Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlad (Juraj Loj) sa pokúša zaradiť medzi obyvateľov hradiska Veľký stôl, no prelomiť ich nedôveru je veľmi ťažké. Drahu (Polina Nosykhina) čaká veľké rozhodnutie týkajúce sa jej budúcnosti. Radúz (Tomáš Maštalír) sa stal starešinom hradiska Furnau a netrpezlivo čaká na splnenie veštby. Stane sa konečne otcom? (TV JOJ)

Recenzie (19)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovanom sa dobre darí vyhrávať majstrovstvá sveta v neposúvaní deja a namiesto toho, aby sme rýchlo prechádzali k nejakým zvratom či akčnosti, sa venujeme dlhými zábermi na šamana či Ukrajinku a jediné napätie, ktoré vzniklo bolo opreté o zásadnú otázku: prekotí ten starý pán tú ukrajinskú devu alebo ju neprekotí? Zvyšok deja je vyplnené pesničkami z Kapury či iných programov ľudového charakteru. ()

corona odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak sme sa dočkali svadby, aj odčepčenie bolo, dokonca si niekto spomenul na stredovekú (nie slovanskú) zvyklosť ukázať po svadobnej noci plachtu ako dôkaz, že manželstvo bolo konzumované. Na konci obradu chýbalo už len aby Darina Laščiaková zaspievala Zbohom ostávajte. Ako komédia super, doma sa vždy pobavíme, takže účel to asi plní. ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda je opäť v režijnom podaní Michala Blaška. Musím teda povedať, že zameranie sa na dianie výhradne v jednom hradisku (v tom omnoho zaujímavejšom) bola dobrá voľba. Akosi ma Maštalírová linka vôbec nebaví. Takmer nič sa v nej za 4 epizódy neudialo a začína sa to akosi cykliť. Kazdopadne. Epizóda by sa dala rozdeliť na dve časti. Prvá ukecaná časť s už tradične plechovým scenárom a replikami za hrivnu. (Nie si Slovan, nechodíš ako Slovan, nemyslíš ako Slovan) Prečo teda nesledujeme aj dej niekde inde ako u Slovanov? Alebo prečo sa nedozvieme aspoň skrz tie rozsiahle dialógy o ničom aspoň niečo o Avaroch? Nie som zrovna expert na vtedajšiu dobu a teda by som uvítal presnejšie geopolitické zasadenie (samozrejme vzhľadom na dobu). No a potom je tu druhá polovica s časovým skokom. Tá je o poznanie lepšia, tichšia a atmosférickejšia. Tvorcovia nám ukážu konečne viac tradícií pokope prostredníctvom svadby, ktorá sa môže zatiaľ pýšiť titulom jednoznačne najlepšej scény seriálu. Nádherne v nej funguje kúzlo ticha, majsterštyku herectva a režijného vedenia herca, ale i diváka. Jednu veľmi peknú ľudovú pieseň s významom vzhľadom k postave Drahy a ďalšie pekné zábery na jeleňa. Celkovo sa v druhej polovici epizódy posunieme v deji viac ako za predchádzajúce 2 časti dohromady. A že to už bol aj vítaný prvok. Keby sa celá epizóda niesla v duchu jej druhej polovice, bez váhania by som aj napriek už povestne zlým dialógom naparil 4*. Tak snáď nabudúce. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Proč kouzla proboha???? Zatím to nemá pro mě úplně tu šťávu, co by mohlo být, chybí tomu opravdu nějaký pořádný moment, nebo dějová linka, co by to nakoplo. Určitě ne ale diskuze o tom, jaké to je být pravým mužem...(a oholenou hlavou to neni). ()

Martinius 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

so slovanmi som trpel, trapil sa, hanbil sa za nich. ono to aj nejaky dej ma (i svetle momenty), len je podany velmi nezazivne. viacero scen je zbytocnych, respektive nezvladnutych - najcastejsie zruinovanych vskutku prisernymi dialogmi. byt na mieste wandy hrycovej, hodim autorov dialogov avarom na znasilnenie. okrem spomenutych dialogov mi rovnako neprestava prekazat mimoriadne otravny zvukovy (hudobny...) doprovod. mimochodom, kde su deti? podobne hradiska v akejkolvek dobe sa priam hemzili hrajucimi sa a nahanajucimi detmi. chapem, ze detski protagonosti vedia byt otravni a kazit zazitok, stacil vsak stabilny komparz z dovodu autentickosti. takto obe hradiska posobia skor ako hipisacke oazy, pripadne ako sustredenia LARP-istov. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Síce opäť kecacia časť ale oveľa zaujímavejšia ako predchádzajúca. Len je pravda, že dej sa posúva míľovými krokmi. Ale tak stále na SK produkciu dobrý seriál. Možno to ešte rozbehne. A na Drahu sa dobre pozerá to bez debaty. ()

jigsaw44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento diel mal od ostatných aj trochu napatia, prefikne starý Skywalker tú mladučkú ukrajinku a ona tým stratí svoje schopnosti? Nakoniec sa tak naštastie nestalo, lebo nasledujúcich 9 dielov by bolo úplne oničom, takto to bude mať aspon nejaký riedky dej. A ku koncu tam má Vlad scénu trochu v štýle "Bournov mýtus". Už sa dá predpokladať ako celý seriál skončí. ()

Dechman odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Áno Loj sa už prestáva motať kade tade, je z neho tajný tip na bájneho rytiera, z najväčšou pravdepodobnosťou zabije Maštalíra a vezme si liečitelku ktorú neokúsil starejší...ale pozor na to všetko si ešte počkáme neuveriteľných 8 dielov!Je to ako reklama rozpísaná z pár sekúnd na hodinu. Nič sa tam nedeje, v podstate to môže bežať ako denný seriál. Jediný pekný záber bol na toho jeleňa v lese, len dúfam že ho mladá liečitelka nepobozká, lebo fakt už potom neviem čo nastane... ()

Papo123 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda seriálu bola oproti ostatným asi najlepšia. Dej sa posúva síce veľmi pomaly, dialógy a hudba sú štandartne otras, ale bolo tu aj niekoľko regulérne dobrých scén (konkrétne až dve). Bohužiaľ zlých scén bolo omnoho viac a mnohé z nich sa dali spraviť lepšie. Už-už to siahalo na trihviezdičky, avšak stále je tu mnoho čo zlepšovať. Výsledok: ** (cca 43%) ()

Dedeha 

všetky recenzie používateľa

Je to hrozné pozeranie. Furt iba negatívne zvraty, skoro nič pozitívne. Diváka nemá čo pútať a iba pozerá na tie negatívne sračky. Ja viem že možno v poslednom diely príde happy end, ale treba po ten posledný diel vydržať. Hrozné. A ten posledný diel bol naprd tak ako to ostatné. Hricová by mala robiť niečo iné nie filmy. Škoda prachy. ()

Reklama

Reklama