov štrúdľami, spasuje sebapoškodenú Bydžovskú a  po ďalšom kole čoby fackovací panák ukričaného hulváta a omáčkokaza "ocet, hořčici a glutasol" Moučku, skladá čapicu a skoro balí kufre. Skrátka chaos preveliký, dokonca aj Stella Zázvorková je z toho zmätená, že sa napriek absencii kvôli dolámanej nohe premáva v 45. minúte na moment po kuchyni. Profesijní zástupcovia v štúdiu opäť berú Kuriatkov osud do vlastných klikajúcich rúk, tentoraz dokonca dostanú možnosť prejaviť názor aj vlastníci stowattových žiaroviek po celom Československu a situácia je zachránená. Veľká zábava za štyri lyžice glutasolu. PS: S ohľadom na osobnú históriu Josefa Dvořáka je zaujímavé sledovať jeho výraz tváre, keď hovorí, že aktivita ním hranej postavy by mohla byť považovaná za žalovanie či donášanie. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Pani Kolášková, ktorú hrá Stella Zázvorková, nepríde do práce, pretože si zlomí nohu. Napriek tomu ju v 45. minúte môžeme vidieť prechádzať v pozadí scény z kuchyne. (javlapippi)

Reklama

Reklama