Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (271)

plagát

Iveta - Episode 1 (2023) (epizóda) 

Na moje prekvapenie lepší úvod než v prvej sérii. Som zvedavý, ako sa s tým popasujú, keďže séria bude ešte o čosi dlhšia. Úprimne, nevidím to moc ružovo.

plagát

Modrooký samuraj - Nečekaný živel (2023) (epizóda) 

Neviem, mne to príbehovo príde zatiaľ priemerné. Ku hlavnej hrdinke nemám zatiaľ vytvorený špeciálny vzťah. Graficky je to skvelé a dobre sa na to pozerá. V tejto epizóde to z priemeru vyzdvihuje záverečných 10-15 minút, ktoré ma držali v napätí a naozaj bavili. 3,5/5

plagát

Victoria (2015) 

Natočenie na jeden záber veľmi cením. Dodáva nám to skvelú autenticitu, dialógy pôsobia prirodzene a divák má pocit, že je tam celý čas s nimi. Prvá polovica bola veľmi fajn, vedel som sa vcítiť do situácie - náhodné nočné stretnutie, alkohol a kecy. Keď sa to potom premenilo na thriller, tak si ma to stratilo a prestalo baviť.

plagát

Ako mať sex (2023) 

Ako mať sex nám rozpráva príbeh o tom, ako ho vlastne nemať. Na to, že to je festivalovina, má dobrý marketing - ono to vyzerá ako klasická teen komédia počas nočnej žúrky plnej alkoholu. A názov je pre mladých tiež zaujímavý, takže je možné, že si ho mainstremoví ľudia zapnú. Samozrejme, budú sklamaní, keďže nedostanú to, čo chceli. Film je fajn, má odkaz, ale chcelo by to viac dotiahnuť. Šestnásťročné baby, ktoré sú samé na dovolenke bez obmedzenia peňazí? Pijú vkuse a opica vôbec nepríde? Má to nejaké logické nedostatky, no i tak by som to povinne pustil deviatakom a prvým ročníkom na strednej.

plagát

Pán času - The Return of Doctor Mysterio (2016) (epizóda) 

Nesmierne feel-good špeciál so sympatickými postavami. Tvorcovia sa výborne vyhrali s témou superhrdinu - fungovalo to. Zase nechýbajú silné momenty, ako napríklad, keď Lucy povie Grantovi, že sa jej viac páči v superhrdinskom obleku a nasadí mu okuliare. Taktiež pekný záver odkazujúci na minulý špeciál s River Song. Oddychovka, ktorá zahreje pri srdci.

plagát

Pán času - The Husbands of River Song (2015) (epizóda) 

Určite jeden z najlepších špeciálov tohto seriálu. Krásne zakončenie dejovej línie s River Song. Bolo to hravé, feel-good a vianočný odkaz tiež zapôsobil. Chémia medzi Doctorom a River fungovala tak ako zvyčajne. Malo to silné mementy. Čo sa týka záporných postáv, tie nestáli za veľa. Popravde, už dávno som si tako neužil nejakú epizódu Doctora.

plagát

Pán času - Série 9 (2015) (séria) 

Deviata séria ma zatiaľ zo všetkých bavila najmenej. A nie kvôli Capaldimu, ten je úžasný a mne osobne sadol od samého začiatku. Ale už to nie je ono, epizódy sa každou sériou opakujú a stráca sa originalita. Osobne si myslím, že Clara si zaslúžila lepší odchod zo seriálu. Ashildr/Me si pýtala viac priestoru a možnosť lepšie rozpracovať jej charakter. Seriál stále doprevádzajú skvelé hlboké myšlienky a Doctor je naozaj skvelo scenáristicky napísaný. Ale kedy nebol, však? Ešte k tomu, keď hrá na gitare... 3,5/5

plagát

Nikdy nehovor nikdy (2023) 

Tak toto ma milo prekvapilo. Ako žánrovka je to naozaj dobré, čomu pomáhajú aj hlavní predstavitelia. Je škoda, že sa viac nevyužila časť príbehu odohrávajúca sa v Keni. Film funguje hlavne ako oddychovka, takže by trebalo k tomu tak i pristúpiť.

plagát

Follow the Red Light (2023) 

Zaujímavý a vzhľadom na to, že doňho šli minimálne náklady, aj vydarený short. Slovenský horor žije aj vďaka tvorcovi Jurajovi Rusnákovi, ktorý natáča krátke filmy. Dáva do nich kúsok seba, je vidieť, že ho to baví a napĺňa. Popravde, pri tomto jeho zatiaľ najväčšom filme, som čakal o čosi lepšiu pointu. Film mal svoju atmosféru, ktorú si správne udržal. Musím vyzdvihnúť výbornú kameru.

plagát

Poté (2023) 

Úvod s vraždou mi prišiel nereálny, až absurdný, ale dobre. Veď predsa aj život nám príde niekedy taký. Lenže toto mi zapáchalo aj prvoplánovosťou. A čo potom? Ako sa cez to hlavná postava dostáva? Okej, poplače si nám tu. Ale čo viac? 16 minút sa dalo využiť aj inak ako takto. Miestami to bolo naozaj čudné. Ťažká téma, ale obsiahnutá veľmi povrchne a takéto spracovanie sa na krátkometrážny film nehodí. 2,5/5

Ovládací panel
2 body