Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Draha (Polina Nosykhina) má plán, ako poraziť kagana, no nevie, či má dosť síl. Najmä keď bude ona a jej hradisko bojovať nielen s Avarmi, ale aj s Čaradom a Sokolovou minulosťou. Záverečný stret je neodvratný a bohovia sa tvária, že nebudú dvakrát milosrdní. (TV JOJ)

Recenzie (9)

Topco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záverečná epizóda už našťastie nepripúšťala priestor na dejovú vatu. Nutne sa diali veci a prirodzene sa uzatvárali hlavné aj vedľajšie linky. A často na štýl deus ex machina. Svoju rolu (celkom zábavne) zohral opäť Andy Hryc, ktorý mal s blížiacim sa koncom čoraz väčší priestor. Dočkali sme aj twistu a určite sa ani nenaplnili všetky predikcie divákov (spomeňme očakávaný súboj jeden na jedného u Maštalíra a Loja), čo je pre zmenu pochvalná zmienka. V samotnom závere sa však o slovo opäť hlásia klišé frázy a šťastlivé ukončenia...Technická stránka bola znova obstojná. Väčšina minutáže bola ponorená do hustej hmly, scéne dominovali tmavé tóny a ponurá atmosféra. Samostatnú pochvalu si zaslúži – na pomery Slovanov – nečakane akčná záverečná bitka. Meče sa tasili, šípy lietali a desiatky bojovníkov boli v sebe. Už žiadne cvičné choreografie pri ohníku. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak na závěr se seriál vytasil tím nejlepším, a řekl bych, že opravdu i povedeným dílem. Závěrečná bitva byla mnohem lepší, než ta v minulém díle, a dokázala opravdu i působit, že tu byl použit nějaký solidní rozpočet a slušná choreografie. Většina postav se dočkala očekávaného rozuzlení, spravedlnost byla nastolena na všech frontách. Škoda dementního závěru s Kupcem Sámem, což působilo spíše komicky, stejně jako narážka na křesťanství o několik dílů zpět. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tu musím vyzdvihnúť to, že aspoň v záverečnej epizóde nám naservírovali naozaj cool bitku na slovenské pomery. Je síce pravda, že Kagan bol rýchlo zabitý a Radúzove zabitie bolo odflákle jak sviňa ale tak no asi chceli ísť cestou GOT a čiastočne to aj vyšlo. V závere taký menší prísľub toho, že ak by došla druhá séria tak sa začne budovať Samova ríša. Avšak seriál končí relatívne neotvorene takže aj keby sa nepokračovalo ukončené to moreless je. Uvidíme čo a jak. ()

jigsaw44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi 3 mesiace sa na to čakalo, všetko to smerovalo k tomu, že sa nakoniec zneškodnia záporáci, a práve to tam nebolo dostatočne dobre zobrazené, škoda, mohlo to byť viac epickejšie. Každopádne lepší priemer. Mimochodom v každej časti som nejak podvedome čakal, že sa tam zobrazí nechtiac niečo moderného, napr. preletí lietadlo, niekto si na place zabudne kávu zo Starbucksu a pod. A samozrejme som aj čakal, aj draka, kedže sa to v nejakom článku prirovnávalo k Hre o tróny. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záverečný diel prináša rozuzlenie, katarziu a pár prekvapení. Žiaľ opäť sa to nezaobíde bez chýb. Záverečná bitka s Avarmi je skutočne veľkolepá takže to vyzerá na stretnutie armád a nie hradiska s pár desiatkami chlapov a oddielom Avarov. Avari sa bijú ako amatéri a padajú väčšinou po prvom údere. Od začiatku bolo jasné, že zomrieť musí Radúz aj Bohdan aby ich manželky mohli naplniť iné vzťahy. Draha s Vladom/Samom a Lada s Belom. Bohdan padne v bitke ale Radúza si prekvapivo podá samotná Lada, ktorá zrazu vie hovoriť. Zomiera aj Čarad, o ktorom sme sa dozvedeli, že je Sokolov syn. Nuž a Sokol tiež mizne zo scény Čaradovou rukou avšak neumiera. Záverečnému happyendu nič nebráni a pompézne ustanovenie Sama vodcom ako aj svadobný obrad zlyhávajú na Lojovom herectve (a/alebo dabingu). Príbeh to nie je zlý, ale opäť zlyháva na produkcii. ()

Reklama

Reklama