Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo


Epizoda 1 (E01)

(epizóda)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 1 h 30 min

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Georges Moustaki, Roland Blanche, Jean-Claude Brialy, Serge Merlin, Jean-Marc Thibault, Thierry de Peretti, Patrick Bouchitey, Frédéric Gorny, Stéphan Guérin-Tillié, Guillaume Depardieu (viac)
(ďalšie profesie)

Recenzie (5)

Yarwen 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mám rád knihy Alexandra Dumase a říká se, že s takovým námětem jako je Monte Christo nebo Bídníci nejde udělat špatný film. Francouzi se tohoto seriálu zhostili se ctí - byť začátek je hodně osekaný, retrospektivně první díl však dostatečně vysvětluje události i těm, co by snad příběh neznali. Režisér tak prokličkoval počátečním dějem poměrně zdařile a následně to je již jen herecký koncert Gérarda Depardieuho a Sergia Rubiniho, jakkoliv ostatní herecké výkony a výprava nijak nezaostávají. Za mě skvělých 89%. ()

brasek 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úvodná časť nie je nejaká pútavá, divák si musí hľadať cestu k príbehu a hereckým protagonistom. Mal som pocit, že sledujem nejakú počítačovú adventúru v zmysle, že vyriešime nejaký problém v nejakom sektore a hneď sa presunieme do ďalšieho. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V tomto spracovaní mali tvorcovia omnoho viac miesta pre stvárnenie tohto klasického príbehu, takže mali žiaľ možnosť pitvať sa v zákutiach, na ktoré v iných verziách nebol čas. Napriek kvalitnej produkcii a dobrému obsadeniu je výsledok rozpačitý. Monte Christovi Gérarda Depardieu chýba romantický šarm Jeana Mraisa aj zasnená rozhodnosť Chamberlaina. Napriek väčšiemu časovému priestoru sa z minulosti Edmonta Dantesa pred uväznením dozvieme veľmi málo. Len pár informácií a scénu zo zásnub a rozhovoru s prokurátorom kde sa v roli mladého Dantesa predvedie Depardieuov syn Guilliame a Deparieu si strihne svojho otca. Produkcia je kvalitná, ale deju trocha chýba dramatizácia. Takže príbeh zbrklo skáče z lokácie na lokáciu a bez vysvetlenia zabŕda do vecí, ktoré potom vyznievajú málo uveriteľne. Herci, a týka sa to aj samotného Gérarda Depardieu, sú často toporní a bez podpory produkcie v scénach bez atmosféry mdlí. ()

Reklama

Reklama