Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
  • Austrália Star Trek: Picard
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrajú:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenzie používateľa PeteBuck k tomuto seriálu (11)

Star Trek: Picard (2020) 

Sklamanie. Lepšie než Discovery, ale oveľa horšie než akýkoľvek iný Star Trek z éry Roddenberry/Berman. Už to tu povedali mnohí, že z ducha pôvodného ST to nemá nič. Všetci sú zamindrákovaní, Picard 18 rokov trucuje, každého postihla nejaká strata, katastrofa a federácia vyzerá ako banda blbcov, ktorí sa posunuli o 200 rokov späť. Myslím, že hlavným problémom je skupina scénaristov, ktorí na to proste nemajú. Videl som dokument od ST DS9 natočený pred pár rokmi, skupina pôvodných scenáristov si sadla a začala vymýšľať zápletku pre možnú 8. sériu. A vtedy som si povedal: "Takto to má vyzerať." Pôvodných týpkov už k tomu asi nepustia, a tak tu mám bezduchú, nič nehovoriacu zlátaninu. A jeden príbeh na 10 epizód? Toto nie je True Detective ani Peaky Blinders, toto je Star Trek, mohli by ten model trochu upraviť, alebo ho úplne opustiť, lebo rozvíjať jednu vec, ktorú by v pôvodných sériách v pohode povedali za dve 45-minútové epizódy, tak na to proste nemajú. A ten námet je aj tak vykrádačka z pár častí ST Generation. Zasa sa ideme naháňať za nejakými extra vyspelými blbcami, ktorí nám hodne dávno nechali odkaz, že sa ich máme vybrať hľadať. Pardon, nie my, androidi, pardon, nie, už sa im hovorí syntetici. Je mi jasné, že Star Trek sa musí hýbať, vyvíjať, ale toto nie je vývoj ale smutný pád. Stewarta asi už začína chytať senilita, že sa rozhodol v tomto hrať a ostatní sú asi vďační za každú úlohu, inak si to neviem vysvetliť. P. S.: Je inak zaujímavé, akú hádku/diskusiu vytvorili Picard a Discovery. Doslova to fanúšikov rozdelilo na tých, čo to odmietajú a tých, čo žerú so značkou Star Trek úplne všetko. ()

The Next Generation (2023) (S03E01) 

Takže takto. Picard dostane hlášku od Beverly, že jej hrozí nebezpečenstvo, zatiaľ čo Raffi plní nejaké záhadné tajné poslanie. Počas epizódy sa dočkáme na neskutočné množstvo pomrkávania na všetky možné seriály a filmy z dielne Star Trek, postrehol som pár tónov od Hornera, celý motív od Goldsmitha obšlahnutý zo Star Trek VIII, tiež romulanské pivo a more iných narážok. Titan vyzerá ako kríženec Enterprise A (tanierova sekcia) a Enterprise E (zvyšok lode). Nad zvyškom som len krútil hlavou. Picard a Riker nad chľastom v bare vymyslia plán, ktorý je impotentný až hrôza, pretože spoliehajú na to, že kapitán je na hlavu padnutý chuj, ktorý im splní, čo im na ich očiach vidí. Zatiaľ čo je nový veliteľ Titanu debil plný predsudkov, ktorý nenávidí Borgov. Ale vďaka našej drahej Seven of Nine, ktorá poruší predpisy, ako kedysi Kirk kvôli Spockovi v ST III (dokonca aj odlet z doku je na chlp rovnaký) a preletia polku galaxie, zatiaľ čo sa kapitán vyspinká do ružova. Inak nevedel som, že výsadok sa teraz robí bez trikodérov za to s nabitými fázermi, zatiaľ čo 70 ročný kapitán sa nechá chytiť 20 ročným týpkom ako totálny zelenáč. Fakt na smiech. A tiež nechápem, že nejaký pako ukradne Daystromovmu inštitútu zbraň ako keď decku zoberiete cukrík. Orion frčí aj v 25. storočí na plné gule, z Raffi je troska a osvetlenie na mostíku je také depresívne a tmavé, že aj Nostromo vo Votrelcovi pôsobilo optimistickejšie. Mám ten dojem, že to bude ako so Strange New Worlds. Privedieme čo najviac osôb z pôvodných seriálov a budeme neustále pomrkávať na Star Treky dávno minulé, aby sme prekryli seriálovu impotenciu. Odtiaľto to podľa mňa pôjde už len od desiatich v piatich, ale nechcem predbiehať. ()

