Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na to, aby Draha (Polina Nosykhina) zachránila Bohdana (Olexandr Mavrits), zostáva celkom sama. Nepomôže jej ani Sokol (Oleg Mosyichuk), ani Vlad (Juraj Loj), ktorý si na ceste domov konečne spomenie na všetko, čo predchádzalo jeho zjaveniu sa vo Veľkom stole. Drahe neostáva teda nič iné, len siahnuť po krajnom riešení. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (12)

corona 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hneď v úvode je nám predstavená mladá moderná rodina, mama Lucka, ocko Samko a synátor Mathiasko (kto vymýšľal tie menám musel mať veľký zmysel pre humor), ktorý sa balia na výlet do Karpatskej kotliny. Ocko Samko chcel počas výletu dohodnúť kontrakt o dovoze zeleniny z Belgicka do Avarského kaganátu. Výlet ani kontrakt nedopadol vôbec dobre, čo bolo divákovi jasné od prvého dielu. Nie je mi celkom jasné, čo sledovali scenáristi vložením Moreny do príbehu. Na konci asi môžeme čakať, že Perún ustanoví Samka za kráľa? Zbytočná linka a v podstate zbytočný celý diel. Nie sú mi ani celkom jasné Drahyne zázračné schopnosti, do budúcnosti vôbec nevidí, rozumie bylinkám ale na tom nie je nič neobvyklé, jej najsilnejšia zbraň je za každých okolností permanentne rovnaký výraz tváre. Uvidíme ako ďalej, v závere očakávam jej súboj s Cinkotom v štýle súboja Galadriel so Sauronom. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po tretí raz som mal nádejný pocit (vykresanie povestnej iskierky nádeje) a čo je o to viac potešujúce: re-la-tív-na spokojnosť prvýkrát prichádza v prípade tandemu Blaško – Adam. S odstupom času, jedna z najlepších častí, atmosferická a poetická. ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak sme sa dočkali dlho očakávanej fantasy vložky. Bohužiaľ, tak ako všetko, aj táto fungovala tak na polovicu. Vizuál skvelý, atmosféra sľubná, ale hovorené slovo to celé ničí. Klasika... Čo si budeme. Maštalírova linka je stále zaseknutá v čase a aj naďalej zostáva nezaujímavov, no a napokon je tu Lojova postava, ktorá sa dostala doo čosi realistickejšie spracovanej bitky, ako naposledy. Od minulej epizódy zlepšenie, na štyri to ale stále ani z ďaleka nesiaha. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

U tohohle dílu mám pocit, že se to konečně začíná nějak hýbat. Maštalír je odstavený na vedlejší kolej, a do popředí se dostali dobře natočené bojové scény. A já fakt nevim, ale však ten Vlad je Kupec Sámo ne? ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

samo ma neobycajne schopnosti - ako sa na spravneho predajcu zeleniny patri. cosi ako john wick 6. storocia. raduz to dava na hamleta. divacke stretnutie s avarmi bolo fajn, morena tiez celkom zabodovala. nad dejom si dumat netrufam. ale tiez ma nestvala hudba, bola tentoraz prijemne psychedelicka. vynimocne teda za tri. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z tých lepších dielov. Síce ako v minulom dieli mali blbý slovník a tu vlad na rozptýlenie Avarov použil pušný prach? To si akože robia tvorcovia piču? No ako stretnutie s morenou mrazivé to bolo fajn, samozrejme Draha je sexi a v podstate nebyť jej možno aj seknem s týmto serošom. Maštalírová linka postupuje tak rýchlo ako diaľnica z BA do KE. ()

jigsaw44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Samo si spomenul, že bol priekupník s obyčajnými vecami, ale aj so zbraňami a čínskym ohnom (pušným prachom, ktorý bol vynájdený v Číne medzi 7 - 10 storočím a v 13 storočí sa dostal do Europy. Seriál sa odohráva medzi 6 - 7 storočím, takže mal Samo asi nejakú podpultovku v 7 storočí od Číňanov, inak by to nesedelo). Každopádne Avarom sa jeho obchodovanie nepáčilo, tak na jednej ceste zabili jeho ženu (a asi aj syna). Samo sa nasral/naštval a ako Asasín zakilloval pár Avarov v ich tábore. Potom ho prenasledovali a on vyliezol na strom z ktorého neskor spadol (a tak začala prvá časť). Draha chcela zachránit starého (Bohdana) Skywalkera, tak išla za Morenou (vyzerá trochu ako Valak), tá jej vyhovela, ale medzitým už v hradisku Skywalkera upálili. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zdá sa že v tomto dieli sa scenáristi spamätali. Možno preto, že prináša len dve nosné témy. Rozpamätanie Vlada/Sáma na svoj predchádzajúci život a Drahinu púť za Morenou kvôli záchrane Bohdana. Kým Samove precitnutie prináša pár priemerných bojových scén, stretnutie s Morenou je veľmi dobre stvárnené a vygradované s tajomným prísľubom. Na konci je ešte naznačený budúci vývoj v dialógu Radúza s vojakom o potrebe udržať si rešpekt ľudí z hradiska útokom. Člen jeho družiny, ktorý ho nahovára aby zaútočil na susedné hradisko však vystupuje skôr ako taký trtko a nie vojak. Záverečná scéna s Bohdanom na hranici je už len nudným ukončením bez výrazných hereckých ambícií. ()

JimWalker007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak v tejto epizóde sme sa dozvedeli, že Slovania a Avari už poznali "čínsky oheň", čo má byť asi pušný prach, ktorý sa v Európe začal využívať o niekoľko storočí neskôr, a to už tu panovali českí a uhorskí králi. A tiež máme objasnené, že obchodovanie so zbraňami bol v tej dobe veľmi nebezpečné. Keby hlavný hrdina v tej dobe predával zeleninu, Avari by ho na obchodnej ceste určite nenapadli a neskántrili by mu rodinu. ()

Reklama

Reklama