Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Anglicko.18.storočie.Elisabeth Bennetová pochádza z rodiny anglického gentlemana zo strednej vrstvy. Otcov majetok má po jeho smrti zdediť mužský príbuzný. Elisabeth a jej sestry tak nemajú žiadne veno, ktoré by im umožnilo dobrý vydaj. Sídlo v susedstve si prenajme bohatý mladý muž, pán Bingley a spolu so svojím priateľom Darcym sa stanú predmetom špekulácií matiek a  dcér v okolí. Zatiaľ čo priateľský Bingley je všetkými obľúbený, Darcy je považovaný za pyšného a nepríjemného človeka. Po tom, ako do blízkeho mestečka dorazí vojenský regiment a s ním aj pán Wickham, vyjdú na povrch staré krivdy a nepriateľstvá. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (7)

Pýcha a predsudok (1995) 

Áno prosím, takto sa robia adaptácie Jane Austen!!!! A nie ako to nové Persuasion na Netflixe! Toto je balzam na dušu. Nádherné!!! Čisté a nevinné ako duša Elizabeth Bennet. Verím, že toto spracovanie by sa páčilo aj samotnej Jane Austen. Možno šesť epizód je až veľa, ale to vôbec nevadí. Budem len chváliť. Hudba Carla Davisa je neodmysliteľnou súčasťou tejto krásnej minisérie, je dokonalá. Herecké výkony a výber hercov sú na jednotku s hviezdičkou. Lepšieho Mr. Darcyho ako je Collin Firth si vôbec neviem predstaviť, veď on je Mr. Darcy každým pohybom, pohľadom, slovom, gestom. Klobúk dolu, wow!!! Dala by som mu všetky ocenenia, aké existujú. Na Jennifer Ehle ako Elizabeth Bennet som si najskôr musela zvyknúť, ale postupne si ma získala, má všetky moje sympatie. Je ako slniečko. Zjednocuje sa v nej krása, mladosť, zdravie, čistota, múdrosť a dobroprajnosť. Áno, Jennifer Ehle je Elizabeth Bennet. Veľmi sa mi páči, aký má vzťah so svojím otcom, ktorého hereckého predstaviteľa tiež nemohli vybrať lepšie. Krásny je aj jej vzťah so sestrou Jane, je tam len sesterská láska a ani štipka žiarlivosti či závisti. Mrs. Bennet je kapitola sama o sebe, bez nej by toto dielo nebolo tým pravým dielom Jane Austen. Jane Austen sa vo svojich knihách vysmieva názorom, že najdôležitejšie na svete je dobre sa vydať a na toto tu máme pani domácu, matku piatich nevydaných dcér. Práve táto miniséria Pride & Prejudice je možno aj najlepšou adaptáciou románov Jane Austen. Okrem iného je to ešte nepoškvrnené nezmyselnou a hlúpou politickou korektnosťou. Všetky reálie, zvyky, kostýmy, účesy pravdivo vystihujú dobu, v ktorej žila a tvorila Jane Austen♥️. ()

Episode 1 (1995) (E01) 

Krásna hudba (okrem iného😉)!!! Áno prosím, takto sa robia adaptácie Jane Austen!!!! A nie ako to nové Persuasion na Netflixe! Toto je balzam na dušu, i keď E01 sa rozbieha trošku pomalšie. (19.07.2022) ()

Episode 2 (1995) (E02) 

Mrs. Bennet: "Ah, you look very well, Lizzy! You'll never be as pretty as your sister Jane, but I will say you look very well indeed!" Mr. Bennet: "An unhappy alternative lies before you, Elizabeth. Your mother will never see you again if you do not marry Mr. Collins, and I will never see you again if you do". Môj osobný názor je, že Elizabeth je zo všetkých sestier najkrajšia :-). Colin Firth je skvelý Mr. Darcy. ()

Episode 3 (1995) (E03) 

Najkomplikovanejšie vyznanie lásky a zároveň najtrúfalejšie požiadanie o ruku :-). Collin Firth je skvelý Mr. Darcy. Tiež Jennifer Ehle sa mi ako Elizabeth Bennet páči čoraz viac. ()

Episode 4 (1995) (E04) 

Ach, tá krásna hudba!!! 4,5* ()

Episode 5 (1995) (E05) 

Balzam na dušu. Jedna z najlepších adaptácií Jane Austen. Jennifer Ehle podáva úžasný herecký výkon. Colin Firth je perfektný ako vždy. ()

Episode 6 (1995) (E06) 

Najviac sa mi páčila tá jesenná prechádzka, Elizabeth & Mr. Darcy😉. Ako sa vlastne volá Mr. Darcy krstným menom? ()

Reklama

Reklama