Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Príbeh, zasadený do siedmeho storočia, sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Susediace hradiská Veľký stôl a Furnau, v ktorých sa paralelne odohráva dej, sa navzájom potrebujú obchodne, ale mocenské záujmy a tlak príchodu plieniacich Avarov ich počas príbehu postavia do konfliktu... Hlavná ženská hrdinka, dospievajúce dievča Draha (Polina Nosykhina) sa od svojich rovesníčok líši uvedomelosťou a cieľavedomosťou. Pri hľadaní seba samej ju sprevádza záhadný cudzinec, ktorého zachránila a dala mu meno Vlad (Juraj Loj). Ten sa pomaly začleňuje do spoločnosti hradiska Veľký stôl. Aj keď ho zo začiatku obyvatelia hradiska neznášali, vďaka svojmu hrdinstvu hlavne v prípade bojov s kočovnými kmeňmi Avarov, si na neho začínajú zvykať. Súčasne s príbehom Vlada a Drahy môžeme sledovať aj príbeh Radúza (Tomáš Maštalír). Syn starešinu hradiska Furnau je hrdý a dobre vycvičený bojovník. Nadovšetko miluje svoju krehkú manželku Ladu (Jana Kvantíková). Obaja už dlho túžia po deťoch, no nedarí sa im. Radúz vyhľadá pomoc žreca hradiska Furnau Sokola (Oleg Mosyichuk), ten mu však nevie sľúbiť potomka. Radúz sa tak obráti na  žreca hradiska Veľký stôl Čarada (Dušan Cinkota), ktorý využije šancu a rozohrá nebezpečnú hru... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (13)

Slovania (2020) 

Na pomery SK produkcie vydarený seriál ibaže s kurevsky pomalým tempom a dianie poriadne začne v posledných dvoch prípadne troch epizódach. Čo nie je 2-krát pozitívne. Avšak malo to fajn momenty, takže ja osobne si myslím, že ak sa napravia chyby v druhej (samozrejme ak vznikne) sérii mohlo by to ešte nabrať fajn smer. Takto dávam silné 3* ()

Muž bez mena (2021) (E01) 

Skladať klobúk je podľa mňa priskoro. Lebo to som urobil aj u za sklom a potom to šlo do kytiek. Spokojný však som. Radúz je výborný, ale ešte lepší je Cinky a jeho Čarad. Je to totiž postava ktorá by mohla v nesprávnom podaní vyznieť komicky ale tu jeho roľu toho žreca mu veríte. Ukrajinečka bylinkárka je neskutočne sexi(ale tak ja preferujem ukrajinské devy zrejme to bude aj tým). Marek "Thomas Angelo" Vašut je tiež fajn aj jeho dobrá slovenčina. Záver dobrý a vnadiaci na ďalší part tak uvidíme. ()

Postrižiny (2021) (E02) 

Za to z akých debilných uhlov v chajde boli zaberaný herci by si kameraman zaslúžil faciáš. Inak v pohode, len škoda, že tá bitka bola krátka jak fras. A záver mrazivý. ()

Obeta (2021) (E03) 

Žiaľbohu aj tento seroš podobne ako Za sklom dojebávajú dialógy a tempo ktoré je až vražedne pomalé. Ale napriek tomu aspoň sa tu riešia veci k veci a nie debiliny tipu moja babka je chorá v za sklom. A pasáž s obetou až nečakane krvavá(Na SK seroš samozrejme) ()

Poklad (2021) (E04) 

Síce opäť kecacia časť ale oveľa zaujímavejšia ako predchádzajúca. Len je pravda, že dej sa posúva míľovými krokmi. Ale tak stále na SK produkciu dobrý seriál. Možno to ešte rozbehne. A na Drahu sa dobre pozerá to bez debaty. ()

Nemá (2021) (E05) 

No tak tento part prekvapil. Síce maštalír ultimátny pakokot, ale máme tu GOT style a ked to takto pôjde dalej nebudem sťažovať. Samozrejme sexi Radu, svinského podliaka Čarada, ktorý si kuje svoje pikle a v závere síce krátku ale výbornú akčnú scénu. ()