Disengage (2023) (S03E02) 

Prekvapivo celkom slušné. Záporáčka je riadne vyplatlaný týpek s loďou nabúchanou zbraňami (pripomína Scimitar), je riadne šialená, len nechápem, prečo im dáva hodinu. Starý zlatý Khan dál pár minút, táto dáva hodinu, ale tak asi treba dať, aby si Picard dal na čas usporiadať myšlienky. Nechápem, prečo si neurobí rozbor DNA, ktorý určite netrvá 12 rokov a nestojí 3 miliardy, ako keď sa mapovala DNA prvýkrát, ale v 25. storočí určite iba pár sekúnd, ale nerýpme toľko. Raffi ako Bond stojí za prd, jej rodinné hovadinky ma nezaujímajú, ale tak prečo nedať trochu soap opery, ako sme na to zvyklí pri Discovery a inde. Nástup Worfa bol fajn, ale tiež nemuseli 80 % jeho vstupu rozmazať pohľadom sfetovanej Raffi. Dalo sa. ()

Seventeen Seconds (2023) (S03E03) 

Zatiaľ to pokračuje celkom dobre. Odhalenie zaujímavé, posunuli sme sa k tomu, kto je záhadný nepriateľ federácie. Občas mi vadí, že sa hrá o čas, ale napriek tomu je tu priestor na zbytočné žvásty. Jediné, čo ma štvalo bol ťažký názorový boj medzi Picardom a Rikerom. Dvaja kohúti na jednom smetisku. Trochu blbosť na takých borcov, ale tak čo už. Všetci robíme občas chyby... A zároveň urobiť z meňavcov nasratých magorov túžiacich po pomste... Ja neviem, je tu strašne veľa kopírovačiek z nápadov, čo tu už boli stokrát. Ale ono je určite fakt ťažké po toľkých príbehoch urobiť niečo nové. Ale toto je práve problém posledných Star Trekov. Nič moc o objavovaní nových civilizácií, radšej poďme riešiť to, čo tu už stokrát bolo. Ehm Worf subkontraktor. Kriste Pane, vážne? To nebolo vtipné. Tiež nechápem, prečo, keď už mám za zadkom nepriateľa, tak mu nepošlem do úsmevu aspoň pár torpéd. Dosť veľa dier. Zopár WTF momentov. ()

No Win Scenario (2023) (S03E04) 

Prekvapivo celkom dobré. Trochu napätia, trochu z toho, trochu z tamtoho. Dokonca je čas na pokec nad pohárikom v simulátore. Tak čo mi tam vadilo? Tak napr. to, že sa pokračuje vo vykrádaní. Objavia sa medúzy z Farpointu, náhodou zistia, kde sa to vlastne dostali, sú v podstate v hmlovine, ktorá ich má porodiť a pri poslednej vlne pôrodných kontrakcií sa podarí Titanu dostať preč zo sračky a pre zmenu do nich poslať nepriateľa. Dokonca sa tam dopotáca sfetovaný kapitán a vyplakáva nad Wolf 359. Takže Picard si odserie rovnakú epizódku ako kedysi so Siskom. Koľkokrát mu to asi obúchavali o hlavu? A zistíme, prečo sa Jack "neozval" tatkovi. Je zaujímavé, že loď sa potápa a tretinu času sa riešia staré rany. Ten pomer by som zmenil, je tam tých zbytočných kecov príliš veľa. Ale aby som stále nekritizoval. Nebolo to najhoršie. Vlastne už len čakám, ako sa to poserie. ()

Imposters (2023) (S03E05) 

