Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa PTuranyi k tomuto seriálu (5)

Gróf Monte Christo (1998) 

Celkovo prináša seriál osvedčený príbeh vo výbornej produkcii a špičkovým hereckým obsadením. Žiaľ príbeh je podaný veľmi nesúrodým spôsobom a ani niektorí herci nepresvedčia diváka o pravdivosti svojich postáv. Našťastie sa s blížiacim koncom dej upokojuje a sústreďuje sa na dôležité línie. 70% ()

Episode 1 (1998) (E01) 

V tomto spracovaní mali tvorcovia omnoho viac miesta pre stvárnenie tohto klasického príbehu, takže mali žiaľ možnosť pitvať sa v zákutiach, na ktoré v iných verziách nebol čas. Napriek kvalitnej produkcii a dobrému obsadeniu je výsledok rozpačitý. Monte Christovi Gérarda Depardieu chýba romantický šarm Jeana Mraisa aj zasnená rozhodnosť Chamberlaina. Napriek väčšiemu časovému priestoru sa z minulosti Edmonta Dantesa pred uväznením dozvieme veľmi málo. Len pár informácií a scénu zo zásnub a rozhovoru s prokurátorom kde sa v roli mladého Dantesa predvedie Depardieuov syn Guilliame a Deparieu si strihne svojho otca. Produkcia je kvalitná, ale deju trocha chýba dramatizácia. Takže príbeh zbrklo skáče z lokácie na lokáciu a bez vysvetlenia zabŕda do vecí, ktoré potom vyznievajú málo uveriteľne. Herci, a týka sa to aj samotného Gérarda Depardieu, sú často toporní a bez podpory produkcie v scénach bez atmosféry mdlí. ()

Episode 2 (1998) (E02) 

Druhý diel privádza príbeh do Paríža a Monte Christo už konfrontuje svojich ne/"priateľov". Zatiaľ síce nepadajú hlavy, pretože to si určite tvorcovia nechali na záver. Produkčne a herecky sa úroveň veľmi nezmenila. Dej síce už nie je taký uponáhľaný, ale stále vyhľadáva nové zákutia príbehu, aby vyplnil čas a neraz pritom zanedbá nejakú drobnú logickú medzeru. Napríklad Monte Christo tvrdí, že nechal prekopať celú záhradu, aby našiel, tajomnú skrinku, no záhrada evidentne nevidela záhradníka niekoľko rokov. 70% ()

Episode 3 (1998) (E03) 

Tretí diel neprináša žiadne veľké zmeny. Edmunt Dantes ďalej rozvíja osídla svojej pomsty. Produkcia naďalej drží atmosféru na uzde a herci celkom presvedčivo hrajú svoje roly. Celkovo deju stále chýba nejaká šťava. 70% ()

Episode 4 (1998) (E04) 

Záverečný diel prináša upokojenie a posplietané nitky pomsty sa konečne dočkajú naplnenia. Dej už nikam neskáče a vcelku pokojne a dôstojne plynie do očakávaného záveru. Produkcia si udržiava stále dobrú úroveň aj keď taký únos baróna Danglára vyzeral dosť nepresvedčivo. Herci zahrali svoje postavy ako tak so cťou a aj Dépardieu bol viac uvoľnený. Šťastný koniec s Ornellou Muti v náručí však už bol viac režisérovým prianím ako niečím reálnym. 70% ()

Reklama

Reklama