Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Recenzie (284)

plagát

Černé zrcadlo - Démon 79 (2023) (epizóda) 

Tak kolko? 2* alebo 3*? Tuto cast zabija jednoznacne zakladna tema a postavy. Herci su fajn, hlavna predstavitelka je vyborna. Prostredie je tiez dobre. Ale parodovany demon a tri ulohy pre drzitela amuletu, su v tomto seriali dost mimo. Asi by mal BM skoncit. Keby neslo o serial BM, poviem fajn, zabavna epizoda so zaujimavym koncom. Uz cakam, ze pride kreslena verzia BM.

plagát

Černé zrcadlo - Joan je hrozná (2023) (epizóda) 

Ked uz to nabehne do spravnej kolaje, uz to ide ako po masle. Annie Murphy tu sadla jak rit na serbel. No a Salma Kurva Hayek je stale najsexi baba tejto zku*venej planety. 4* davam za komedialnu/parodicku stranku aj finale.

plagát

Černé zrcadlo - Železná vůle (2017) (epizóda) 

Tragedia. Boze to bolo take melodramaticke.. Najhorsia cast asi. Niekto tu spominal, ze je to vyslovene pre radost vytvorene a nema to byt prilis hlupe a dal tomu 5*. Co?? Praveze to JE hlupe a este ako. ** SPOILERY ** Postapo je fajn, ale zrazu nikde nikoho a parta prezivsich si ide len tak bez arzenalu pustinou a chcu ist do skladu, kde mohli najst vselico uzitocne. A vobec im nevadi, ze vsade mozu byt obavane roboticke psy. Iba jeden z nich ide v duchu Dr. Freemana z Half-Life. A co sa nestane. Narazia na osamoteneho vlka. Taketo studenstke cvicne projekty do serialu nepatria. Co je vyraznejsie na tejto epizode, je hudba. Ciernobiele zobrazenie ma svoje caro, ale nedava ziadny zmysel pre tento pribeh, jedine preto, aby nemuseli kvoli robotovi tolko renderovat sceny. Ale pre pohlad robota ako on vidi priestor je to fajn. Hon na rebelku by skoncil ihned ako sa robot vybil, namiesto toho, aby ho poskodila a odtrhla mu tie jeho nozicky, tak uteka od neho prec. On sa za malu chvilu dokaze dobit a to aj bez toho, aby riadne svietilo slnko. To uz nebude asi solarny robot a teda hon pokracuje. Zaujimava je srapnelova obrana robota, namiesto otravy svojho ciela, srapnely maju v sebe lokator. Co je ucinejsie? A zaver? Typicky ako pri starych akcnych filmoch, zrazu dojde cela delegacia policajtov a zachranarov, ked je uz po vsetkom a hrdina objima svoju milu s obviazanou rukou. Len tu pridu dalsi roboticki kamarati.

plagát

Černé zrcadlo - USS Callister (2017) (epizóda) 

Dobrá epizóda, pointa zachytená brilantne. Avšak scifi znalci vedia, že iba DNA na skopírovanie osobnosti nestačí. Toto je veľký zásadný BIG FAIL tejto časti. Vedeli to už v seriáli SG-1. Kto sa to tu mihol, veľký pán šéf z Westworldu.. Ale ako aj poznamenali iní, drvivá časť deja sa odohráva v hre. Čo je aj logické, keď je cieľom ich únik z nej. Len ten je úplne zdecimovaný faktom, že vedomie a charakter len tak neskopírujete slinami z lízanky ani od tégliku kávy. Potom úplne stráca zmysel zápal protagonistov o svoje vyslobodenie. Stačilo by pritom iba poukázať, že keď sa pripojili do siete, systém ich naklonoval a bolo, len potom by pán šéf hry nepotreboval ani to DNA.. Napriek tomu dávam 4*.

plagát

Emília (2023) 

Emília je ikona slovenského herectva. Slovenská malosť je však všadeprítomná. K. Čapek síce vymyslel pojem MČČ a ocejchoval tak Čechov, ale skôr to platí o nás. Napriek tomu, že sestry Vášáryové hovoria o svojich rodičoch s láskou a úctou, nezaznie ani tu ani vo filme Magda, že prečo majú pomaďarčené meno, keď ich otec pochádzal zo slávneho talianskeho rodu VASARI. Ich rodičia neboli žiadni chudáci a netreli žiadnu chudobu. To sa dlho tajilo a nikto nemal potrebu sa predvádzať. Udivuje ma však, že sa nevrátili k svojmu skutočnému menu.

