Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cudzinca za znesvätenie Postrižín a smrť Desany (Anna Adamovich) čaká trest. Obyvatelia hradiska Veľký stôl však pod vplyvom Čarada (Dušan Cinkota) cítia za jeho príchodom zlé sily. Zdá sa, že Drahina (Polina Nosykhina) snaha o jeho záchranu je márna a cudzinca (Juraj Loj) môže ušetriť od smrti iba veľká obeta. (TV JOJ)

Recenzie (23)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Už na začiatku niečo, čo je vykradnuté z Vikingov - skúška ohňom. Keby som vedel, že na napísanie scenára k najdrahšiemu slovenskému seriálu mi stačí mať napozerané a niečo skompilovať či opísať, tak by som sa aj prihlásil. Všetko Vikingov pripomína, vrátane hudby, len dej nejak zabudli vykradnúť. A stále nerozumiem, v čom je toto najdrahší seriál našej histórie? Tými špinavými hábmi alebo bol snáď prenájom lesa taký drahý? A čo je najviac trápne, sú chýbajúce surové scény. Tvorcovia nemajú odvahu natočiť krv ani pri podrezaní kohúta, pri poprave kamera je úplne mimo, pri zavraždení človeka v druhej časti bola kamera pomaly z vesmírnej družice. Proste večerníček. ()

corona 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Scenáristické inferno pokračuje, v seriáli sa prakticky nedeje nič. Krásna Ukrajinka je protivnejšia ešte viac. Kto toto nazval slovenské GoT nevidel buď jedno alebo druhé. Dúfam, že tvorcovia majú zvyšky zdravého rozumu a z neznámeho/Vlada sa nevykľuje kupec Samo. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ani tretí diel sa nevyhol trápnym dialógom a scénam: niektoré vyznievajú smiešne (slovné laškovanie dvoch dievčin s junákom, rozhovor o cudzincovom novom mene), iné na základe doteraz videného pôsobia repetitívne (Radúzova fyzická demonštrácia sily, cudzincove väznenie). Na frak znova dostáva hutnosť deja. Dôjde síce k viacerým menším zvratom, ale všetko sa to odohrá skratkovito, viac-menej skrz dialóg a bez potrebného emočného dopadu. Po úvode sa opäť dostavil pocit, že sa tu toho stalo veľmi málo a tento raz to nezachránila ani povestná dobrá kamera (navyše, negatívne cítiť zmenu na režisérskom a kameramanskom poste, kde Bebjaka/Žiarana vystriedali mladé pušky Blaško/Adam). Iskra nádeje po príjemnej dvojke je fuč... ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pokud jsem někde slyšel, že to má být slovenská verze GoT, tak mi to spíš připomíná Vikingy. Teda, jejich velmi vzdálený odvar. Tenhle díl byl dalším sešupem dolů v úrovni, začínám mít dojem, že kdyby se sestříhal celý seriál do jednoho filmu, tak by to byl průměrný snímek. Ale takhle? ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak prvá epizóda v réžii Michala Blaška. Jeho Atlantída sa mi neskutočne páčila a bol som zvedavý, ako si poradí tu. Seriál si však so sebou aj ďalej nesie tak trochu chromý scenár s čudnou voľbou výrazov (hajde??) Bohužiaľ to bude zrejme niečo, čoho sa už do konca série nezbavíme. Škoda. Naďalej sa dej hýbe veľmi pomaly a v ani jednej z osád sme sa teda moc neposunuli. Toto však nepokladám za handycap. Ja mám pomalé tempo, pokiaľ dáva zmysel a nenudí celkom rád. Skôr ma mrzí že krvavé scény vyzerajú akosi nepresvedčivo. Aj naďalej naopak tešia kostýmy a scénografia (najmä interiérov). Tak akosi sa budem potácať so seriálom ďalej. Stále má totiž tajomstvo a pár krásnych, sympatických či zaujímavých postáv a to tiež nie je málo. Budem dúfať že naratív do budúcna dobehne technickú stránku a bude tak možné seriálu odpustiť aj slabší scenár. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ve třetím díle jsem se ztratil. Bez atmosféry, statické, nudné, nepřehledné ( já myslel, že snad prohodili třetí díl čtvrtým ) - myslím, že kdyby se pan vedoucí hradiště choval jako Maštalír, který zabil svého otce, bratra a pak jako drsoň dost nelogicky prezentuje svou "hrozivou" moc, že jen tak zabije manžela nějaké ženštiny, že by ho tam moc dlouho netrpěli. Vůbec jsem nepochopil ten případ ztracené jakože zavražděné, za kterou je odsouzen cizinec, načež si s ním trest vymění manželka pana vedoucího druhého hradiště a všichni pak koukají, jak ji podřežou jakože smysluplný akt. A to nemluvím o tom, že se oběť Anna Adamovič nakonec objeví nahá, zdravá a živá jen trochu špinavá jako všichni kolem. Sorry , ale mně tenhle díl přišel hrozně hloupej. ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

