Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pred bránami Furnau sa zjaví obrovská horda Avarov spolu so svojím kaganom. Rezignovaný a bohmi oklamaný Radúz (Tomáš Maštalír) sa k nim pridáva a dúfa, že medzi nimi nájde ako polovičný Avar pochopenie. Čarad (Dušan Cinkota) je pre záchranu Veľkého stola ochotný dať Bohom ľudskú obeť. (TV JOJ)

Recenzie (14)

corona 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kto naivne čakal na poriadnu režbu medzi Slovanmi a Avarmi, zostal sklamaný. Dúfam, že v poslednom dieli vyskočí Samo na brata (alebo švagra) jeleňa, prednesie "not today" a potiahne na najbližší hrink ako Johanka z Arku na Orleans. Zo Sokola sa stal Gandalf, z Čarada Saruman, verím, že v poslednom dieli to dá Draha na Wandu Maximoff a pohádže na Avarov fialové blesky. Do panteónu nezabudnuteľných Radúzových hlášok pribudla ďalšia skvostná: "Štím", čo na tom, že pri tej činnosti aj zapichol svoju novú milenku. Čakala som, že Vlastička sa tam ešte aspoň jeden diel ohreje, asi nebola dosť pekná baba s dosť mandľovými očami (dúfala som, že z nej bude Attilova Ildikó). Dokonca tam niekto vytvoril aj gagotavú proto-avarčinu, čo muselo súdnemu divákovi spôsobiť záchvat smiechu. Tvorcovia sa stále snažia presviedčať, že sa jedná o slovenské GoT, prečo potom "ožiarený" Bohdan vyzeral ako by vyskočil zo slovenskej TV rozprávky zo 70. rokov? Vraj má seriál brutálny rozpočet a na aspoň obstojné triky nezostalo? Tvorcovia sa chvália nedotknutou ukrajinskou prírodou, pritom dej sa odohráva v opustenom lome, v obhospodarovanom lese a na traktorom kosených lúkach, to sa dá pochopiť (len keby sa tým nechvastali, nie je čím) ale tie všadeprítomné koľaje od áut si mohli ustrážiť. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovania od svojho začiatku kvalitatívne kolíšu na hrane neznesiteľného podpriemeru a znesiteľného (lepšieho) priemeru s občasnou iskierkou nádeje. Po predošlých dvoch častiach, ktoré naozaj predstavovali zlepšenie, sa seriál opäť ponoril do mútnych vôd šedého (pod)priemeru. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To zapojení magie je vážně šílený přešlap. A vesměs jsem vůbec nepochopil, co mělo to Čaradovo kouzlo jako být, asi ho chtěl zabít úpalem... Návrat Bohdana je taky mimo. K čemu teda byl ten tyjátr s duchem? ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Musím souhlasit s kolegou baclajean - desátý díl měl atributy, které jsem od tohoto seriálu čekal - dějově se tam něco dělo, svižné tempo vyprávění, poprvé jsem měl pocit, že vizuál připomíná něco drahého - kostýmy, výprava, lokace a něco jako akce plus dokonce přiznané fantasy prvky. Kdyby to takhle jelo od prvního dílu, tak by to s těmi devíti předchozími nevypadalo tak beznadějně. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Takže Čarad je v prdeli, zároveň je z neho fejkový saruman, zo sokola fejkový Gandalf, Draha a Samo si dali jazýčkovú, Besana trhla rekord v skoku do vody, Bohdan sa zahral na Džízusa, svietil celkom funny. No a ešte v prvom dieli sokol povedal Radúzovi že pred ním stojí veľká skúška.  Nuž ak tá skúška spočíva v tom zajebať čo najviac obyvateľov Furnau tak sa mu darí, ak nie tak potom zas premárnená šanca. P.S. Avari došli aby došli. P.S2. Hrycová spomínala, že sa dočkáme dosť akcie, tak akože kde kurva je keď ostávajú posledné dve časti. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Scenár tohto dielu sa znova dostal svojou úrovňou nad priemer aj keď zmŕtvychvstanie  Bohdana to na konci kazí. Andy Hryc sa v svojej role prejavil čo sa nedá povedať o predstaviteľovi Vlada/Sama. Pribudli efekty a súboj žrecov. Problémový je stále strih vďaka ktorému stráca dej dynamiku. ()

pallok 

všetky recenzie používateľa

Napriek všetkej biede to bola asi prvá časť seriálu ktorú som dopozeral s otvorenými očami! Preafektované herečky a o holohlavých hrdinoch radšej pomlčím. Keďže som preladil z Dextra na Slovanov nebudem radšej dráždiť Avarov bosou nohou... ani hodnotiť seriál. ()

Reklama

Reklama