plagát

Magda (2023) (TV film) 

Moja stará mama nemala v obľube túto herečku. Nedá sa však jej uprieť fakt, že je asi jediná svojho druhu. Aký amatér sa takto dostal do filmov, takých drám, k takým hercom a do divadla ako ona? Studénková sa vždy smeje Kramárovi, že je nevzdelaný iba s JAMU bez VŠMU a on jej vždy odpovie, my talentovaní to nepotrebujeme, tak Magda je úplný iný level. Od mlada v herectve bez škôl a doštuduje sociológiu. Ich otec sa ale v hrobe obracia, keby počul aké výrazy používajú jeho dcéry. Ako ľahko je byť poznačený českým prostredím. A to čo vypotila dcéra Magdy a Lasicu, že československo, tak som najprv nechápal. Čo? To myslí akože súčasnosť? Mladá baba a dcéra takého intelektuála. Konečne máme pokoj od 1992 a tu sa vďaka sociálnym sieťam a všelijakým CS projektom znovuzrodí pojem Česko-Slovensko. Bizár. To by ma nenapadlo ani v tej najväčšej fantázii. Ľudia sa tiež krvopotne naučili, že je Česko a nie Čechy, že Čechy sú iba časť krajiny a že Česi nie sú sami a že sú tu aj Moravania a časť Slezanov. To ako to Česi vnímajú stačí vidieť reakciu, keď niekto povie v TV, ja nie som Čech, som Moravan/Moravák, tak sa začne hľadisko smiať. Taká úcta k rodičom a o pôvode svojho mena nepovie ani jedna z nich nič. To nie je maďarské meno, ale pomaďarčené talianske meno VASARI. Ich rodičia neboli žiadni chudáci a otec je potomkom rodu VASARI. V tomto dokumente kvitujem ale Magdin pohľad na stav Slovenska a povahy ľudí k určitým veciam. Jednoducho nám všetko stačí. Šľachta zanikla, ale novodobí boháči nijako túto krajinu nepovznášajú ani svoje mestá ako kedysi. Žijú tu milionári aj miliardári. Od komunistov sme si navykli, veď štát dostáva naše peniaze, tak nech platí a buduje. Kde by bola Bratislava bez šľachty, mešťanov a svojich mecenášov? Obdivujeme to, čo nám tu zanechali naši predkovia, aspoň to torzo, čo komunisti nestihli zničiť, čo ale necháme my tým ďalším generáciám?

plagát

M.A.S.H. - An Eye for a Tooth (1978) (epizóda) 

Na tejto epizode je najstupidnejsia iba jedna vec - udajna protivaha v podobe figuriny, ktoru pouzival pilot vrtulniku. Sam hovori, ze musi byt rovnako tazka ako dospely muz, pritom ju sklada ako handrenu babiku. Musime mat velku predstavivost, aby sme v nej videli vahu 60-80 kil.

plagát

M.A.S.H. - Our Finest Hour (2) (1978) (epizóda) 

Na tejto dvoj-epizode je urcite zaujimavy redabing uz nadabovanych dialogov. Je fajn si to porovnat s vykonom rovnakeho dabera v povodnej epizode, z ktorej pochadza dana spomienka. Zial niektore vedlajsie postavy uz mali ine hlasy ako v povodnej epizode. Markatny rozdiel je napriklad spomienka z epizody Fade Out, Fade In s falosnym pravnikom, ktory sa snazi Klingerovi pomoct s prepustenim z armady.

plagát

M.A.S.H. - Our Finest Hour (1) (1978) (epizóda) 

Na tejto dvoj-epizode je urcite zaujimavy redabing uz nadabovanych dialogov. Je fajn si to porovnat s vykonom rovnakeho dabera v povodnej epizode, z ktorej pochadza dana spomienka. Zial niektore vedlajsie postavy uz mali ine hlasy ako v povodnej epizode. Markatny rozdiel je napriklad spomienka z epizody Fade Out, Fade In s falosnym pravnikom, ktory sa snazi Klingerovi pomoct s prepustenim z armady.