Reklama

Reklama

Recenzie (2)

zorro 

všetky recenzie používateľa

tezko se hledal ale nakonec jsem ho nasel Thundarr a jeho sunsword. myslim si ze jsem to poprve videl na cabel+ smoha dalsimi serialy ktere stale hledam ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Tento kresleňák som chcel vidieť pretože sa na jeho produkcii podieľali moji niekdajší komiksoví obľúbenci Jack Kirby a Steve Gerber. Kirbyho rukopis je vidno v dizajne niektorých postáv a Gerber zase zhusta parodoval aktuálnu popkultúru. A tento seriál trochu aj pôsobí ako zmesková paródia na dobové fantasy a sci-fi  trendy, hlavný hrdina je do kožušiny navlečený barbar oháňajúci sa svetelným mečom, ktorého sprevádza vysoký, silný, chlpatý a škrekmi komunikujúci tvor. Dej sa odohráva v 40. storočí, kde v post-apokalyptických ruinách bojujú s mutantami, čarodejmi a príšerami, ochraňujú slabších a trestajú zlo, ale príbehy sú až príliš jednoduché a príliš vážne sa berúce, neobsahujú ani štipku Gerberovho humoru, známeho z jeho komiksov. Viem, že sa jedná o televíznu tvorbu pre decká na sobotné doobedie zo začiatku 80. rokov, naivita k tomu patrí, dobová jednoduchá animácia mi nevadí, ale o celkovej kvalite asi najviac vypovie, že priebežné pozretie si prvých 10 epizód mi trvalo viac než rok... ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Album "Kingdoms Disdained" od death-metalovej kapely Morbid Angel z roku 2017 bol inšpirovaný práve týmto seriálom. (javlapippi)

Reklama

Reklama