Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(12)

Darylův příjezd do Francie spustí řetězec násilných událostí, které nechtěně ohrozí mladého chlapce v srdci vznikajícího náboženského hnutí. (AMC Czech)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

The Walking Dead: Daryl Dixon (2023) 

1.seria: Kratas o najpopularnejsej postave TWD francizy, Darylovi Dixon-ovi. Cely sa odohrava vo Francuzsku (ano, volba skutocne padla na tento stat :) . Otvarak urcite navnadi, pretoze je o rad kvalitnejsi ok povodny serial. Napriek par klise a generickym somarinkam to vsak celkom pekne odsypa. Neurazi, ale po kvalitnom otvaraku som ocakaval podobnu i pri dalsich castiach, co sa vsak nedeje. Pacila sa mi i epizoda, kde bola Pariz este pred apokalypsou v spomienkach zenstiny. Celkovo priemer, ale odporucam i ludom, co nepoznaju povodnu seriu. ()

Season 1 (2023) (S01) 

Kratas o najpopularnejsej postave TWD francizy, Darylovi Dixon-ovi. Cely sa odohrava vo Francuzsku (ano, volba skutocne padla na tento stat :) . Otvarak urcite navnadi, pretoze je o rad kvalitnejsi ok povodny serial. Napriek par klise a generickym somarinkam to vsak celkom pekne odsypa. Neurazi, ale po kvalitnom otvaraku som ocakaval podobnu i pri dalsich castiach, co sa vsak nedeje. Pacila sa mi i epizoda, kde bola Pariz este pred apokalypsou v spomienkach zenstiny. Celkovo priemer, ale odporucam i ludom, co nepoznaju povodnu seriu ()

L'âme Perdue (2023) (S01E01) 

Velmi slubny otvarak s najoblubenejsou postavou celeho TWD-univerza - Darylom. Kym "volne pokracovanie" Dead City som dopozeral so sebazaprenim a s rychloposuvom, tato pribehovka, aspon podla prveho dielu vyzera aj scenaristicky uplne inde. Ano, i tu sa najdu naivnejsie ci usmevne skratky - Francuzom proste musime dat do ruk muskety, asi mali v kazdom meste muzeum z cias musketierov., ale tak, co uz. :) Tento stereotyp ma skor pobavil. Ciel je naplanovany, divozienky v habitoch po boku a opat dieta, co ma "spasit" (tentokrat doslova) svet, je uz prevarene klise. Naviac, Daryl zrejme zvladol sabotovat usilie dalsieho "namorneho-zombieexpertimentu" na konci ich cesty. Vyzera to na prostoduchejsiu zalezitost, ale ak bude zabavna aspon ako uvodny otvarak, moze to byt prijemne spestrenie. 70% ()

Alouette (2023) (S01E02) 

Uvod v paradnej vyprave predstavil nasu mnisku v jej minulom zivote "club-ujucej" Parizanky, Isabelle. Pocas epizody sa to niekolkokrat switch-ne do toho obdobia a my sa dozvedame aj chlapcov povod. Uplne ma dostali, ze drobci premietali genialny serial s uzasnym, uz zosnulym, Robinom Williamsom, Mork & Mindy...kto ste nepoznali jeho nezabudnutelne komedialne vystupy, ci stand-upy..sup sup na YT - a check-nite nejake interview-s nim..bol jedinecny. R.I.P. Epizoda, az na par drobnych odchyliek je prevazne v pozitivnom duchu a vzhladom na to, ze vieme, ako to chodi vo svete TWD, dost naivna - ale mozno len preto, ze nie kazdy franczusky prezivsi ma modernu zbran, ako tomu bolo v Amerike. :D I tak nadpriemer a vyzera to tak, ze predsa len dockame kvalitnejsieho spracovania. V co sme tusili uz po velmi slusnom otvaraku. 70% ()

Paris Sera Toujours Paris (2023) (S01E03) 

Pobavila zombie-kapela sialeneho "dirigenta", avsak okrem toho, ze nam ukazali ako pekne vedia maskeri a pocitacovi grafici pracovat, to bola uplne zbytocna scena a ano, "zachadzka". Postapokalypticka Pariz vyzera pekne, grafici opat zamakali. Inak je zaujimave ze z klastora pri Marsellie z prvej epizody, do Pariza je to peso priamo 682km a zvladli sme to pocas druhej epizody. Na strane druhej, naco sa zdrziavat, zrejme bol road-trip nudny. :D A potetovany zaporak to k "neohrozenej" velitelke zvladol este dalej za omnoho rychlejsi cas. WTF?! Teleporty? :)  Potesil odkaz na clena "klubu 27" a vynikajuceho spevaka Jima Morrisona, ktoreho spomenul Daryl. A co by to bola za Pariz, keby nam neukazali nejaky stale este existujuci fajnovy klub, kde dava okazaly preslov drag queen. :) Znovustretnutie so znamostou z minulosti bolo uplne jasne a prepojili ho do sucasnosti este znamejsim klise - dietatom. Kazdopadne, uz je jasne, co bude jednou z hlavnych zapletok do dalsich dielov. "I don't need a HERO". No shit, girl....u Daryla by si mala byt hodne vdacna. :) Zaver na streche bol uz trochu mimo, pretoze tak skuseny prezivsi by davno skakal inam, ale tak, co uz, ked scenar "kaze". Slabsi priemer a sklamanie. Sklazava to opat urovnou pomaly nadol, hoci vizualne je to pekne. 45% ()

La Dame de Fer (2023) (S01E04) 

"Paris kinda sucks". Mozem s Darylom len suhlasit ohladom tejto "parizskej linie". :) Zoberies so sebou dobodaneho chlapa a ten moze "chodit"? wtf?! Dajte dietatu silneho, neokrochaneho, ale pritom velmi emocionalne krehkeho muzskeho ochrancu (kludne i zensku ochrankynu :) ) a mate super "namet". Ci uz herny  The Last of Us, filmovy (nekonecna) alebo serialovy (mnoho). Otvarak serialu nas "prekabatil", pretoze kvalita vytrvalo klesa. Nelogicke blbiny, diery v scenari, nelogickosti a kvanta citatelneho klise. Slabe dvojhviezdie. 35% ()

Deux Amours (2023) (S01E05) 

Celkom zabavna cast, v ktorej len cast sa nastastie odohrava v sidle v Parizi s nasou "mniskou" a zvysok je Darylova linia, ci uz ta americka alebo sucasna, s kuceravym "vyvolenym". Epizodka na lodi fajna. Zaver klisoidny...btw. keby bol Daryl taky, ako v predoslych castiach, sekerkou by bol tu priserku skratil o hlavu este kym ju pustili...ach, ti scenaristi. :) meh  70% ()

Coming Home (2023) (S01E06) 

Mensi fight v arenke bol povinnou jazdou z minula a moc sa nevymykal. Kvitujem, ze zapracovali i taku drobnost, ze obcas experimenty nefunguju, ako by sme chceli. :) Cele to vsak smerovalo s prekvapeniu v polovici, totiz k stretu s potetovanym typkom z uvodu, ktory si siel za svojou pomstou. I v tejto linii ma nepresvedcilo to, ze kvoli slovam chlapca konal, ako konal. Privitanie s nahrdelnikmi kvetov ako na Haiti. :) Pacil sa mi francuzsky song. Nuz a zaver s nasou starou znamou brnkol na nasu nostalgicku strunu. Nie zle ukoncenie, cakal som vsak rozhodne viac. I to, ako sa Daryl rozhodol nechali na nas. ()

Reklama

Reklama