Zradca (2021) (E06) 

Slabší diel ako predtým ale stále fajn. Scéna s Čedarom a vyháňanie diabla cool. A maštalírové hľadám peknú babu ma rozsekalo. Akože aspoň na slovník dávam bacha ked tvorím seriál. To už môžu v dalšom dieli rovno rapovať. ()

Kupec (2021) (E07) 

Musím uznať že odhalenie pravej identity Vlada stálo za to. Aj pokus o lesbickú scénu, ale inak nič extra. Akčná scéna je uponahľaná jak sviň, proste tam Vlad nabehne vykiluje ich, s avarkou sa trošku pobije ale nič extra. A netušil som, že keď dostanete piesok do očí začne vám tak prepínať. Pretože Vlad zistí kto je a chová sa jak imbecil. Naozaj cením pokus o niečo nové na SK ale takýmto štýlom nie. Jasné, že potom upadá sledovanosť, a TV Hnoj radšej točí kokotiny tipu Uhorčík. ()

Morena (2021) (E08) 

Jeden z tých lepších dielov. Síce ako v minulom dieli mali blbý slovník a tu vlad na rozptýlenie Avarov použil pušný prach? To si akože robia tvorcovia piču? No ako stretnutie s morenou mrazivé to bolo fajn, samozrejme Draha je sexi a v podstate nebyť jej možno aj seknem s týmto serošom. Maštalírová linka postupuje tak rýchlo ako diaľnica z BA do KE. ()

Slnovrat (2021) (E09) 

Slnovratské orgie 100 bodov. Ale tým asi výčet pozitív končí. pasáž kde Draha pobozká Vlada a potom vyvalí oči naňho akože ty vole to čo som zrobila je fakt divné. Maštalír má novú samičku, Belo zase získal tú jeho starú, takže klin sa vybil klinom. Akčná pasáž bola čajová jak sviň. No a čo sa týka druhej akčnej scény teda záverečnej bitky Avarky s Radúzom tak to bolo len sekanie mečov do blba. A ukončenie súboja tak to bolo trápne jak poraza. A zvrat na konci je klišoidný jak fras. ()

Spasiteľ (2021) (E10) 

Takže Čarad je v prdeli, zároveň je z neho fejkový saruman, zo sokola fejkový Gandalf, Draha a Samo si dali jazýčkovú, Besana trhla rekord v skoku do vody, Bohdan sa zahral na Džízusa, svietil celkom funny. No a ešte v prvom dieli sokol povedal Radúzovi že pred ním stojí veľká skúška.  Nuž ak tá skúška spočíva v tom zajebať čo najviac obyvateľov Furnau tak sa mu darí, ak nie tak potom zas premárnená šanca. P.S. Avari došli aby došli. P.S2. Hrycová spomínala, že sa dočkáme dosť akcie, tak akože kde kurva je keď ostávajú posledné dve časti. ()

Bitka (2021) (E11) 

vydarenejšia epizóda síce tá akčná scéna nebola extra ale predsa len sa niečo dialo, malo to niečo do seba, napríklad scéna keď Avar prestreli šíp skrz bránu a zabil slovanského vojaka bola cool. Takže slabšie 4*. ()

Samo (2021) (E12) 

Tu musím vyzdvihnúť to, že aspoň v záverečnej epizóde nám naservírovali naozaj cool bitku na slovenské pomery. Je síce pravda, že Kagan bol rýchlo zabitý a Radúzove zabitie bolo odflákle jak sviňa ale tak no asi chceli ísť cestou GOT a čiastočne to aj vyšlo. V závere taký menší prísľub toho, že ak by došla druhá séria tak sa začne budovať Samova ríša. Avšak seriál končí relatívne neotvorene takže aj keby sa nepokračovalo ukončené to moreless je. Uvidíme čo a jak. ()

Reklama

Reklama