Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Krimi

Posledné recenzie (265)

plagát

Vládcovia nebies (2024) (seriál) 

Bratstvo neohrozených je vynikajúca miniséria, ktorá sledovala americkú 101. výsadkovú divíziu a vtiahla a zasiahla ma teda neskutočne. Takže na podobnú látku, ktorá tentokrát sleduje 100. bombardovaciu letku som sa veľmi tešil. K porovnávaniu s Bratstvom to navádza, ale je na mieste posudzovať to ako samostatný projekt. A vo výsledku je to veľmi vydarené nahliadnutie na osudy letcov počas II. svetovej vojny a aj poskytuje pohľad na tento konflikt z inej perspektívy, ktorú zase tak veľmi nevídame. Tvorcom sa úspešne podarilo preniesť diváka do kokpitu, aby cítil všetky tie nástrahy, ktorým je posádka vystavená. Bitky sú v rámci možností spravené veľmi fajn a dokážu byť aj dosť brutálne (hlavne 3. a 5. epizóda naservírovali to najlepšie z nich), ale je tam aj pár, o ktorých sa hovorí, no nevideli sme ich, čo je škoda, no zase keby to bola samá bitka asi by to mohlo splývať. Už zo začiatku tu postavy dosť umierajú, čo na jednej strane ukazuje, že nikto to nemá isté, no na strane druhej väčšinu z nich som nepoznal a vzťah k ním som si nemal ani kedy vybudovať, ale zase dá sa to chápať. Ale samozrejme tí hlavní ťahúni si ma získali, či Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle alebo Nate Mann. Prvé dve epizódy som si k tomu hľadal cestu, no od tretej som už tomu prišiel na chuť, v piatej to na mňa aj emocionálne doľahlo a finále tomu dalo skvelú a dojemnú bodku, ktorá mi zarosila oči (aj tá skvelá hudba tomu dosť pomohla) a privodila husiu kožu (istá scéna v tábore). Menšiu výhradu by som ešte mal k tempu, kedy by možno stačilo skrátiť o 2 epizódy a bolo by to ešte plynulejšie. Mimo to však prevládajú klady, užil som si to veľmi a rozhodne odporúčam.

plagát

Chudiatko (2023) 

Podivuhodný a nevšedný film, ktorý mi učaroval v každom smere. Vizuálne opojné, bizarne lákavé a príbehovo vťahujúce. Lanthimos svoje remeslo predvádza skvelo a do tohto až snového sveta ma dokázal jednoducho preniesť a nechať ma kochať sa. Emma Stone tu v roli Belly Baxter neskutočne hviezdi, a sledovať jej vývoj a cestu za poznávaním sveta a aj samej seba ma veľmi bavilo, určite jedna z najzaujímavejších postáv čo som videl za posledný čas. Treba ale zmieniť aj Marka Ruffala, ktorý si to úplne užíva, ukazuje mnoho polôh a jeho až občasné prehrávanie mi tu pasovalo a neuveriteľné som si ho vychutnával. A do tretice Willem Dafoe, tak je to Willem Dafoe, samozrejme, že je výborný, dá sa čakať niečo iné? Keď mám nájsť menšie problémy, tak asi časť loď - Paríž bola s tempom trošku nevyváženejšia, ale keď sa na to pozriem celkovo, tak je to drobnosť.  Obsahom aj formou bohatý film, ktorý treba vidieť a ktorý treba zažiť.

plagát

Prišla v noci (2023) 

Ďalší z tých českých filmov, ktorý skúša niečo inak a ide mu veľmi kvalitne. Zaujímavo pojatá home invasion, ktorá dobre narába s humorom, no má v sebe aj také hororovejšie podtóny, či už neistotu toho, kedy sa objaví na scéne ONA alebo tým ako je film nasnímaný (napr. scény v lese). Rozhodne by ste nechceli byť v koži hlavnej dvojice, ktorá si touto inváziou prechádza. Simona Peková ako tá ,,hlavná hrozba,, je proste skvostná, exceluje v každej svojej polohe a keď je na scéne, tak si ju vždy podmaní. Je však škoda, že film končí tak nijako, bez nejakej satisfakcie, ktorú by som v závere očakával. No nemení to nič na tom, že je to skvelá podívaná, ktorú som si náramne vychutnal.

Posledné hodnotenia (5 303)

Tokyo Vice - Consequences (2024) (epizóda) (S02E09)

28.03.2024

Neporazitelný - Nikam nejdu (2024) (epizóda) (S02E07)

28.03.2024

Drive My Car (2021)

28.03.2024

Emily the Criminal (2022)

27.03.2024

X-Men '97 - Z ohně zrozená (2024) (epizóda) (E03)

27.03.2024

Velvet Buzzsaw (2019)

27.03.2024

Šógun - Dámy vŕbového sveta (2024) (epizóda) (E06)

26.03.2024

Rudy (1993)

26.03.2024

Liga spravedlivých vs Mladí Titáni (2016)

25.03.2024

Reklama

Posledný denníček (13)