Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Radúz (Tomáš Maštalír) sa od sklamania spíja a pod vplyvom pomstychtivého žreca Čarada (Dušan Cinkota) vykročí na cestu, z ktorej niet návratu. V blízkosti Veľkého stola sa zjaví malá skupina Avarov a vystraší celé hradisko. Vlad (Juraj Loj) sa zmieri s Belom (Makar Tychomyrov) a objaví prvú stopu, ktorá mu môže prezradiť, kým je. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (20)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nuž preteky v zlom dabingu pokračujú v plnom švungu a ja zatiaľ neviem určiť víťaza. Čo však viem naisto, Loj je líder medzi záhradnými trpaslíkmi. Maštalír je stále najväčší útočník na ušné bubienky. Fialová zatiaľ vedie pelotón v očuchovaní húb. A Cinkotovi chýbajú kolíky na bradavkách. Inak nič nové. ()

corona 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Scenárista je veľký beťár, istú chvíľu som si myslela, že sme sa časovou slučkou dostali do 16. storočia, kde sme sa ocitli na hranici Fiľakovského sandžaku alebo Budínskeho pašaliku,Došlo aj na prvú akčnú scénu, trvala asi 2 minúty a moja predikcia, kto je Vlad sa žiaľ začína napĺňať. Maštalír sa chystá usporiadať Hunger games na vlastnú ženu. Epizódu ale v podstate aj seriál zhodnotila Draha, keď povedala: " do psej matere" (ak by mal niekto postprodukcii rozum, tak tú vetu predabujú alebo vystrihnú, po to čo zľudovela v inom význame). ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Piatu epizódu si do rúk zobral ďalší, tentokrát predpokladám Ukrajinský režisér. Tak isto sa po vzore predchádzajúcich epizód zmenil aj kameraman a výsledkom je epizóda so zrejme najnižšou expozíciou. Tak trochu som žmúril očami po celú epizódu. Inak je to klasicky nevydarený scenár (opäť polovačka...,nevydarená potýčka Lojovej postavy a nasledujúca lekcia boja) Takže sme už klasicky vzdialený Slovanom aj akejkoľvek ich kultúre. Mám pocit že táto epizóda bola v tomto smere zatiaľ najpovrchnejšia. Zachraňuje to konečne sa posúvajúci dej vo Furnau, ktorému je aj venovaný názov epizódy. Zachraňuje to Cinkotova postava, ktorá je zatiaľ jednoznačne najpresvedčivejšia a zanecháva v divákovi najsilnejšie emócie. Inak nám epizóda ukázala, ako zúfalo seriálu chýbali dlho spomínaný Avari, aj keď úprimne, táto linka mohla byť aj nápaditejšia, ale budiž. Čím ďalej tým viac mám pocit, že Slovania sa zaseknú niekde na úrovni guilty pleasure, nakoľko ma rozuzlenie pomerne zaujíma, ale až príliš často sa chytám za hlavu. Guilty pleasure, ktoré zrejme rýchlo vyšumí z hlavy. Uvidíme nabudúce. Tentokrát prilepším za síce klišé, ale inak funkčný a dobre vyzerajúci záver. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ta postava Maštalíra, to je zatím velký špatný. Celý charakter jen o tom, že řve na všechny okolo... Tohle byl zatím nejhorší díl, vytáhlo to až posledních pár minut, kdy se konečně začalo něco dít, a mám pocit, že se díky tomu začne rozvíjet nějaký hlavní příběh. ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

z raduza sa stava prvotriedny psychopat za 3-2-1... ale predtym bol uplne normalny! len tak okrajovo by ma zaujimalo, aky ma vlastne cheddar motiv rozsievat taku zlotu galotu. tiez to vsak prislo akosi nahle. avsak top zaporak cislo 1 sa javi drahina macocha. autenticka klasicka furia, ktoru ked si vezme chlap za zenu, ma zo zivota plnohodnotne peklo a spolu s nim aj zopar dalsich ludi. ta by dostala aj saurona, do psej matere! ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No tak tento part prekvapil. Síce maštalír ultimátny pakokot, ale máme tu GOT style a ked to takto pôjde dalej nebudem sťažovať. Samozrejme sexi Radu, svinského podliaka Čarada, ktorý si kuje svoje pikle a v závere síce krátku ale výbornú akčnú scénu. ()

jigsaw44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kupodivu to nebolo špatné. Chýba tam stále vysvetlené, čo všetko dokáže hlavný intrigán Čarad okrem ovládania ludí a prečo to vlastne všetko robí, čo je za hradiskami, kto sú Avari, tie magické bytosti a pod. ()

Simon.Dobes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Až na Avarov, ktorí vyzerajú skvelo, to je pre mňa epizóda na úrovni prvej časti. Pri postave Radúza sa mi pozastavujú všetky mozgové bunky - neviem sa dočkať chvíle, kedy ho (dúfam v to) niekto zabije. Fialová sa tu moc neohriala. ()

Dechman odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Keby to dali ako "fantasy" tak nepoviem nič, ale takto to je strašný prepadák. Uťahaný príbeh od ničoho k ničomu, chýbajú tem vysvetlenia v akej dobe sme a čo sa prihodilo pri tých avaroch a podobne...sme len kdesi v lese... :D ()

Marcel25 

všetky recenzie používateľa

Slovania sú zaujímavý televízny projekt ktorý svojou prvou časťou, začal pomerne dobre rozprestierať jednotlivé príbehové linky. Scenáristicky a herecky však Slovania dosahovali prakticky priemernú až podpriemernú úroveň, avšak na Slovenský koprodukčný seriál, vysielaný v televízii, som vzhľadom na predošlé seriály slovenskej televízie, dokázal odpustiť tento nedostatok. Druhá, tretia a štvrtá časť boli pre mňa v podstate nudnou záležitosťou a nenaplňovali prvotný dejový potenciál daný prvou časťou. Až piata časť začína naberať obrátky a po pomerne nudnej prvej polovici piatej časti sa záver zvrtol na dynamickú, až drsno dramatickú úroveň, ktorá prekonala moje očakávania. Scenáristicky a herecky stále slabé, avšak konečne zaujímavo rozbehnuté .................... Dal som po uvažovaní tri hviezdy, ale pridal som aj komentár, pretože som chcel dať tomuto hodnoteniu hlbší kontext a odlíšiť ho, od predošlých častí, ktoré som síce rovnako ohodnotil, avšak boli omnoho slabšie. Výprava a kostýmy ostávajú na televíznu úroveň nadpriemerné. ()

Papo123 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

No... Koniec bol dobrý, ale ako celok to stálo za hovno. Maštalír sa rozhodol hrať ako totálny dement, aj jeho postava je mentálne postihnutá, dialógy priblblé, hudba ešte viac, niektoré scény sú strašné, ale čo je najhoršie KOPU DOBRÝCH SCÉN SCENÁRISTI POKAZILI! Nebyť debilných dialógov a správania sa postáv v každej druhej scéne, kľudne by som tomu dal aj štyri hviezdičky, ale už sa to nedalo... Pozitívne je, že sa zlepšila réžia (aj keď nie o moc, ale aspoň niečo), Fialová skapala (chvala Bohu, mohol by aj Hryc), ale stále je to veľa na zlepšenie. Výsledok: ** ()

Reklama

Reklama