Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (203)

Finskej 

všetky recenzie používateľa

Vynikající záležitost. Původně bych nebyl vůbec čekal, že tomuto miniseriálu budu chtít dát pět hvězdiček, a důvody k takové úvaze se nabízely hned dva... Jednak bývám v obdobných případech relativně přísným ctitelem kánonu a tento miniseriál se od původní předlohy odchýlil v některých ohledech docela dost. Za druhé, jak kdosi poznamenal, představit si poněkud blahobytně vypadajícího Gérarda Depardieua v roli Edmonda Dantese věru není zpočátku snadné. Ale obavy byly zbytečné: Gérard Depardieu podává tak strhující a vášněmi prodchnutý výkon a perfektní dabing Miroslava Donutila mu nezůstává nic dlužen, že se člověk přes výše uvedené bez problémů přenese a už jen vychutnává. Nelze říci, že by i ostatní herci nebyli skvělí a dabing ČT na dnešní poměry výjimečně povedený, ale Gérard Depardieu zkrátka vyčnívá :-) ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Příběh, který mám rád od dob dětských, který ale v této verzi fatálně klopýtá na obsazení hlavní role. Dle románu, pokud si má chabá paměť vybavuje, byl HMC štíhlý, s bledým protáhlým obličejem, černým vlasem a pronikavým pohledem. Tuším, že byl v románě dokonce přirovnán k Polidoriho Upírovi - lordu Ruthwenovi. G. Depardieu má však tak výrazně selskou vizáž, s tou kulatou hlavou, bambulovitým nosem na stranu a mohutnou postavou, že tu roli prostě zabíjí. To se nedá zachránit ani herectvím, které mu neupírám. Zbytek(obsazení, kostýmy, reálie) celkem jde, ale nestačí to. ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Co jsi zač, vandráku ?? Spadl jsi z Měsíce ??" ;) Kdo by ho neznal, že ?! Velkým ambicím navzdory více než slušná rozmáchlá pocta Dumasovi, skvostná minisérie, Josée Dayan tyhle televizky opravdu umí.. Dosti rozporuplně obsazený Depardieu v důsledku rovněž fantastický.. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky spisovateľ Alexandre Dumas starší napísal v roku 1844 dobrodružný román "Gróf Monte Christo" (Le comte de Monte-Cristo). Tento strhujúci príbeh o spravodlivej pomste sa stal svetovým bestsellerom a literárnou klasikou. Uznávam, že je to skvelé čítanie. Bolo natočených viacero jeho filmových adaptácii. Jednou z tých hodne podarených je koprodukčná štvordielná televízna séria z roku 1998. Postavu Edmonda Dantesa v nej fenomenálnym spôsobom stvárnil herec Gérald Depardieu. **** ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Legendárny a epický štvordielny film. Veľmi dobre sa dopĺňa s filmom s Richardom Chamberlainom z roku 1975, ktorý sa viac venoval úvodu - väzneniu a úteku Dantesa. Naopak, tento film sa viac venuje samotnej pomste Monte Crista. Lepšieho herca som si ani nevedel predstaviť v tejto roli ako Depardieuho, aj keď fyzicky bol na vychudnutého trestanca až príliš vykŕmený ;) Bezpochyby jedna z najsilnejších scén je príchod princeznej Haydee a konfrontácia s Morcerfom, samozrejme vo francúzskom znení. Slovenský dabing je výborný, Ján Kroner je skutočne najlepšou voľbou na Depardieuho. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama