Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drahe (Polina Nosykhina) sa podarí cudzinca priviesť k životu, no nevie si spomenúť na to, kým je a čo sa mu stalo. Pokúsi sa mu pomôcť a pri tom narazí na človeka, ktorý rozpozná jej výnimočnosť. Radúz (Tomáš Maštalír) v susednom hradisku zatiaľ upevňuje svoju moc. (TV JOJ)

Recenzie (23)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Obrovské trápenie pokračuje. Najdrahší seriál histórie sa permanentne odohráva v tme, takže si pri televízore musíte zapálit pochodeň, inak hovno vidíte. Seriál stále nemá dej a hlavne dynamiku, v podstate hlavnou príbehovou linkou je konzumácia halucinogénnych húb. Občasne však nastanú aj úsmevné situácie. Napríklad keď Maštalír vykríkne, že niet silnejšieho nad neho a do súboja ho vyzve totálna trieska. Podľa tvorcov tohto seriálu boli Slovania zrejme vychrtlíci zachránení v Osvienčime ()

corona 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Krásna Ukrajinka, ktorá mala byť podľa niektorých svetlým bodom seriálu, nemastná - neslaná, hrať nevie. Zdarne jej sekunduje mladý ukrajinský tenista, ktorý chce byť mužom. Kvalitu scenára krásne prezentuje dialóg: "Prečo mi pomáhaš?", "Pomáham tým, ktorí potrebujú pomôcť.", "Tak mi pomôž." Maštalír nech hrá akúkoľvek postavu, vždy je to na jedno kopyto. Sama som zvedavá, čo sa nakoniec vykľuje z templárov z vínnej pivnice. Komédia pokračuje, teším sa, čo bude ďalej. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ak som úvodnej epizóde vyčítal málo deja, slabú atmosféru a rušivú zvukovo-hudobnú stopu, druhá časť všetky tieto nedostatky hneď v úvode útokom eliminuje. Dialógy síce stále režú uši, ale herecky je to lepšie: Maštalír upevnil moc, Loj sa prebudil, Cinkota potvrdzuje, že je dobre obsadený a nastúpil nebožtík Andy Hryc. Akurát ženské postavy sú zatiaľ stále pomerne nevýrazné či navzájom zameniteľné.Kamera je čím ďalej, tým lepšia. Nápadito sníma cez postavy či predmety, strieda podhľady s nadhľadmi a tento raz príde na rad aj subjektívna perspektíva. Často povie o danom momente viac ako prípadné slovo, čo je výborné. Po nemastnom-neslanom štarte sa nám to rozbehlo až nečakane dobre a kde-tu na nás vykukne aj záblesk toľko skloňovaného predobrazu v podobe Hry o tróny či Zaklínača. Rozhodne stojí za to zostať naladený aj budúcu stredu. PS: Zdalo sa mi to, alebo som naozaj v niektorých postavách videl Gandalfa (Sokol) či starého Lukea Skywalkera (starešina)? :) ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to nádherne natočené. Architekta interiérov by som najradšej vybozkával a rovnako tak by som vyobíjmal toho, kto vyberal lokácie. Má to svoje tajomno, mystiku, naozaj sympatické postavy a ich pravý opak. Toto všetko funguje až nad mieru dobre. Ale... Je tu predsa len ale. Zádrheľ je najmä v scenári. Čas od času žiaľ nemyslí na dobu, v ktorej sa odohráva. Hlasy hercov aj dabingových hercov sú až príliš čisté a dokonalé. Chcelo by to nádych archaizmu. A v neposlednom rade ma mrzí, že to po vzore Vikingov nie je krviľačnejšie, odvážnejšie. I napriek tomu je to ale nadštandard ktorý ma zaujíma. Teším sa na ďalšiu epizódu. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Znatelně lepší než první díl - dějové linky začínají mít smysl, směr, cíl a spád, na Maštalírově hradisku to vypadalo při davové scéně už skoro jako film za větší peníze a Bebjak pro jistotu dle pouček atraktivity erotiky filmu nechal ukázat prsa Jany Kvantikové. Takže, co jsem se dozvěděl zásadního v druhém díle nejdražšího slovenského seriálu ? Že následuje seriál Za sklom a ve čtvrtek ve 20:35 Nový život. ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Souboj směný,d ialogy ořesné, nicméně alespoň se to trochu pohlo z místa. Režie a střih divné, hudba asi Slovanská.Hlavní krasavice sice jak obrázek, ale hrát neumí, nebo nemá co, toť otázka. Ještě jeden díl v tomto duchu a končím. ()

dalziel 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak z Radúza-Kratosa Maštalíra sa nám stal staršina.Bylinkárka Draha dala Vladovi-LoJovi Urinoterapiu v podobe zlatého dažda a následne lektvar z houbiček ,aby sa mohol vydať na self poznávací halucinogénný trip v jaskyni a k tomu 12 mesiačikov vydesilo osadu Veľkého Stola zborovým popevkom.Bžunda. ()

Dejvecd 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za mňa ide o dosť vpoho seriál. Lokácie sú pekne vyobrazené, aj keď niektoré veci z historického hľadiska nesedia. To čo ma mrzí sú dialógy, ktoré sú slabšie ako by som si prial. Na záver je za mňa chyba to, že tam neukázali skoro žiadne krvavé scény a tým pádom si občas pripadám ako v rozprávke. Inak však ide o super seriál. ()

jigsaw44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Neviem pochopiť prečo si Kratos, teda Radúz v minulej časti urobil jazvu na tvári (ako zaklínač), ked následne predstúpil pred osadu so slovami (doslovne citujem): "Som (ich) zabil, takže ja som tu teraz Boss, a vy budete držať hubu a krok." Ďalej sa postupne v jaskyni preberá ten cudzinec k životu, ale vypije moc odvahu z (asi halucinogénnej) huby a trochu mu prepne, poverčivým dedinčanom sa aj tak nepáči, a tak sa rozhodnú ku koncu, že ho asi zabijú. Inak ten starešina sa podobá na starého Luka Skywalkera a ten druid na Gandalfa. Už si to viem predstaviť akoby Bebjak hovoril s Jojkou: Chcel by som tam Gandalfa (Ian McKellen), alebo Luka Skywalkera (Mark Hammil), aby to malo taký trochu svetový nádych. Jojka na to: Hmmm... ,NIE.... on by stál asi ako celý rozpočet seriálu, dajte tam radšej niekoho, kto sa na nich aspon podobá. Každopádne tento seriál určite nebude mať vysoké hodnotenie, pretože ho hodnotia, ludia, ktorí sú zhýčkaní a neustále ho aj podvedome porovnávajú so seriálmi (Hra o tróny, Vikingovia, Zaklínač a pod.), s ktorými sa však porovnávat vobec nedá. Toto je proste niečo iné. Na to, že je to slovenské, je to zatial dobré, ale snád to bude lepšie. ()

Simon.Dobes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začína ma to pomaličky baviť. Na dabing som si zvykol, pri scenári sa človek niekedy pozastaví (Rozumeno? - ale aspoň som sa zasmial). Maštalíra mám celkom rád, ale v tomto seriáli mi najviac lezie na city. Na slovenské pomery veľmi slušné. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhý diel pokračuje v nastavenej úrovni. Herci stále nie sú v koži svojich postáv. Zuzana Fialová jednoducho nie je Cersei ako by som si ju predstavoval. Rituál pomazania je obitý veľmi povrchne rovnako ako samotná skúška dospelosti. Chýba dynamika. Atmosféra je miestami dobrá a miestami klesá na úroveň lacnej inscenácie. ()

JimWalker007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Schválne som čakal na zhliadnutie druhej epizódy. Iba mi potvrdila dojem z tej prvej. V oboch Maštalír raz súloží, raz zabíja konkurenciu. Všetko za sprievodu otravnej, nepatričnej, akože hypnoticko-napínavej hudby, čo hlavne pri koituse pôsobilo trápne. Kamera evidentne ťahá čas, aby bolo dosť vaty na všetky diely, strihačovi určite skryli nožnice. Zmaľovaný Cinkota tam behá ako zablúdený otorinolaryngológ so zašpineným čelovým zrkadlom. Liečenie cudzinca bude asi pokračovať v ďalších dieloch. Zatiaľ je to iba na dve hviezdy, jednu za prírodné scenérie a druhú za odvahu a snahu pustiť sa do takehoto projetku. ()

Reklama

Reklama