vrieskajuci loj, debaty s ovcami, prudko nasilny raduz - lebo avar. celkovo su dialogy katastrofa. slovna vata miesto strohych epickych hlasok serialov, ktore sa aj vdaka nim stali kultovymi. namiesto toho, aby to bolo cool, je to na posmech. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Žiaľbohu aj tento seroš podobne ako Za sklom dojebávajú dialógy a tempo ktoré je až vražedne pomalé. Ale napriek tomu aspoň sa tu riešia veci k veci a nie debiliny tipu moja babka je chorá v za sklom. A pasáž s obetou až nečakane krvavá(Na SK seroš samozrejme) ()

Trsto 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie, nie nie a ešte raz nie .. toto je scenáristické faux pas.. a keby niekto z tvorcov mohol vysvetliť čo bolo na tomto paškvile tak drahé ... Herci nula bodov, hrať nevedia, dialógy sú ako pre retardovaných, krvavé scény ? zabudni ... rejža to nedokáže natočiť, alebo prežrali rozpočet a na hercov, scenár a kameru nevydalo .. a ak Slovania používali takéto výrazy tak dovi dopo...v tomto "seriály" sa naplno prejavuje absencia kvality vo všetkých smeroch filmárskeho umenia na Slovensku... Tie časy keď sme mali kvalitných hercov a ľudí, ktorí vedeli natočiť či už dramaturgické záležitosti či komediálne, sú ta tam... niekde v histórii sa zaseklo umenie u nás... žiadna moderna, žiadna kvalita...zasa na druhú stranu očakávať od TV Hnoj niečo kvalitné to chcelo dobrý matroš. ()

jigsaw44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je vidno, že tento diel režíroval niekto iný, než Bebjak. Slabší diel, bez silnejšieho napatia, bez atmosféry, slabá zápletka. Cudzinca odsudia bez dokazov na smrt, za to, že udajne zabil nejaké dievča, v poslednu chvilu si s ním vymení ortel Skywalkerova chorá žena a tú teda zabijú, ale nakoniec sa to dievča objaví. To je celé - v jednej vete. Presunul som si tento seriál z pomyslnej kategorie: "Čakám na stredu večer na nový diel" do kategorie "Pozriem sa na to, až sa budem nudiť" A ten Cinkota vyzerá ako Val Valentino. ()

Renciasko 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí troch epizód sa už aspoň stručne vyjadrím. Dialógmi je to “Panelák” zasadený v 7. storočí. Keď vidím (a ešte horšie keď počujem) Maštalíra a Fialovú, tak mám chuť to vypnúť. Cinkota pobehuje hore dole skôr ako dvorný šašo, než veštec. Jediná pozerateľná časť deja je tá vo Veľkom Stole. Postavy, na ktoré sa dá pozerať: Bohdan (starešina), Vlad, Draha (bylinkárka), Sokol.. Je jasné, že seriál posudzujeme podľa žánru v akom sa snaží nájsť si svoje miesto. Žiaľ musím zatiaľ skonštatovať, že je to lacné Béčko, ak nie Céčko seriálov ako Vikings, The last kingdom... Chýba tu napätie, dej, dômyselnosť, moment prekvapenia, emócie.. Skrátka to chutí sucho.. ()

Dechman odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ten Loj sa tam stále motá až ho chcú zabiť ale Arabela sa porozpráva zo psom a ten mu vyoblizuje ruky a zase sa motá ale že málo sa motá tak ho zase chcú pripraviť o hlavu, tak príde ešte ďalšia sa motajúca tak tú podrežú a Loj sa zase motá...teda Vlad ()

ezop1012 odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nechcem nikoho urážať, ale ktorý mental písal tie dialógy? A hudba, to ma byt, čo? To už ani nespomínam, že ľudia sa tam správajú ako, keby žili v 21. storočí, tiež nie je dobre zvolený filter a kamera to je snáď vtip. ()

Papo123 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kripla Bebjaka vystriedal ďalší bandžavý režisér, a to Michal Blaško. Náš Miško nedokázal v žiadnej zo scén, vrátane obety vyžmýkať ani len kvapku napätia a divák si vďaka tomu nedokáže vytvoriť k žiadnej z postáv vzťah. Navyše charaktery postáv v seriáli sa menia asi tak každých päť minút. Atmosféry tam trošku je, ale veľmi málo. Čo oceňujem je aspoň fakt, že máme menej tej otrasnej hudby. Scenár a dialógy sú stále mizerné a tentroaz sa k nim pridali aj herecké "výkony"(?) Zuzany Fialovej a Hryca, ktoré sú asi na úrovni mňa. Za seba môžem povedať, že ide o veľmi slabý priemer, ale stále lepšie ako II. epizóda. Výsledok:** ()

Reklama

Reklama