Tak a už nám to začína drhnúť. Toto vidím na novej generácii scenáristov, ktorá sa podpísala pod Discovery a vlastne všetky Star Treky až po tento. Treba vybrakovať všetko z minulosti, čo sa len dá, potom vytvoriť celkom zaujímavú zápletku, ktorú postupne pošlete do riti. Federácia infiltrovaná, už zasa, meňavcami, už zasa, ktorí prechádzajú evolúciou. Ehm, vážne? Tisíce rokov zostávali rovnakí a teraz sa menia. Tak dobre, že ich orgány prechádzajú do tekutého stavu až potom, ako do nich Crusherová zareže. Kapitán Shaw sa správa ako idiot, robí si srandu z Picarda a Rikera, že idú na súd a celkom z ničoho nič sa tam objaví Ro Laren, o ktorej Picard 30 rokov nič nevie, ale ktorá si brázdi po flotile, dokonca je v rozviedke. Fajn, beriem, že flotila je veľká, ale aj tak. Začína mi tu drhnúť more vecí, stále celkom dobrá jazda. Vadí mi tam Raffi, ktorá, ako ináč, zrazu dokáže poraziť Worfa, pretože v posledných rokoch všetky ženské nakopú gule každému chlapovi. Atď., atď. Starý zlatý Star Trek je preč, scenáristov infiltrovali ľudia bez nápadu, ktorí recyklujú, čo tu stokrát bolo a ktorí sú rovnako slizkí ako meňavci v tejto sérii Picarda. Proste to nie je ono. A tiež som dúfal, že sa to obíde bez rumázgania, slzičiek a preafektovaných výrokov. Mám dojem, že to skĺzne zasa dole. 89 %? Nedajte sa vysmiať. ()

The Bounty (2023) (S03E06) 

OK, začínam krútiť hlavou. Niežeby to nemalo nejakú tú akciu, občas nejaké prekvapenie. Ale v tejto časti sa vykráda všetko možné z minulosti, čo sa len dá. Star Treky z éry Roddenberry/Berman sa proste občas obhliadli za minulosťou, ale snažili sa vyrozprávať vlastný príbeh. Tu je všetko obšlahnuté z minulosti. Je inak neskutočné, že Picard má hodinu na to letieť z Daystromovho inštitútu do vesmírneho múzea a späť a je tu more priestoru na neskutočne veľa citových výlevov, výčitiek, rozhovorov. Strašné, už to začína pripomínať päťkrát použité vrecko čaju. Je z toho horši a hroší vývar. Nič viac. Je mi jasné, že odtiaľto to pôjde už asi len dolu. ()

Dominion (2023) (S03E07) 

Federácia, ktorá poslala Menavcov niekam, rozhodla sa na nich robiť pokusy, úplne ignorovala všetky svoje zásady, vďaka čomu vznikla banda nasratých zmutovaných Meňavcov, ktorá sa rozhodla urobiť s Federáciou krátky proces. OK, Gene Roddenberry sa musí v hrobe obracať. Toto nie je Star Trek. Federácia v pôvodnom ST mala svoje chyby, ale nesprávala sa ako Jozef Mengele. Katastrofa toto. Takže Picard sa rozhodne nalákať Vadic do pasce, aj sa to podarí, ale je tam Data/B4/Lore/Soong, ktorý sa chvíľu správa ako Jekyll, chvíľu ako Hyde. Pokazí celý plán, pretože je, bohvie z akého dôvodu, napojený na loď či čo. Takže z Vadica zajatec, sa stáva Vadic kapitán Titanu. Nechápem, prečo občas meňavcov zabijú, ale sú tam niektorí, ktorí evidentne sú nesmrteľní. Celé zle toto, more somarín, zostal čas na slzičky, preafektovanosť a iné hovadiny. Ide to pekne rýchlo do prdele. ()

Surrender (2023) (S03E08) 

