Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Animovaný

Recenzie (438)

plagát

Najvernejší (2023) (relácia) 

Jedná sa o remake kanadského The Dog Dudes, kde dvaja týpkovia so svorkou severanov dávajú do laty nevychovaných psov a najmä  ich majiteľov. Do pamäti sa mi vryl najmä potetovaný drsný motorkár, ktorého terorizovala čivava. Tu je tréner iba jeden, sekunduje mu Jurko Bača, ktorého kariéra sa začala dosť hrozivo točiť už iba okolo detí a psov.

plagát

Sedmé nebe (1987) 

Zuza Vačková tie zmätené tenagerky zahrať vedela.  Išla zo filmu do filmu a jej filmografia z mladosti je  nabitá zaujímavými kúskami. Škoda že jej  kariéra išla v devedesiatkach do kopru a teraz je rada, keď v telenovele dabuje mrchu alebo dostane štek v slovenskom seriáli. Každopádne túto netradičnú "komédiu" by som pustila súčasným deckám aby videli, ako sa kedysi robili prijímačky na VŠ (ono to takto naozaj bolo).

plagát

Antropocén - vzostup ľudstva (2020) (seriál) 

Nemecká zelená, dosť manipulatívna insitná agitka, ktorej udalosti posledného roka dali riadne na frak a ukázali, ako veľmi sa tvorcovia vo svojich myšlienkach mýlili. Síce povedia pekné A ale to škaredé B už nie. Som prekvapená, že tak neaktuálny dokument vôbec RTVS odvysielala.

plagát

Láska hory prenáša (2022) 

Riadna blbosť, pri ktorej som sa zabavila a oddýchla si, Komédia sa, na rozdiel od iných CS vzťahových vážnych komédií, na nič nehrá a robí si srandu sama zo seba. Stanke s Kassaiom excelovali. "Kde jsi? nevím ale je tady taková realistická socha vlka".

plagát

Investigátori (2022) (seriál) 

Je chválihodné, že vôbec vznikla dokumentárna séria tohoto typu. Trojčlenný tím, ktorého členom je aj hypnotizér ??!!, sa snaží na vedeckej báze dokázať úspešnosť tej či onej ezoterickej praktiky.  Dokazovanie bolo však dosť hrané, často to vyzeralo, že šarlatánovi robia reklamu (najmä brethariánskemu lekárovi, či liečiteľovi).

plagát

Voda, čo ma drží nad vodou (2019) 

Anti pocta Jožovi Urbanovi,ktorý vznikol podľa scenára jeho kamoša Ondreja Kalamára, ktorý si vo aj filme zahral, teda skôr sa v ňom vyskytol. Kalamár vždy tvrdil, že Urban bol bohém, vo filme však s Pomajbovou tvárou pôsobí ako kretén, idiot a debil. Urbanova rodina sa od filmu úplne dištancuje, snažila sa zastaviť distribúciu, na jej naliehanie sa aspoň urobili malé zmeny. Dúfam, že  sa raz dočkajú jeho úplného zničenia.

plagát

Sisi (2021) (seriál) 

Rakúšania si natočili parádny historický paškvil, pri ktorom aj Marishkova miniséria s Romy Schneider pôsobí ako historický dokument. Neviem, kto  a či vôbec niekto im na tom spolupracoval po odbornej stránke, ale ak áno, tak by mal dotyčný historik vrátiť diplom. Byť potomkom Sisi, ktorých žije celkom dosť, tak tvorcov žalujem na nactiutŕhanie prababičky a pradedka. Cisár, ktorý bol celý život nudný a vyrovnaný najvyšší úradník ríše je tu zobrazený ako sadista a sexuálny predátor. Sisi, ktorá celý život nenávidela telesné prejavy vzťahu si za najlepšiu kamarátku a dvornú dámu zvolí vyhlásenú kurtizánu, ktorej kvality ocenil aj František Jozef. V jej službách síce bola kaderníčka Fanny, ktorá bola aj jej dôverníčkou a občas aj dvojníčkou ale to bola ctihodná vydatá pani, ktorá sa dožila pomerne vysokého veku, Nesedia kostýmy, fakty, nič, škoda času.

plagát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizóda) 

Ďalšie zbytočné generické fantasy, Je to možno dobré fantasy (skôr podpriemerné)  ale otrasný Lord of the Rings.  60 mil. za epizódu sa asi minulo na mazanie negatívnych komentárov (na imdb boli zmazané všetky pod 6) a zaplatenie tých pozitívnych. Plochý dej, nemastný neslaný herci, vyslovene zlá Galadriel, herečka aj charakter, ktorá s tým ako ju Tolkien napísal, nemá nič spoločné. Hrozný výzor a celkové poňatie elfov,  Barber shop v každom meste a dedine v Stredozemi. Timeline vôbec nesedí.  Pre fanúšika Tolkiena utrpenie.

plagát

Láska na chate (2022) (relácia) odpad!

Som si istá, že láska sa dá skôr stretnúť na arktických pláňach ako na tejto chate.  Pozerala som len príchod na chatu a tie ženy sa tam fakt "vydarili."  Netuším, či sú vôbec nejaké rozumné dôvody na prihlásenie sa tohoto typu relácie, ja ich žiadne nevidím.

plagát

Tornádo - rok poté (2022) (TV film) 

Prvých silných 30 minút vystriedalo zbytočných 20 minút rozdávania plyšákov a kreslenia lavičiek (netuším prečo ľudia vždy prinesú prvé plyšáky a barbiny, keď sa vyhlási, že treba trvanlivé potraviny a drogériu,  asi sa ich chcú zbaviť a mať pri tom dobrý pocit).  Za veľkú chybu však považujem, že v dokumente nevystúpil pán Radovan a jeho slávne video "Miluno tos nevidél, to je tornádo", Video malo obrovský ohlas po celom svete a boli v ňom tak unikátne zábery (pohľad z rozbitého okna), že aspoň časti videa v dokumente určite chýbajú.