Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Príbeh, zasadený do siedmeho storočia, sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Susediace hradiská Veľký stôl a Furnau, v ktorých sa paralelne odohráva dej, sa navzájom potrebujú obchodne, ale mocenské záujmy a tlak príchodu plieniacich Avarov ich počas príbehu postavia do konfliktu... Hlavná ženská hrdinka, dospievajúce dievča Draha (Polina Nosykhina) sa od svojich rovesníčok líši uvedomelosťou a cieľavedomosťou. Pri hľadaní seba samej ju sprevádza záhadný cudzinec, ktorého zachránila a dala mu meno Vlad (Juraj Loj). Ten sa pomaly začleňuje do spoločnosti hradiska Veľký stôl. Aj keď ho zo začiatku obyvatelia hradiska neznášali, vďaka svojmu hrdinstvu hlavne v prípade bojov s kočovnými kmeňmi Avarov, si na neho začínajú zvykať. Súčasne s príbehom Vlada a Drahy môžeme sledovať aj príbeh Radúza (Tomáš Maštalír). Syn starešinu hradiska Furnau je hrdý a dobre vycvičený bojovník. Nadovšetko miluje svoju krehkú manželku Ladu (Jana Kvantíková). Obaja už dlho túžia po deťoch, no nedarí sa im. Radúz vyhľadá pomoc žreca hradiska Furnau Sokola (Oleg Mosyichuk), ten mu však nevie sľúbiť potomka. Radúz sa tak obráti na  žreca hradiska Veľký stôl Čarada (Dušan Cinkota), ktorý využije šancu a rozohrá nebezpečnú hru... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa ezop1012 k tomuto seriálu (4)

Slovania (2020) 

Cely seriál je jeden nepodarený vtip, toľko amaterizmu, od scenára, kostýmy, reálie, až po hercov to bol neskutočný blud. Nespomínam si ani na jednu rozprávku z minulého storočia, ktorá bola vyrobená v bývalom Československu, aby bola na tak nízkej kvalitatívnej úrovni, synnonymum seriálu slovanov (2021) je amaterizmus a odbabrana práca, hercom by som nedal, ani minimálnu mzdu. Keď by náhodou chceli tvorcovia pokračovať v tomto fantasy príbehu, tak nech si pozrú historickú miniseriu od Luthera, lekár umierajúceho času (1983), ako sa robí profesionálna filmárska práca alebo radšej nech nič nepozerajú a nech už ani nič nové nevytvárajú. ()

Muž bez mena (2021) (E01) odpad!

Na začiatok vykradnutý Romulus (2020) a ďalšie filmy, ale to by až tak nevadilo, čo mi vadí je kamera - furt sa hýbe otáča sa okolo postavy, v tmavých miestach nevidno detaily. Dialógy - toto je hrôza, zlátaniny o ničom, nepripravené nelogické. Herci - akože sorry, ale toto ma byt, čo? Všetko čisté upravené, vyžehlené v tej dobe, naozaj? A naozaj také správanie, medzi mužom a ženou? Konečne už by niekto mohol vysvetliť filmárom, že ak robia film z ďalekej minulosti, z minulosti treba si naštudovať vtedajšie správanie ľudí. Hudba - to je snáď žart! Tá hudba je absolútne nevhodná. Výprava - nulová, jedna dve dediny dookola zobrazované, les tie isté pohľady, neprofesionálne používanie kamery! Celkovo, nemám dôvod to ďalej pozerať, tak nekvalitne urobený film som už dávno nevidel, pritom s dnešnými technológiami ach, škoda reči. P.S. Toto, keby videli vaši rodičia prarodičia, ktorí boli hercami, kameramanmi, režisérmi,... tak by vás hnali palicami a motykami. Hanba toto, čo ste vytvorili, hanba vám! ()

Postrižiny (2021) (E02) 

Pravdepodobne posledný komentár k tomuto čudu. Najprv, nechápem televíziu joj, film je jej projektom, prosím vás ste tam v tej televízií retardi? Prečo dávate reklamné vsuvky do filmu, to už nemáte ani trocha sebaúcty!? Aspoň premiéra by mala byt bez tych trápností. Kamera je občas dobra, niektorí herci občas hrajú, príbeh je zlý, hudba zla, dialógy zle. Cele toto silno pripomína Romulus (2019), neviem či sa tam inšpirovali alebo, čo, každopádne vôbec to nie je konkurencie schopné v porovnaní s nejakou zahraničnou produkciou, tých negatívnych veci je tam väčšina, príbeh je čitateľný nepredpokladám zvraty. Tiež si mohli filmári prizvať nejakého alebo nejakých historikov, lebo toto mi skôr pripomína keltov, ako slovanov a potom o správaní ľudí ani nepíšem, nie je to správanie v kontexte doby, ale doby dnešnej a toto je veľmi veľmi zle. ()

Obeta (2021) (E03) odpad!

Nechcem nikoho urážať, ale ktorý mental písal tie dialógy? A hudba, to ma byt, čo? To už ani nespomínam, že ľudia sa tam správajú ako, keby žili v 21. storočí, tiež nie je dobre zvolený filter a kamera to je snáď vtip. ()

Reklama

Reklama