Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Česko Pokémon (viac)
Trailer 1
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Réžia:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (viac)

Hrajú:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(9) / Epizódy(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (831)

Krissty 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze seriálů, na které jsem za svých dětských let nedala dopustit. Každé ráno jsem svědomitě vstávala, aby mi nic neuniklo, sbírala kartičky a doma mám dodnes knížku "Pokémon - Útok prehistorických pokémonů" a "Oficiální Pokémon příručku". Dnes už to tolik nehltám a nové řady jako Diamant a perla mě vůbec nebaví, ale Pikachu zůstal mým hrdinou dodnes. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ash a Pika-pika-pikačú, to je nezabudnuteľné. Pamätám si ako sa o tom vravelo, že to má zvláštne účinky na deti, že je to nezdravé a neviem, čo všetko ešte. No bolo to trocha primitívne, ale tie príbehy a tie súboje to bola lahôdka. Ja sám som zbieral nálepky do knižky s nálepkami s týmito obludami a vymieňali sme si ich v škole. Kamarát ich však dozbieral rýchlejšie asi o jednu hodinu, čo ma rozosmutnilo, ale bol som rád, že som základnú sériu dozbieral a mám to dodnes doma, striebornú a zlatú už nie, aj keď myslím, že on áno, ale boli to skrátka zážitky. Neviem, či som to dopozeral celé, ale určite som nevidel všetky časti, lebo ich bolo neúrekom. Našiel som si tam však svoje obľúbené postavičky, príbehy a najmä tie súboje na štadiónoch ako na olympiáde ma zaujali. Hotové majstrovstvá sveta v bojoch pokémonov. Bolo to však primitívne a v mnohých veciach pre deti škodlivé, autori to trocha nedomysleli. Malo to však niečo do seba. Odohrávala sa to viac menej v prírode a na cestách v rôznych krajoch, bolo to zaujímavé, občas poučné, ale občas aj trápne a úchylné. Zábavná a svojská nezabudnuteľná rozprávka a myslím, že prvá vec z Japonska, ktorú som videl. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Jo jistě, každému to teď příjde hloupé, ale musíme uznat, že v letech 2000 a 2001 to byl megahit a děti to masově sledovaly. I já jsem tomuto fenoménu neunikl a sledoval to pokaždé. Ještě teď si vzpomínám na to fanatické sbírání a vyměňování všelijakých samolepek a kartiček s motivy Pokémonů. Pika Pika Pikačůůů. ()

Falconica 

všetky recenzie používateľa

Je to kýč, je to infantilní a hloupý....ale pro všechny bohy...vždyť je to pohádka pro děti! kde v tom všichni chtěj hledat rozum? Proč to tu každej srovnává hned s anime jako Cesta do fantazie? X-D Já ho onehdy milovala. Má to všechny prvky, který průměrný dítě potřebuje...roztomilý příšerky, nadpřirozeno, boj...proč to hned házet do odpadu?:-) ()

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Je to škaredé, je to studpidní, je to dokonce strašlivě stupidní, do jisté míry opravdu výplach mozku... ale má to jakýsi nápad a... nebo ne? Hmmm... Vždycky jsem to nesnášel, ale na druhou stranu - aspoň je to svým ubohým způsobem originální. 10% Ale i ode mě samozřejmě - děcka, ruce pryč!!! ()

Galéria (302)

Zaujímavosti (92)

  • Devátou sérií se Pokémon stal v roce 2006 nejdéle běžícím seriálem podle počítačové hry. (patrik1177)
  • Porygon sa objavil iba v jedinej epizóde, ktorá však bola zrušená. Porygon2 sa neobjavil vôbec. (patrik1177)

Súvisiace novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (viac)

Reklama

Reklama