Prišlo mi tu jedno udivenie, keď Vadic povedala "Fucking solid". Priznám sa, slovo fuck som v Star Treku nepočul, aspoň si to teda nepamätám. A rozosmialo, keď Worf povedal svojim kamošom: Usekol som mnohým nepriateľom hlavy a chcel som Vám ich poslať, ale niekto mi poradil, že to bude pasívne agresívne. Ostatné nekomentujem, lebo celá táto časť bola more patetických kecov, trochu deja, inak sa to mení na Discovery. Pokrútil som hlavou a povedal: "fucking screen writers" a šiel spať. Som zvedavý, čo vytiahnu v ďalšom dieli. Ale predpokladám, že sa tam objaví Q, zeman z Gothosu a tucet ďalších vecí z pôvodných seriálov a úspešne dotiahnu túto sériu k svojmu koncu. ()

Võx (2023) (S03E09) 

OK, už len krútim hlavou. Pobavili ma hlášky: "Data, buď trochu pozitívny.Dúfam, že umrieme rýchlo." Alebo: "Je ten mostík menší, alebo som ja väčší?" a moja najobľúbenejšia: "Potrebujeme niečo staršie, analóg." Nepísal k tomu scenár Mel Brooks? Takže Jack sa hrdí súcitom, ale kľudne sa vyserie na Enterprise, naštve sa na rodičov, že ho chcú poslať na Vulkán, zdrhne a v podstate sa ako idiot nechá chytiť Borgami. A to je to najlepšie na koniec. Koľkokrát musia tých týpkov ešte zabiť, aby už boli mŕtvi? Borgovia? Vážne? Zasa? ()

The Last Generation (2023) (S03E10) 

Panenka skákavá. Toto bolo čo? Crusher junior sa rozhodne, že ho svet nechápe, nevie, čí je, tak sa ako úplný idiot vydá Borgom, čo vedie k tomu, že celá flotila je v sračkách, všetkým hrozí smrť alebo asimilovanie, nikto poriadne nevie, čo je horšie. A tak stará zlatá posádka opráši D-čko, vyberie sa bez plánu proste do akcie (nulová príprava). Picard a jeho posádka príde na geniálny nápad, ako Picardovho synáčika, ktorý medzitým vzdychá, aké je to krásne byť Borgom, zachrániť. Zatiaľ sedmá a jej posádka spolu s lodným kuchárom (škoda že to nebol Casey Ryback) zatiaľ bojuje na inej fronte a získava drahocenný čas, aby sa Picard mohol vyznať svojmu synovi, ako našiel rodinu a takto ho vyslobodil. Enterprise sa premáva vo vnútri Borgskej kocky, všade more priestoru a to zničenie vysielača a jadra borgskej kocky pripomínalo Návrat Jediho. Pane Bože, prečo? Posledných 15 minút som s otvorenou hubou pozeral na to, ako sú všetci strašne šťastní, cool, všetci ronia slzy, všetko je zasa super. Siedma je kapitánom Enterprise spolu s Raffi ako komandérom a Crusherom ako pobočníkom, ktorý ale sedí vedľa kapitána. Protekcia ako sviňa. Ešte včera som vraždil všetkých debilov vo flotile, lebo som bol opustené a nepochopené decko a dnes som na mostíku Enterprise. OK, stačilo. A ten Q na konci. A borgská kráľovná, ktorá vyzerala, akoby vyšla z hydraulického lisu. Nedával som to, fakt nedával. Toto je proste kravina. Všade kopa slzičiek, vyznávania si lásky, priateľstva, oddanosti, more nelogickosti a do očí bijúcich debilít, ktoré môže zbúchať dokopy banda retardov, ktorá denne vypila basu pív, aby sa namotivovala. Fakt každému stačí stupídny dej, tona nostalgie na každú minútu a preafektovanosť protagonistov? Toto nie je Star Trek ale otrasná telenovela. Goodbye. Kirkova posádka mala dôstojnú rozlúčku vo forme filmu Star Trek VI., ich staroba nebila toľko do očí, ale Picard je už fakt múmia, ostatní mu zdatne sekundujú. Je mi ľúto. The next generation sa zmenila na very, very ancient generation. ()

Súvisiace novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (viac)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (viac)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (viac)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (viac)

Reklama

Reklama