Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Príbeh, zasadený do siedmeho storočia, sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Susediace hradiská Veľký stôl a Furnau, v ktorých sa paralelne odohráva dej, sa navzájom potrebujú obchodne, ale mocenské záujmy a tlak príchodu plieniacich Avarov ich počas príbehu postavia do konfliktu... Hlavná ženská hrdinka, dospievajúce dievča Draha (Polina Nosykhina) sa od svojich rovesníčok líši uvedomelosťou a cieľavedomosťou. Pri hľadaní seba samej ju sprevádza záhadný cudzinec, ktorého zachránila a dala mu meno Vlad (Juraj Loj). Ten sa pomaly začleňuje do spoločnosti hradiska Veľký stôl. Aj keď ho zo začiatku obyvatelia hradiska neznášali, vďaka svojmu hrdinstvu hlavne v prípade bojov s kočovnými kmeňmi Avarov, si na neho začínajú zvykať. Súčasne s príbehom Vlada a Drahy môžeme sledovať aj príbeh Radúza (Tomáš Maštalír). Syn starešinu hradiska Furnau je hrdý a dobre vycvičený bojovník. Nadovšetko miluje svoju krehkú manželku Ladu (Jana Kvantíková). Obaja už dlho túžia po deťoch, no nedarí sa im. Radúz vyhľadá pomoc žreca hradiska Furnau Sokola (Oleg Mosyichuk), ten mu však nevie sľúbiť potomka. Radúz sa tak obráti na  žreca hradiska Veľký stôl Čarada (Dušan Cinkota), ktorý využije šancu a rozohrá nebezpečnú hru... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Papo123 k tomuto seriálu (5)

Muž bez mena (2021) (E01) 

Dám Vám takú hádanku? Čo vznikne, keď sa spojí slovenská, ukrajinská a (čiastočne) česká filmová tvorba? Áno, uhádli ste- SRAČKA A HOVNO. Vzhľadom nato, aký humbuk tu okolo toho bol, pomerne dlhé natáčanie od polovice mája do konca októbra 2019 som čakal, že tento seriál bude aspoň nadpriemer. Ale, žiaľ, nie je to tak. Mnohí v komentároch píšu, že je to celkom fajn fantasy. Lenže ono to nemá byť fantasy! Má to byť historický seriál! Herecké výkony sú vcelku znesiteľné. Niekto hrá dobre, dakto iný hrozne. Hlavne v dabingu. Vynechám chyby typu: postrižiny sa robia 18-ročným mužom (robili sa asi 7-10-ročným deťom) a iné... Ale späť k veci. Napätie sa tu občas vyskytne, ale je ho málo, náš "Muž bez mena" sa objaví až nakonci filmu a dokopy po ňom ani pes neštekne, hudba otrasná, ALE ČO JE NAJHORŠIE- dialógy (ak to tak mám nazvať) a masky. Rozpočet to má vraj na slovenské pomery dosť vysoký, ale vidno, že na maskách si záležať nedali. Asi im ich robili deti v škôlke. Dialógy ani nehovorím. Píšu to traja scenáristi a ani jeden nie je schopný spraviť poriadny dialóg? Je to, akoby som teraz na kolene napísal scenár a zobral sa s kamošmi a išli natáčať. Viem, veľa som nato nadával, preto sa vám moje hodnotenie nebude zdať príliš objektívne, ale je tam aj pár dobrých scén, a predsa len je to prvá epizóda, takže Výsledok:** ()

Postrižiny (2021) (E02) 

Nechcem byť hejter, ale bohužiaľ to podľa mňa na viac ako jednu hviezdičku nemá. Dialógy a hudba sú niečo hrozné, na hovno réžia a absolútne skvosty typu: "Zabil by som každého na svete, keby som s tebou mohol mať dieťa" (ospravedlňujem sa, ak to nie je takto, ale je to podobné), bilión vedľajších postáv, o ktorých sa dokopy nič nedozvieme, sú nevýrazné (hlavne ženy) a navyše sú úplne stupídne (to aj tie hlavné), vo veľa scénach je roztrasená kamera, neviem, mne to tam moc nesedí. Náš "Tajomný cudzinec" je zatiaľ skôr vedľajšia postava než hlavná...Nejak v tomto čase má vyjsť kniha od nášho tria scenáristov s rovnakým príbehom (čím v podstate zničia celý seriál, ale o.k.). Jednoducho zatiaľ slabota, ako román by to možno bolo lepšie. Výsledok:* P.S. V jednej scéne sa im troška pokazil mikrofón. ()

Obeta (2021) (E03) 

Kripla Bebjaka vystriedal ďalší bandžavý režisér, a to Michal Blaško. Náš Miško nedokázal v žiadnej zo scén, vrátane obety vyžmýkať ani len kvapku napätia a divák si vďaka tomu nedokáže vytvoriť k žiadnej z postáv vzťah. Navyše charaktery postáv v seriáli sa menia asi tak každých päť minút. Atmosféry tam trošku je, ale veľmi málo. Čo oceňujem je aspoň fakt, že máme menej tej otrasnej hudby. Scenár a dialógy sú stále mizerné a tentroaz sa k nim pridali aj herecké "výkony"(?) Zuzany Fialovej a Hryca, ktoré sú asi na úrovni mňa. Za seba môžem povedať, že ide o veľmi slabý priemer, ale stále lepšie ako II. epizóda. Výsledok:** ()

Poklad (2021) (E04) 

Štvrtá epizóda seriálu bola oproti ostatným asi najlepšia. Dej sa posúva síce veľmi pomaly, dialógy a hudba sú štandartne otras, ale bolo tu aj niekoľko regulérne dobrých scén (konkrétne až dve). Bohužiaľ zlých scén bolo omnoho viac a mnohé z nich sa dali spraviť lepšie. Už-už to siahalo na trihviezdičky, avšak stále je tu mnoho čo zlepšovať. Výsledok: ** (cca 43%) ()

Nemá (2021) (E05) 

No... Koniec bol dobrý, ale ako celok to stálo za hovno. Maštalír sa rozhodol hrať ako totálny dement, aj jeho postava je mentálne postihnutá, dialógy priblblé, hudba ešte viac, niektoré scény sú strašné, ale čo je najhoršie KOPU DOBRÝCH SCÉN SCENÁRISTI POKAZILI! Nebyť debilných dialógov a správania sa postáv v každej druhej scéne, kľudne by som tomu dal aj štyri hviezdičky, ale už sa to nedalo... Pozitívne je, že sa zlepšila réžia (aj keď nie o moc, ale aspoň niečo), Fialová skapala (chvala Bohu, mohol by aj Hryc), ale stále je to veľa na zlepšenie. Výsledok: ** ()

Reklama

Reklama