Reklama

Reklama

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Príbeh, zasadený do siedmeho storočia, sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Susediace hradiská Veľký stôl a Furnau, v ktorých sa paralelne odohráva dej, sa navzájom potrebujú obchodne, ale mocenské záujmy a tlak príchodu plieniacich Avarov ich počas príbehu postavia do konfliktu... Hlavná ženská hrdinka, dospievajúce dievča Draha (Polina Nosykhina) sa od svojich rovesníčok líši uvedomelosťou a cieľavedomosťou. Pri hľadaní seba samej ju sprevádza záhadný cudzinec, ktorého zachránila a dala mu meno Vlad (Juraj Loj). Ten sa pomaly začleňuje do spoločnosti hradiska Veľký stôl. Aj keď ho zo začiatku obyvatelia hradiska neznášali, vďaka svojmu hrdinstvu hlavne v prípade bojov s kočovnými kmeňmi Avarov, si na neho začínajú zvykať. Súčasne s príbehom Vlada a Drahy môžeme sledovať aj príbeh Radúza (Tomáš Maštalír). Syn starešinu hradiska Furnau je hrdý a dobre vycvičený bojovník. Nadovšetko miluje svoju krehkú manželku Ladu (Jana Kvantíková). Obaja už dlho túžia po deťoch, no nedarí sa im. Radúz vyhľadá pomoc žreca hradiska Furnau Sokola (Oleg Mosyichuk), ten mu však nevie sľúbiť potomka. Radúz sa tak obráti na  žreca hradiska Veľký stôl Čarada (Dušan Cinkota), ktorý využije šancu a rozohrá nebezpečnú hru... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Dechman k tomuto seriálu (7)

Muž bez mena (2021) (E01) odpad!

Dúfajme, že to lepšie nás čaká...ono ťažko to hodnotiť po prvej časti, nenudil som sa, vcelku niečo podarené , avšak nechápem kvalitu obrazu a vonkoncom tú spisovnú slovenčinu. Malo to byť surovejšie, vulgárne, drsné a možno vhodne vsunúť nejaký ten dialekt z tej doby ak je vôbec známy. Všetci tak akosi čistý, biele zuby, inak to líčenie teda otras, pred filmovačkou stačilo, aby sa všetci nechali prirodzene zarásť bez úprav aspoň mesiac, a vtedy by to vyzeralo prirodzene, v tej dobe nemali hygienické návyky, brady mali byť špinavé, ľudia exémy a poranenia. Mladík evidentne prišiel od barbiera, to sú strašné chyby. Jediný reálny moment tak bol keď sa zubatý mladík vykadil a neutrel si zadok...Nezhadzujem to, málokto sa pustí do takto exponovaného projektu. Akurát sme si museli prvé minúty začať zvykať na našich hercov v inej polohe ako v trápnych denných seriáloch. ()

Obeta (2021) (E03) odpad!

Ten Loj sa tam stále motá až ho chcú zabiť ale Arabela sa porozpráva zo psom a ten mu vyoblizuje ruky a zase sa motá ale že málo sa motá tak ho zase chcú pripraviť o hlavu, tak príde ešte ďalšia sa motajúca tak tú podrežú a Loj sa zase motá...teda Vlad ()

Poklad (2021) (E04) odpad!

Áno Loj sa už prestáva motať kade tade, je z neho tajný tip na bájneho rytiera, z najväčšou pravdepodobnosťou zabije Maštalíra a vezme si liečitelku ktorú neokúsil starejší...ale pozor na to všetko si ešte počkáme neuveriteľných 8 dielov!Je to ako reklama rozpísaná z pár sekúnd na hodinu. Nič sa tam nedeje, v podstate to môže bežať ako denný seriál. Jediný pekný záber bol na toho jeleňa v lese, len dúfam že ho mladá liečitelka nepobozká, lebo fakt už potom neviem čo nastane... ()

Nemá (2021) (E05) odpad!

Keby to dali ako "fantasy" tak nepoviem nič, ale takto to je strašný prepadák. Uťahaný príbeh od ničoho k ničomu, chýbajú tem vysvetlenia v akej dobe sme a čo sa prihodilo pri tých avaroch a podobne...sme len kdesi v lese... :D ()

Zradca (2021) (E06) odpad!

Dva diely za jeden večer tomuto seriálu evidentne pomôžu, keďže je to strašný brak! Kvalita natočeného seriálu nedosahuje ani bežný obraz HD pri sledovaní hokeja na RTVS, alebo denných seriálov...preto to u mňa končí ako ....viď moje hodnotenie. Totálna chujovina a to som ešte mierny...Osada havranov bez havranov, žiadna zápletka, stále ten istý pocit, že to nikam nejde, žiadna poriadna zápletka, "vrava" ako z jazykovedného ústavu, scéna keď Maštalír hľadá kvázi čosi čo si vybral za ženu z pastierom - to ako vážne, niekomu alebo skoro všetkým asi preplo v tomto diele, ani sa nečudujem, že osvetlovač radšej zhasíňal, lebo videl, že sa na to nebude dať pozerať! Tento seriál potrebuje nový názov: "Keď sa zobudím z víkendového tripu, tak sa vrátim z lesa" ()

Kupec (2021) (E07) odpad!

Ako komédia skvelé! ()

Slnovrat (2021) (E09) 

Dávam maximum, tak dobre som sa dávno nezasmial! :D Dávali trávu v akcii? Alebo čo to bolo? :D...dabing by som ešte uniesol, ale ten obraz to je teda čo? FUJIFILM 1922? V dnešnej dobe natočené bez FULL HD? Keby to natočili aspoň v 4K ,celé scény v lese by boli TOP! To tu ešte tvorcovia nezachytili? ()

Reklama

Reklama